Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verhaaltje van de haan zoekt plekje

Sprookje van de eenzame loner haan en de tien kipjes

van foppe

Er was eens een kleine haan, hij woonde in de friese wouden. Hij zat daar bij een boer in het hokje en kreeg matig graankorrels en een kleine loopruimte. Daar zat hij dan maar wat en kukelde trouw zijn ochtend groet maar de boer kwam niet van bed maar om acht uur dan was hij alweer in slaap gesukkeld want hij was om vijf uur al wakker.

Op een dag kwam de boer niet. De haan maakte zich geen zorgen. Maar toen de derde het erg waaide en de boer niet kwam met etensbakje en water ging hij even kijken om het hoekje maar de boer was verdwenen. Nu dacht hij maar even een blokje om. Hij kwam bij een andere boerderij en vroeg kan ik hier even rusten. De boerin zei wij hebben tien kipjes met eieren daar pas jij maar voor op ga maar zitten in het uiterste hoekje ze scharrelen vrij rond het zijn geen legkipjes maar ze zeggen ook niks dan pok pok maar ze zijn wel aardig.
Dat is goed zei de haan en ging braaf in zijn hokje zitten. En keek wat rond het was er wel leuk er waren ook andere dieren en een prachtige koe en paard en tractor en een tuin en een boom het was wel een mooier plakje dan waar hij vandaan kwam
de boerin zei als je netjes gedraagt krijg je ook wat eten je ziet er kleurig verenpakje en kam uit als je elke dag kukelt dan willen wij je graag.

De haan dacht het zal wel goed zijn daar ben ik zo gewend en zo bleef hij daar en rende wat rondjes en ging toen met de kippen op stok slapen.

... gewoon simpel is ook goed eten slapen vrijheid ...

Schrijver: foppe oostenbrug
17 november 2022


Geplaatst in de categorie: dieren

4.5 met 4 stemmen 127Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)