Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De schizomerel fop

De schizomerel zingt, vliegt, slaapt en eet. soms is hij blij, soms alleen thuis in de boom. tweemaal zingt hij zijn twaalf riedeltjes heel zuiver.
nu heeft hij een sjaal en een traantje omdat hij zijn moeder mist en net is verhuisd. hij heeft geen vrouwtje omdat hij dat niet aan kan en niemand op hem valt niet omdat hij niet aardig is of niet mooi zingt hij is nu eenmaal graag alleen.
schizomerel is een beetje vreemd dus. hij is zwart met oranje snavel in het gras met wormen en zaadjes. op zondag vliegt hij naar kerk en pincode en zingt niet, rustdag en ligt op bed.
zo is hij al 49 jaar oud geworden met hoed je voor griepprik en soms gitaar en tekeningen en een grapje.
de mooiste dichterlijke gedachten schrijft hij op hartekreten in een gedicht. hij wil niet terug naar het gesticht en rookt tabak.
welterusten merel, koning van de nachtwacht en ochtendgloren om vijf uur opstaan.

Schrijver: foppe oostenbrug, 4 december 2017


Geplaatst in de categorie: dieren

4.7 met 3 stemmen 82Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 december 2017
Begrijp ik het goed, dat je nu weer op jezelf woont en dat het goed met je gaat, ondanks bepaalde gemisgevoelens. De merel kan echt heel mooi en gevarieerd zingen. Als kind viel mij dat al op. Als de merel daar woorden bij kon maken, dan was hij/zij zeker de beste dichter/dichteres op aarde en van alle tijden. Klinkt misschien gek, maar ik heb het poëzie schrijven van de merelzanggeluiden geleerd. Er zijn heel veel schizomerels, Foppe, ook heel veel die zich vermommen als zogenaamde normale mensen. Als je weer eens een leuk uitje gaat maken, wil je daar dan ajb over schrijven? (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)