Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

hoe moeder foppe leerde

FOPPE ZOEKT EEN BOEK

Foppe ging altijd naar de bieb om leesvoer te halen zo had zijn moeder hem dat geleerd en daarom ging hij ook naar de bibliotheekacademie maar werd helaas werkeloos. Zijn moeder zei ga mij maar helpen en wat goeds doen en hij stopte met lezen.
Op een dag bekeek hij de boeken die hij had. Allemaal fantasie met letters op papier geheel onzinnig dus nooit gebeurd. Hij dacht na en ging weer naar de koninklijke bibliotheek in den haag. Ik wil graag een boek dat over echt gebeurde dingen gaat en hoe ik een brief moet schrijven aan de koningin want mijn moeder moet een medaille hebben van haar van oranje nassau als beste moeder en huishoudster van de hele wereld en gelovig ook nog een aanhanger van het koningshuis sprak hij monter tegen de oude dienstdoende bibliothecaris die tegen zijn pensioen aanhikte want hij had de hele collectie zijn levenswerk hier neergezet en zuchtte want hij pakte meteen de bijbel streepte af en zei niks meer en draaide zich om: zo reageerde hij op Friezen uit de provincie zie hij verwerpelijk vond.
Dat boek ken ik al zei foppe u heeft gelijk meneer mijn grootvader las het ook al en is oud geworden met sigaar en jenever en de oorlog kranig mannetje mijn moeder lijkt op hem en komt van een boerderij waar het leven nog eenvoudig is en gezond ver weg van den haag en de usa en rusland en aleppo en de files van de randstad en stapte op de trein en kwam nooit meer terug en leverde de bijbel niet weer in en hoorde nooit weer wat terug maar op een dag kwam er een postbode bij mama met een speldje... en ze begon te glimlachen en kreeg een mooie bejaardenflat.

Schrijver: foppe oostenbrug, 10 november 2016


Geplaatst in de categorie: werk

4.0 met 3 stemmen 129Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
15 november 2016
"foppe" ik loop een beetje achter op deze site,
ik zie nu je inzending pas hier omdat ik door andere inzendingen en nieuwsgierigheid jawel,
weer even kwam kijken hier.
Jij bent een van de weinigen die instaat is het leven te nemen zoals het komt en het nu is.
Jouw eigen leven en jouw denkwereld maar ook in jouw fantasie en schrijfkunst want dat is het, gaat volledig aan de problemen van alle dag voor bij.
Eigenlijk een verademing in een wereld waar iedereen zo nodig zijn visie over alles en nog wat uit moet schreeuwen, gewoon even pas op de plaats.
De menselijke maat dus, die een ieder in zijn eigen (moeilijke)situatie persoonlijk kan behappen.

Saluut vriend!

Joke
Naam:
Günter Schulz
Datum:
10 november 2016
Email:
agschulzziggo.nl
Dat zijn weer veel belevenissen waarvan je ons deelgenoot maakt. Je hebt volkomen gelijk: moeders verdienen een onderscheiding voor hun zorg, liefde en toewijding. Fijn, dat de postbode toch nog een verrassing voor haar had. Hopelijk mag zij nog lang gezond blijven, zodat jullie het nog vele jaren samen en fijne tijd mogen hebben.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)