Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ze pakten elkaars hand

Gerrie is een knappe jongeman van bijna 1.90 meter en aan zijn manier van lopen denk je dat hij een homo is. Hij zat op de rand van zijn bed en was erg verdrietig. Zijn vriend Joop had de verhouding met hem gisteravond uitgemaakt. De hele nacht moest hij met tranen in zijn ogen daaraan denken. Ze hadden elkaar ongeveer één jaar geleden ontmoet in een homobar.

De volgende middag besloot hij een wandeling te maken in het nabij gelegen park. De zon liet haar heerlijke warme stralen voelen. Hij zag er netjes uit. Droeg een blauwe lange pantalon broek en een geel overhemd. Zijn gebruinde gezicht onder zijn blonde haren straalde veel vriendelijkheid uit. Gerrie had een goede opleiding genoten en was zeer hoffelijk tegenover zijn medemens.

De wandeling in het park deed hem goed. Hij vond het leuk iedereen die hij tegenkwam met een glimlach te groeten. Meestal kreeg hij een groet terug. Hij dacht, dat de mensen heus wel aardig zijn wanneer ze ook vriendelijk behandeld worden. Na een uur gewandeld te hebben nam hij plaats op een bank. Hij genoot van het weidse uitzicht over een meer met daarboven de krijsende meeuwen. Een jonge moeder liet haar dochter de eendjes voeren met stukjes brood. Het kindje schaterde van plezier wanneer de eendjes snel naar het stukje brood zwommen.

Plotseling dacht Gerrie weer aan Joop, waarom heeft hij mij verlaten. We hadden het toch goed samen. Een traan liep over zijn wang. Heb ik hem kwaad gedaan of ging het seksueel niet goed met elkaar. Misschien kon dat het wel zijn, want ze hadden vaak ruzie als Gerrie niet deed wat zijn vriend wilde. Hij probeerde telefonisch contact met Joop te krijgen, maar die reageerde niet. Teleurgesteld en de wanhoop nabij ging hij naar de homobar in de hoop hem daar te ontmoeten en het weer goed te maken. Daar had hij Joop aangetroffen met een jongeman en daar zag hij dat ze elkaar zoenden. Hij kon dat beeld niet kwijt raken op dat bankje in het park.

Opeens zag hij in de verte een gekleurde man van ongeveer dertig jaar aan komen lopen. Toen de man dichtbij was gekomen kwam hij breed lachend op Gerrie af. Wat een mooie man, slank van postuur en kaalhoofdig, dat glansde in de zon, dacht hij. De gekleurde man ging naast Gerrie zitten en ze begroetten elkaar vriendelijk. Tijdens een gesprek over intimiteiten tussen mensen van het gelijke geslacht zag de kleurling, dat de man naast hem een traan weg pinkte. Hij zei:

''Waarom ben u ineens zo verdrietig?''
''Mag ik u wat verklappen mijnheer'', zei Gerrie.
De kleurling keek hem verbaasd aan.
''Ik ben een homo.''
Tot verbazing van Gerrie pakte de kleurling zijn hand en kneep erin. Met nog tranen in zijn ogen vertelde hij zijn verhaal aan de kleurling. Gerrie dacht, dat de man nu wel weg zou lopen, maar hij voelde plotseling de arm van de man om zijn nek, en zei:

''Hoe heet je, lieve man?''
''Ik heet Gerrie.''
''Ik heet Rob en kom uit Suriname en ben ook een homoseksueel'', en opnieuw kneep hij in de hand van Gerrie.

Samen hadden ze nog een lang gesprek en na afloop liepen ze hand in hand verder het park in. Misschien een nieuwe partner. Dat zou mooi zijn.

Schrijver: kees niesse, 1 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

5.0 met 1 stemmen 362Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)