Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Met de BoodSchappenPlusBus op pad (vervolg)/Pannenkoeken eten in Baarle-Nassau.....

Op onze reis naar Baarle-Nassau met als bestemming een pannenkoekenrestaurant, trof ik zeer aimabele, zij het al te spraakzame Tilburgse medepassagiers.
Het was een dag in de vroege zomer en frisgroen geboomte omzoomde de wegen en overhuifde ze met een schitterende natuurlijke ereboog.
Een dikke, welgedane heer naast mij neuriede vergenoegd en haast binnensmonds mee met Radio Hollandio ("Meisjes met rode haren") en een oudere dame die op de Hart van Brabantlaan was ingestapt begon meteen maar uitgebreid te babbelen tegen haar buurvrouw over tal van ziekte- en sterfgevallen, oorlogsslachtoffers en ook over familie-aangelegenheden en over de details en finesses van het huishouden, waarvan ik warm noch koud word. Kennelijk was er geen houden meer aan de eenzaamheid van deze weduwe, waardoor zij ongeremd van wal stak tegen de eerste de beste die zij aanzag voor de gesprekspartner die zij zozeer en al zo lang ontbeerd had. In het restaurant zou zij een formidabele pannenkoek bestellen, overdadig gelardeerd met kersen, poedersuiker en slagroom. En eenmaal daar aangekomen voelde ik de noodzaak mij te excuseren voor mijn zwijgzaamheid, vanuit de veronderstelling dat deze mij niet in dank werd afgenomen. Maar nee; men gaf te kennen dat men eenieder - en kennelijk zelfs mij - van harte accepteerde. De vrijwilligers en de vele passagiers van de BoodSchappenPlusBus dienden zelfs, zo beweerde men, beschouwd te worden als één grote, zij het plaatsvervangende familie waarin ik nu was opgenomen.
Voorwaar een hartverwarmende ervaring voor de wees en overjarige vrijgezellin die ik tegen wil en dank geworden ben.......

Schrijver: I. Broeckx, 27 apr. 2014


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)