Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

What goes around...

Hij zag haar wel, maar hij poogde zijn negeerfrons aan te wenden. Vorige week, zelfde café, wilde hij haar zijn liefde tonen en kreeg hij nul op het rekest. "Ik zal je krijgen", dacht hij. Hij merkte dat haar arm langs zijn rug gleedt en moest een rilling onderdrukken. Dit beloofde een spannende avond te worden.

Elke week ging hij naar La Columbina, meestal alleen. Niet zelden werd hij op zijn terugweg vergezeld door een dame. Hij was jong, mooi en vrij in de omgang. Nu was het anders. Natuurlijk had hij het gezien en gelezen: mooie vrijgezel wordt verliefd en ruilt zijn onbezonnen leven in voor een vaste relatie. Uiteraard geloofde hij er niets van: sinds hij een keer diep op zijn bek was gegaan had hij de liefde afgezworen. Hij kon het prima met zichzelf vinden en had er geen moeite mee om telkens een ander in zijn bed te vinden. Als donderslag bij heldere hemel leek hij er nu toch ook aan te moeten geloven. De hele week dacht hij aan haar, met haar lichtgroene ogen en lange bruine haren, in een halve staart nog wel! Hij voelde dat hij voor de bijl ging. En het was juiste deze prachtige dame die niet had gereageerd op zijn gewoonlijk succesvolle avances: staren tot ze kijkt, dan wegkijken, steeds dichterbij gaan staan en uiteindelijk zeggen:"Jij bent zo mooi". Ze leek hem niet te geloven, terwijl hij zijn open blik mét glimlach in de strijd gooide.

Vandaar dat hij verbaasd was aangezien zij nu contact zocht. Hij speelde het spel mee, maar had moeite zijn gevoel te onderdrukken. Ze stond zo dicht tegen hem aan dat hij haar parfum kon ruiken. Toch bleef hij met zijn rug naar haar toe staan. Zijn hartslag steeg naar ongekende hoogten. Ze fluisterde dat ze hem toch wel interessant vond en vroeg hem haar te volgen. Nu kon hij niet weigeren, immers, de vrouw die hij begeerde vroeg hem mee. Ze stapten in haar auto en spraken niet. Ze vroeg aleen waar hij woonde. Ze bedreven de liefde in zijn huis op een manier die normaal enkel voorkomt bij paren die elkaar door en door kennen. Het hoogtepunt dat hij ervoer was het meest fantastische ooit.

Hij werd wakker. De vrouw die hij als lief wilde was er vandoor. Een briefje vertelde hem: "Koekje van eigen deeg". Hij begreep dat hij haar nooit meer zou zien, maar hij had in elk geval de herinnering aan het meest smakelijke koekje ooit.

Schrijver: JazzMeesPapa, 28 aug. 2004


Geplaatst in de categorie: liefde

1,7 met 3 stemmen 1.299Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)