Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ga slapen, druiloor

Wout traint witte muizen voor het circus. Hij leert ze fietsen, hoepelen, muziek maken, schommelen en nog veel meer. Hij heeft er twintig en zijn goed gedrild. Laatst had hij ze echt nodig, want er waren een hele hoop kikkers zijn huis binnen gekomen en hij kreeg de bibberatie. Wulpse Alie was die dag op visite. Ze bleef slapen, omdat ze niet meer naar huis kon rijden vanwege het aantal whisky's, dat ze met veel gezang had ingenomen. Ze lag naast Wout en werd midden in de nacht wakker door gekriebel op haar schouder.

Ze dacht eerst, dat hij dat flikte, maar toen het bedlampje genoeg licht verschafte zag ze een grote kikker op haar blote schouder. Ze schrok zich een hoedje en begon afgrijselijk te gillen. Hij schrok zich het schompes en met een zware drankstem riep hij:
''Wat is er Alie?''
''Er zit een kikker op mijn schouder, slaan hem eraf.''
Maar de held dook onder de dekens.

Toen zij zelf de kikker een oplawaai gaf, begon ineens een heel detachement kikkers te kwaken. Op het zeil naast het bed zaten er wel twintig. Ze werd woest toen ze zag, dat haar vriend zich verscholen had onder de dekens. Met haar grote vuist gaf ze hem een opdonder op zijn rug en riep rochelend:
''Hé druiloor, kom je nest uit en jaag die kikkers weg, ik wil slapen.''

De held kwam met een angstige blik onder de dekens vandaan en pakte de witte schoenendoos onder het bed vandaan. Onmiddellijk begonnen de witte muizen oorverdovend te piepen en dachten kennelijk, dat ze een opdracht kregen. Hij riep keihard met een whisky stem:
''Verzamel de kikkers in een colonne en marcheer ze naar de tuin. Doe ze geen pijn, begrepen?''
De leider van de muizen piepte hels en gaf zijn onderdanen het bevel de kikkers te verzamelen.

Inmiddels had Wout de cassetterecorder aangezet met de mars Alte Kameraden. Dat vonden de muizen heerlijk om te horen en onder de klanken van deze mars marcheerden de kikkers in marstempo naar de keuken, waar Alie vergeten was de keukendeur naar de tuin te sluiten. Eindelijk kwam Wout zijn nest uit en schonk voor haar een glad whisky in om bij te komen van de schrik. Daarna ging de held schoorvoetend naar de keuken en zag de kikkers in de vijver springen.

Wat was hij opgelucht en zong keihard het eerste couplet van het Wilhelmus. Dan wisten de muizen terug te keren naar de doos, waar hij eerder stukjes oude Edammerkaas had ingegooid. Vliegensvlug zaten ze weer in de doos lekker te peuzelen van de kaas. Hij dook weer in zijn nest, maar nu achter de dikke batterij van wulpse Alie en gaf er een harde klap op, zodat het geluid echode door de slaapkamer.
''Ga slapen hufter'', riep ze nog.

Schrijver: kees niesse, 24 apr. 2015


Geplaatst in de categorie: dieren

4,0 met 2 stemmen 122Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 apr. 2015
Mede door deze aandoenlijke foto is dit een variatie op de Rattenvanger van Hamelen. Het gekke is dat ik je nog geloof ook, al riekt het wel erg veel naar whiskydampen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)