Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mannen in de aanbieding?

Opeens omringden de mannen mij, vrij-gezellige vrouw, als bij toverslag, als waren zij door een lotsbeschikking gezonden.....
De eerste verscheen aan mijn venster toen hij de flat aan de buitenkant kwam schilderen en hij koekeloerde nieuwsgierig door de glazen wand van het raam, in de hoop op.....wat?
Zijn Aziatische silhouet vormde schaduwen op de gazen gordijnen terwijl hij zorgvuldig maar speels kwast en verf hanteerde en acrobatisch zijn evenwicht bewaarde.

De tweede verving, zwijgzaam maar deskundig, de balkondeuren, die hij schijnbaar doelloos opende en sloot om talloze keren het resultaat van zijn inspanningen vast te stellen tot zijn werk eindelijk zijn eigen goedkeuring kon wegdragen. Een nog jonge jongen vergezelde hem, die vrolijk de klopboor hanteerde en enthousiast hamerslagen uitdeelde op de gewillige houten kozijnen.
De derde was een lange, elegante, gekleed in blauw en zwart. Hij sneed razendsnel de nieuwe vloerbedekking op maat en wierp nog een inspecterende maar overbodige blik op de rekening, waarna hij met een jonge metgezel vertrok naar een volgende opdrachtgever.

We hadden elkaar met voorzichtige interesse kunnen bezichtigen, maar de heren waren niet voor amoureuze doeleinden gekomen; aan het eind van hun werk vertrokken ze snel naar hun echtgenotes en vriendinnen, terwijl ik het bed deelde met mezelf.....

Schrijver: I. Broeckx, 28 sep. 2014


Geplaatst in de categorie: mannen

3,5 met 2 stemmen 84Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 sep. 2014
Zulke psychologische inkijkjes bij een vrijgezelle vrouw zien we in de literatuur zeer zeldzaam en daarom boeit het me. Door de latere ik-vorm neem ik aan dat het autobiografisch is en dat je huurvereniging besloot tot renovatie. Het zijn toch maar knappe mannen, die zomaar in je territorium verschijnen, terwijl je al jaren geen man in huis hebt gehad, vermoed ik. Logisch dat je dan als vrouw opgewonden raakt en seksuele fantasieën krijgt.
De laatste alinea is triest ontnuchterend en krijst als het ware je meest pijnlijke behoefte uit: in godsnaam nog één keer het bed delen met een liefhebbende, aantrekkelijke man!.....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)