Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Nummer 2

Waarom lijkt het toch dat wanneer je kind eenmaal 1 jaar is geworden, er vrij gespeculeerd mag worden wanneer nummer 2 op komst is. De vraag of er een nummer 2 gewenst is, wordt vaak niet eens meer gesteld. Drankgebruik en eetgewoontes worden angstvallig in de gaten gehouden en elk net verkeerd vallend jurkje wordt als mislukte poging het beginnende babybuikje te verhullen gezien.

Bovendien voelt men zich ook nog eens zo vrij je aan een stoomcursus biologie en timemanagement te onderwerpen, aangezien je toch al in de dertig bent. Voor het geval je dat zelf vergeten zou zijn...en ja...dan wordt het toch echt de hoogste tijd. Of wilden we het bij 1 kind houden? Als mensen deze vraag al stellen gaat het uitspreken vaak gepaard met een blik waaruit duidelijk blijkt dat dit toch wel erg zielig wordt gevonden voor kind nummer 1.

Dat familie en vrienden in alle openheid een gesprek over het gezinsleven aan willen gaan begrijp ik, maar laatst waren we op pad voor een tweede auto (een kwestie waarbij men als je 1 auto hebt, nooit zal vragen wanneer nummer 2 komt, maar goed...). We stonden als gezinnetje wat te kijken naar een yaris en een aygo. De über-enthousiaste autoverkoper kwam vol goede moed op ons af. Na de standaard openingszinnen werd geopperd dat we het beste voor de yaris konden gaan. Want ja, met een 2e kind heb je meer ruimte nodig. De "ehhh pardon" blik die vurig op hem werd afgeworpen weerhield hem er niet van onverstoord verder te gaan. Hij zag het namelijk al in mevrouws ogen dat er een nummer 2 kwam en dat hij ons graag alvast wilde feliciteren.

Nu totaal verbouwereerd vielen we bijna compleet stil en kwam er nog net stamelend uit dat we nog even verder keken. Even vrolijk als hij op ons afstapte, liep hij op dezelfde automatische piloot weer terug naar zijn uitkijkpunt, wachtend op nog meer slachtoffers op wie hij zijn thuisstudie 'toekomst voorspellen voor autoverkopers' los kon laten. Verbaasd van zoveel onbewuste onnozelheid verlieten we de zaak. Voor ons nog even geen tweede.

Schrijver: Annette Hier, 7 juli 2016


Geplaatst in de categorie: humor

4.5 met 2 stemmen 102Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Annette Hier
Datum:
18 juli 2016
Dat is ook een manier om er naar te kijken, hoewel niet mijn insteek. Het gaat mij vooral om de bemoeienis omtrent een gevoelig onderwerp waar veel vrouwen rond mijn leeftijd mee geconfronteerd worden.
Naam:
Han Messie
Datum:
15 juli 2016
Email:
hmessielive.nl
Dit verhaal lijkt wel te zeggen: "Heeft een kind of een auto nu de eerste plaats?"

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)