Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

PENNENSTREEK

hij pakt me, draait me rond neemt me uiteindelijk in de mond. Ik wacht tot hij heeft bedacht wat hij met me gaat doen. Het zal u niet verbazen dat ik vele woorden heb aangedragen om zijn gevoelens te verbeelden. Wat ik al wel niet aan levenslust en verdriet en zakelijke beslommeringen door me heen heb voelen stromen. Zijn onvervulde dromen, z’n bekommeringen over zaken, over vrouw, kind, en z’n vriendin. Het stroomt allemaal via mijn lichaamssap: letters, cijfers, woorden, zinnen, ja soms zelfs vele gedichten verschijnen op papier.
U merkt het vast in mijn woordkeus nu en hier. Hij bijt nu verdorie wel heel erg in mijn kont. Ik voel dat hij ergens op zit te broeden. Ik zet me schrap ben op m’n hoede want het doet verrekte zeer. Even legt hij me neer – gaat iets te drinken halen. Oei, zo te zien en te ruiken aan de stank is het wel heel erg sterke drank. Ik ruik problemen. Mijn gevoel zegt me, er is iets niet goed, niet dat het er voor mij erg toe doet. Nee, vermoedelijk wordt het dit keer geen liefdesgedicht, want hij brengt me weer naar zijn gezicht om verder op mij te kauwen. Hij worstelt met het schrijven van het slechte bericht.

Hij bijt me stuk; ik ben een ouwe, uit een pakje met velen. En als ik het vertikt word ik weg gemikt en wordt mijn plaats ingenomen door weer een nieuwe pen. Vermoedelijk heeft hij weer een nieuwe slanke den gezien. Het zal dus misschien een afscheidsbrief zijn aan z’n huidige vriendin. Deze hield het niet zo lang vol, slecht drie maanden en een paar week. Nog korter dan mijn leven bleek. Ach het is niet zo fraai en ik voel dat ik steeds slechter schrijf, ik loop langzaam, langzaam leeg. Dit wordt ook mijn eind, mijn afscheid, in naam van hem mijn laatste pennenstreek.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 9 februari 2020


Geplaatst in de categorie: overig

3.0 met 1 stemmen 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)