Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

de papegaai van churchill

Aan het begin van de vorige eeuw kreeg Winston Churchill van zijn vader een papegaai. Churchill leerde hem praten en noemde hem de Snatcher, de snaaier, omdat hij alle pinda’s razendsnel op at. De papegaai leerde wat woordjes en werd Churchill, 'Kerkheuvel', zijn psychiater. Churchill leed aan manische depressiviteit maar is er wel oud om geworden zonder medicijnen. Zijn remedie was cognac en grote sigaren voor de serotine. Zijn dagelijkse praatje met zijn boezemvriend de papegaai deed de rest.
Toen het in 1917 echt te bar werd door depressiviteit begon hij in de tuin te schilderen en kwam er weer boven op. De papegaai zei elke avond “goed gedaan, boy” en dan kon Winston weer slapen.
Tijdens WO II leerde de papegaai ‘heil hitler’ zeggen, door het geluid op de radio. De enigma-decodeermachine was nog niet uitgevonden en onderzeeërs gingen verloren. Churchill was bevriend met Roosevelt, iemand die met jachtgeweren schoot maar geweld haatte.

Na de oorlog werd Winston weggestemd door de Engelse kiezers , iets wat hem teleurstelde en hij dronk nog meer en rookte nog dikkere sigaren. Zijn papegaai zong soms voor hem. De hit 'When will I see you agian' en 'the white cliffs of Dover'. Dan kon Churchill er weer tegen.

Maar zijn papegaai leeft nog wel en is oud. Hij heeft een koninklijke onderscheiding gekregen omdat hij Churchill geestelijk steunde.

Schrijver: foppe oostenbrug, 12 december 2004


Geplaatst in de categorie: dieren

0.9 met 8 stemmen 1.393Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)