Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De lange ietwat koude rit!

Zo kon het gebeuren dat: we een best lange rit maakten om naar het Erasmus te rijden, het ging niet zozeer om de afstand, maar meer over ‘ hoe lang we erover zouden doen’ dat dus. In deze nare tijd is het niet vanzelfsprekend om af te gaan op de al bestaande afspraken want: voor je het weet krijg je te horen: er moet iemand getest worden...en tja, als dat familie is van degene die ‘ me zou rijden’ dan is de link snel gelegd. We zijn amper meer in de buurt van de kinderen, de kleinkinderen ook natuurlijk want zolang het zwaard boven je hoofd hangt is het prima, het wordt een ander verhaal als het touwtje zou breken, zeker door eigen toedoen nietwaar?

Omdat ook de andere eventuele rijdster niet kon, ik niet met anderen in de auto stap ( omdat je niet weet hoe of wat) besloten we de rit alvast vooruit te rijden, om te zien hoe lang we erover zouden doen. Goed ingepakt natuurlijk, de zon scheen, het was droog dus wie doet je wat!
Een ruim uur heen en iets langer dan een uur terug, een heerlijk ( koud wel) ritje, langs de IJssel, langs de Maas richting het Erasmus. Als we op de terugweg zijn, besluiten we een warm visje mee te nemen van de viskraam, konden best iets warms gebruiken hoor!

De koffie ging aan en meneer T zegt: ik heb zulke kouwe voeten ( hij zei het anders, maar dan staat niet netjes ) waarop ik zei, nou die heb ik ook, als ik ze buig breken ze vast, want ze zijn bevroren!, beiden schieten we in de lach.
De hele middag heeft hij: kouwe voeten want dat moet ik natuurlijk horen, ach...,

Als ik de keuken in ga om spaghetti te maken zegt ie, we zouden brood eten? Nou we kunnen wel iets warms gebruiken dus het wordt dit! Om het een beetje pittiger te maken doe ik er een bakje boemboe bij, kijk niet op de verpakking ( had ik beter wel kunnen doen) en als de boel klaar is gaan we aan tafel.
Ik neem een hap kauw verwoed en zeg, eh het is een beetje heet geloof ik? Ik zie een man tegenover me zitten waar het gezicht rood van is, het is dus inderdaad een beetje pittig? Hij heeft knap wat melk nodig om zijn bord leeg te maken, want: het is dus wel heel erg lekker, maar zo ongekend heet, alsof we alleen rode peper zitten te eten en dat was nou net wat ik er : voor een beetje pit doorgegaan had! Het was super pittig dus.

Met als resultaat dat ik wel warme voeten kreeg ( geloof me die pepers zakten naar m’n voeten) maar hij dus niet!
Dan piept mijn telefoon, berichtje van mijn jongste, test was negatief, dus dat ritje waarin we temet bevroren zijn, was voor niks, want ze kan gewoon met me mee...ach we weten in elk geval nu hoe we bij het Erasmus moeten komen!

... De superhete saus ...

Schrijver: An Terlouw, 22 maart 2021


Geplaatst in de categorie: voedsel

5.0 met 1 stemmen 178Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)