Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lingerie

Zojuist passeerde ik de rondweg in Leeuwarden, waar ik kort na elkaar twee gigantisch grote reclameborden zag staan met zo verschrikkelijk mooie prachtige aantrekkelijke jonge meiden in lingerie, dat superlatieven mij tekort schieten. Het was werkelijk een lust om te zien en ik keek mijn ogen uit.

Toch vind ik dat dergelijke billboards langs de kant van de weg en eigenlijk overal in het landschap of waar ook maar, verboden zouden moeten worden. In het algemeen vind ik niet dat de overheid de mensen te veel verboden en regels moet opleggen. De mensen moeten een grote mate van vrijheid in hun doen en laten hebben en het is niet de bedoeling dat zij behandeld worden als stoute kleuters en schoolkinderen die van de meester te horen krijgen wat ze wel en niet mogen doen. Maar niettemin ben ik van mening dat die reclameborden er beter niet kunnen staan en wel om drie redenen.

Ten eerste worden wij al doodgegooid met reclame via televisie, radio, kranten, tijdschriften, folders en internet. Dat zou best wat minder kunnen. Ik wil niet beweren dat handel en economie niet belangrijk zijn, maar uiteindelijk draait het in het leven toch om heel andere dingen dan kopen, verkopen, produceren, consumeren en geld verdienen.

Ten tweede lijkt het mij niet ongevaarlijk voor het verkeer. Het is daar vrij druk en de kans is vrij groot dat een automobilist enkele seconden verzaligd naar zo’n prachtige, halfnaakte vrouw kijkt en intussen vrolijk achter op een andere auto knalt.

En ten derde: wat heeft een man en dan met name een ouder wordende man er eigenlijk aan als hij geheel ongevraagd kolossale afbeeldingen te zien krijgt van beeldschone vrouwen die voor hem onbereikbaar zijn en in veel gevallen ook zijn hele leven onbereikbaar zijn geweest.

Het zijn vrouwen en meisjes van grote schoonheid
Men raakt in vervoering, het hart wordt verblijd
Evenwel kunnen die borden er maar beter niet staan
Om smartelijke verlangens die nooit in vervulling gaan.

Schrijver: RvD, 30 april 2005


Geplaatst in de categorie: liefde

1.4 met 13 stemmen 1.900Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
jos zuijderwijk
Datum:
13 mei 2005
Email:
Zo gauw je met beheksende Dolle Mina's aankomt schrikken wij ons rot. Mijn idee was: zoveel mogelijk lingerie klein en groot dan krijgen we die kerels uit hun auto.
Naam:
Anoniem
Datum:
9 mei 2005
Email:
Bedankt voor je lovende woorden, Jos. Nee, ik ben geen dolle Mina, maar een oude, hunkerende man van middelbare leeftijd, die maar al te goed beseft dat zijn dancing days over zijn. Mocht hij het wagen zo'n mooie vrouw aan te raken, dan zou hij waarschijnlijk te horen krijgen: 'Ga weg ouwe viezerik of ik bel de politie.' Of misschien komt haar vader wel aan de deur met een honkbalknuppel. Ja, dit is wel één van de tragische aspecten van het ouder worden.
Overigens hoeven die reclameborden voor mij niet beslist weg, eigenlijk zal het mij ook allemaal een worst wezen.
Naam:
jos zuijderwijk
Datum:
9 mei 2005
Email:
zuyde038planet.nl
Ik wilde zeggen: prachtig dit proza, geweldig geschreven. Maar waarom anoniem? Stel dat meer mensen uw perceptie en idee aantrekkelijk vinden dan moet dit private ongemak toch om te zetten zijn door een opinieleider in een publiek strijdpunt? Mijn persoonlijk idee is dat u voor andere mensen denkt, en speciaal (oudere) mannen waarbij u ook nog zicht hebt op hun zinnenprikkelings en hun zelfbeheersing. Misschien bent u wel een anonieme Dolle Mina, die ons wil beheksen. Wat dan?
Naam:
Batsie
Datum:
30 april 2005
Email:
grscholtenshome.nl
Goed neergezet anonieme schrijver. Als vrouw onderteken ik, schoonheid prima maar elders kan ook.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)