Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Herinneringen aan mijn wandeltochten door Midden-Brabant (vervolg)/Waar de Reusel stroomt als een lint van zilver......

Op de zeventiende september was het rumoerig en druk zoals gewoonlijk op de Westermarkt. De auto's reden af en aan en de mensen krioelden zoals altijd in de winkelgalerij. Het was op die dag alsof de zomer afscheid wilde nemen en haar vertrek nog kracht bijzette met extra warmte.

Mijn wandelgenote en ik kozen een andere bestemming dan het winkelcentrum voor onze dag en wel de contreien van het dorp Moergestel. Nadat onze reis ons tot het beginpunt van onze voorgenomen wandeling gevoerd heeft, stappen we achter elkaar voort over een smal pad dat het riviertje De Reusel volgt, dat zich vlakbij het dorp als een lint van zilver door het landschap slingert.
De zon blakert de wereld en frisgroen geboomte omzoomt de bocht van het water als een omarming en in de weiden die de rivier flankeren grazen rustig glanzend-zwarte en kastanjebruine paarden.
Een versperring van prikkeldraad houdt ons onherroepelijk tegen en we keren terug op onze voetstappen.

Weelderig doet het maisgele tapijt van boterbloemen aan; weelderig en wellustig strekt het landschap zich uit en het omringt ons met schoonheid en warmte alsof we zijn opgenomen in een sprookjeswereld, in een decor vol lieflijkheid.

We moeten noodzakelijkerwijs ontwaken uit deze mooie droom en ons weer begeven te midden van publiek en massa, uitlaatgassen en rumoerigheid, te midden van een woelige stadse omgeving......

Schrijver: I. Broeckx, 1 maart 2014


Geplaatst in de categorie: natuur

4.0 met 1 stemmen 86Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)