Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

boertje van vroeger

De boze boerenzoon

de boerenzoon werd geboren maar zijn vader de boerenknecht ging dood en pake werd boer af. Samen reden zij op de trekker en waren ongelukkig. Een boer zonder boerderij en een zoontje zonder vader en toekomst.
Op zijn achttiende vertrok hij uit het boerendorp waar het het leven toch echt eenvoudig was en simpel en trok naar de stad want hij kon toch geen boer meer worden en het interesseerde hem ook niet meer.

Dat kwam niet goed natuurlijk want een boer hoort niet thuis in de stad. Het interesseerde hem ook geen donder en na een jaar werken werd hij zo boos dat hij de fles beerenburg van pake opdronk en de boel kort en klein sloeg want dat doen boerenzonen en toen had de duivel hem kwalijk in de macht want nu was er niks meer van zijn leven te maken en hij ging bij de pakken neerzitten want het was werkelijk de natuur die het hem deed en daarom zit hij bij de sloot daar is hij tenminste alleen want hij woont vlakbij een boerderij en dat was nu net de bedoeling en er was geen koe en mens te bekennen en ook geen trekker alleen die stomme boerderij die niet zijn werk was maar zijn uitzicht en het was al eeuwen eerder gebeurd dat alle boeren dood gingen door het harde werken en nu hoefde hij niets meer te doen
de moderne tijd had de boer ingehaald maar in gedachten reed hij nog op de trekker en het schilderij hing aan de muur van zijn kamertje van de zorginstelling want een boer is nergens voor geschikt en het leven was niet meer wat het was en dat was het einde van de woede van de boer.

Schrijver: foppe oostenbrug, 3 sep. 2014


Geplaatst in de categorie: werk

3,5 met 2 stemmen 85Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)