Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

indianenverhaal jeugd foppe

LITTLE CLOUD THE LONESOME INDIAN


Toen little cloud werd geboren in de tipi bij mama was hij maar klein en brulde om eten. Moeder stopte er melk in en hij sliep gehoorzaam. Toen hij drie was liep hij een bergje op naar de rivier om pootje te baden toen hij thuis kwam lag zijn vader op sterven hij had een trap van een bizon gehad tijdens de jacht en was van zijn paardje gevallen en de sjamaan kon hem niet helpen en had er kruiden opgelegd en een ceremonie gehouden. Little cloud barste in tranen uit nu had hij niemand die hem kkon helpen en geen eten genoeg en was hij helemaal alleen met zijn mama. Hij ging naar de sjamaan en deze gaf hem een droom een andere naam little bear en een steen en een veer op zijn haarband en gaf hem les in pijl en boog schieten en er een mooie koker bij en mocassisins voor de winter en een bizon huid om te slapen en hief een gezang aan en stuurde hem voor een nacht in een afzonderingstent met hete stenen om een goed te zweten en schoon te worden en zo zijn tranen te vergeten.

De andere indianen vergaten het voorval al snel want de winter viel in en ze gingen slapen onder de koude hemel met sterren en maan en aten de voorraden op. Midden in de winter zagen ze soldatencowboys met winchester geweren en braken op om verder te trekken voor dit gevaar.

Na zeven jaar was little bear sterk genoeg om zelf een konijn te schieten en te villen en te koken en op te eten samen met zijn moeder zo was het toch nog gezellig in de kleine tipi en toen kwam er een andere indiaan van een andere stam die zag hoe bevallig zijn moeder was en toen was het helemaal over met de pret want hij ging bij hen in de tipi slapen en nam een hert mee en een jurk en een armband van zilver met een steen en er kwam weer een ceremonie met de sjamaan en toen ging little bear alleen

in een tentje slapen naast hun tent.

Little bear is zijn leven lang alleen gebleven maar was niet dom en was dol op de natuur en de sjamaan en zijn moeder bleef hij zien zo kwam het toch nog goed al droomde hij wel eens naar en was te klein om te jagen of voor een vrouw en een paardje kreeg hij ook niet want daar viel hij prompt af. Er zijn ook kleine indianen hoor enn iet alleen dappere krijgers maar lief was hij wel en hij was ook wel gelukkig en tevreden en is heel lang jong gebleven.

Schrijver: foppe oostenbrug, 2 sep. 2016


Geplaatst in de categorie: algemeen

4,8 met 4 stemmen 113Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Bjarne
Datum:
5 sep. 2016
Mooi verhaal Foppe. Je hebt het heel beeldend geschreven alsof er een film aan de lezer voorbij komt. Graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)