Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

bruno de beer , kinderverhaal-

BROMMENDE BRUNO BEER BREEKT BUITEN BAJES

Bruno de Beer was een grote bruine beer en woonde in de dierentuin van Berlijn. Het was daar een trieste bedoening zonder uitdaging van zijn grote geest en krachten. Hij had altijd honger en leeshonger. Hij las de binnengewaaide kranten en reclamefolders. Op een dag zag hij een advertentie van een hamburgerrestaurant. Daar hadden ze currysaus bij een halfponds hamburger. Dit leek Bruno een heerlijk hapje toe en hij droomde erover dit te eten. Het voedsel in de Zoo was flauw en altijd hetzelfde, alleen de vis vond hij lekker. Hij droomde ervan om in Canada in een rivier te staan en grote zalmen te vangen. Maar hij zat maar in de kleine dierentuin bij andere saaie beren en van de toeschouwers had hij ook allang genoeg. Alllemaal dikke zeurende kinderen en oude mensen, nooit een stuk met een jurkje aan. Vanaf die dag van de reclamefolder dacht hij er aan te ontsnappen en de wereld te gaan verkennen. Hij bedacht een ontsnappingsplan: hij moest een tak van de boom over het water leggen en dan over de omheining klimmen van twee meter, even hoog als hijzelf.
Op een dag was het zover, Bruno hield het niet meer uit en klom over de omheidning en liep verder over het terrein van de dierentuin. Ha, dacht hij, hier begint de wereld, andere dieren en geluiden. Hij duwde een kinderwagen opzij die in de weg stond, mensen riepen, maar hij negeerde ze. Hij zag wat lekkers op de grond liggen: een halve hamburger met curry, zijn droometen. Hij at het lekker op en vond het heerlijk, lekker pittig en vet. Er lag ook een krant met de kop: ëmigrant op reis in canada", met daar bij een foto van een rivier en een berglandscahp. Hoe ver zou dat zijn?, vroeg Bruno zich af, een dag lopen en hij zou er wel zijn, dacht hij verder.
Zover kwam het echter niet helaas, een beveiligingsbeambte van de Zoo schoot hem met Duitse precisie een verdovingspijl in zijn achterwerk. Bruno voelde zich slaperig worden. Hij dacht nog even dat het de warmte was of de winterslaap maar doezelde weg, viel als een blok in slaap.
Bruno kwam weer bij in zijn eigen kooi, bij de andere beren. Ha, wat een avontuur had hij beleefd ! Dat zou hij ze wel even vertellen. Heerlijk was de currysaus geweest en hij was al bijna in Canada geweest. Nu zijn droom was uitgekomen, was Bruno weer wat blijer. Later zou hij het wel weer eens proberen. In de krant die binnen kwam waaien stond het bericht van een ontsnapte beer, dat was hij! De krant loofde zijn slimme manier van uitbreken en roemde hem dat hij niet agressief was. Trots bewaarde hij het bericht en keek er elke avond in voor het slapen gaan. Hij wist nu ook hoe zwaar hij was: 110 kilo. Hij was beresterk en kreeg zo nu en dan een portie curry bij zijn vleesmaaltijd.
Bis soweit die Schlagzeilen, Ende.

Schrijver: foppe oostenbrug, 21 september 2004


Geplaatst in de categorie: humor

1.9 met 14 stemmen 5.037Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
wil
Datum:
9 januari 2006
Mooie manier van reizen als je te gebonden bent
om er daadwerkelijk op uit te kunnen gaan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)