Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zijn geboden worden gesaboteerd

Wulpse Alie kwam opgewonden het huisje van ouwe Kees binnen.
''Moet je eens horen zeg, ik zat net in de autobus vanaf Assen toen een oude man naast mij ging zitten. Op een gegeven moment stootte hij mij aan, en zei:
''Vrolijk Pasen en Jezus zal terugkeren op aarde.''
Ik zei toen tegen hem, laat Hij dan gauw komen, misschien komt er dan vrede op aarde, want nu is het de duivel die regeert, gezien de ellende op de wereld. Toen zei hij:
''Nee mevrouw, het zijn de mensen die het kwaad aanrichten, maar God is liefde en Hij wil ook graag, dat de mensen lief zijn voor elkaar en niet Zijn geboden saboteren.''

Ik gaf haar gauw een glas whisky, dat ze gulzig op dronk. Eindelijk kwam ze tot rust.
''Zeg Kees, jij hebt de bijbel bestudeerd. Wat denk jij, zal Jezus terugkeren?''
''Moet je horen, ik geloof in een God die het beste met de mensen op aarde voor heeft, maar het is zo jammer, dat velen zijn geboden saboteren. Daar is Hij verdrietig om. Met tranen in de ogen ziet God het vanuit de hemel hoe de mensen met elkaar omgaan. Daarom stuurde Hij zijn zoon Jezus Christus naar de aarde om het evangelie van God te verkondigen. Wanneer je het evangelie zou aanvaarden dan werden je zonden vergeven. Helaas was het zo, dat Jezus door een mede discipel ( Judas) werd verraden. Hij werd namelijk beschuldigd van heiligschennis. Toen werd hij gearresteerd en voorgeleid aan de hoge priester Kajafas en aan de Romeinse stadhouder Pontius Pilatus, die het oordeel over Jezus overliet aan het volk.

Jezus werd toen naar Golgotha gebracht en onderweg gemarteld en bespot. Zijn verrader Judas kreeg spijt toen hij zag wat hij had aangericht en pleegde zelfmoord. Na een vreselijk lijden is Jezus aan het kruis overleden en daarna in een graf gelegd. Dat gebeurde allemaal op Goede Vrijdag. Op de zondag na deze vrijdag wilde men Jezus balsemen, maar zijn graf bleek leeg te zijn en moet Jezus opgestaan zijn uit de dood. Dat noemt men de wederopstanding van Jezus Christus en dat is het Paasfeest.
Het Paasfeest heeft ook een historische betekenis, namelijk de bevrijding van de Joden door Mozes uit Egypte.

Ik geloof, dat Jezus Christus eens zal terugkeren op aarde en dan wordt het een feest. Er komt een nieuwe wereld, waar de mensen gelukkig zullen zijn. Elk feest moet voorbereid worden en daar kunnen we nu al mee beginnen door elkaar lief te hebben, het milieu sparen en geen oorlog meer te voeren en de rijkdom van de aarde eerlijk verdelen, want velen lijden nog honger op deze wereld, terwijl wij maar dikker en dikker worden door overvloed. Dat is gewoon een schande.

Schrijver: kees niesse, 29 mrt. 2015


Geplaatst in de categorie: religie

4,0 met 1 stemmen 111Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)