Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Praat rustig met bomen

Wulpse Alie was erg verdrietig. Ze had ruzie gehad met haar veel jongere lesbische vriendin, blonde Greetje. De liefde was over en ze was midden in de nacht vertrokken zonder gedag te zeggen. De volgende morgen kwam Alie bij mij koffie drinken en ze vertelde haar verhaal met tranen in haar ogen. Ik nam een besluit om haar te kalmeren. Ik zei:

''Kom meid, we gaan een eind lopen, het is mooi weer, dan kom je tot rust. Ik wist en remedie om haar kalm te krijgen en zag een dikke boom, een beuk.
''Alie, omhels die boon en vertel wat je overkomen is.''
''Zeg ouwe, ben je achterlijk geworden?''
''Neen, doe het nou maar, het helpt.''

Ik wist dat de natuurvolken, zoals de Indianen, het ook deden. Zelfs de christenen vereerde bomen en planten, want zonder hen is er geen leven mogelijk, dachten ze.
Gelukkig deed ze het en omhelsde de beuk en gaf hem zoentjes en praatte tegen de boom. Je moet het zo zien, de boom praat niet terug, maar je voelt het wel. Het is je geest die zo werkt.

Bomen stralen namelijk energie naar je uit en dat maak je rustig. Zelf doe ik het ook. Wanneer is niet kan slapen, kleed ik mij aan en loop ik naar de eik voor mijn deur en omhels hem. Ik mediteer dan en wordt rustig. Thuis gekomen neem ik een whisky en slaap daarna als een roos. Alie werd inderdaad rustig en we namen een borrel. Ze bleef bij me en ging bami klaarmaken en drumsticks. Ze bleef bij me slapen en in bed zei ze:
''Hé boom, mag ik je omhelzen?''

Schrijver: kees niesse, 17 januari 2015


Geplaatst in de categorie: verdriet

5.0 met 1 stemmen 100Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 januari 2015
Fijn van je dat je Alie de bomenmagie hebt geleerd en haar een beuk hebt laten omarmen en kussen. Het gezegde 'De beuk erin!' werd snel bewaarheid, want ze is wel heel erg snel opgeknapt van haar liefdesverdriet en ook nog eens veranderd van seksuele voorkeur. Jouw borrels zijn liefdesdrankjes hé! En wat voor afrodisiacum gooide je toch stiekem door de bami?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)