Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lieve, lieve jij,

Ik mis je. Ik kijk naar je. Nou ja, eigenlijk niet naar jou, maar naar je foto. Die heb ik op het plankje boven mijn bed gezet, naast de mooie, oude kandelaar. In dat ene lijstje, met die krullen. Mijn allermooiste lijstje. Er passen drie foto’s in. Ik heb er drie dezelfde in gedaan. Van jou. Van op het strand. Je weet wel, die ene mooie, van ons saampjes.
Vond je het daar ook zo gezellig? Ik wel.
Weet je nog hoe het daar was? Dat mag je nooit vergeten hoor! Zo samen aan het strand.
Heel koud was het, weet je nog? Maar we knuffelden en kregen het warm.
Weet je dat we vergeten zijn verder te tellen? We zijn niet verder gekomen dan hondertweeenveertig. Sterren dan, bedoel ik hè? We zouden sterren tellen tot we ze allemaal gehad hadden. Maar je viel in slaap. Je viel zomaar in mijn armen in slaap. Och, wat waren we klein. En wat was je mooi! Zo mooi!
Weet je dat ik soms, heel soms, als de zon onder gaat, op een warme zomeravond, en als de wolken dan zo mooi rood en roze en paars zijn, dat ik dan naar het strand ga? En dan schrijf ik je naam in het zand en wacht tot de zee hem opeet. De zee heeft altijd honger, echt waar! Hij wil altijd namen eten. Soms ook schelpjes hoor, maar liever namen. Want die smaken zo lekker. En als de zee dan genoeg heeft gehad, dan ga ik op mijn rug liggen en kijk ik naar de lucht. Want als de zon ondergaat dan zitten er altijd gaten in de wolken, heb je dat wel eens gezien? En dan zwaai ik naar je. Altijd als de zon ondergaat en de wolken opengaan, dan zwaai ik naar je.
Wil je een keertje terugzwaaien? Dan weet ik dat je veilig aangekomen bent. Ik moet ook altijd bellen als ik ergens veilig ben aangekomen. Anders worden ze ongerust. Ik ben niet ongerust hoor, ik ben alleen maar nieuwsgierig. Er zijn zoveel dingen die ik je wil vragen! Oh, je moet me echt terugschrijven. Nu ik dat schrijf, weet ik niet zeker of je dat zal doen. Kan dat wel? Hebben jullie ook een brievenbus? Ik weet al hoe ik deze brief ga verzenden hoor, ik heb er heel erg lang over nagedacht. En toen ineens wist ik het. Heel makkelijk natuurlijk. Stom dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Ik verscheur gewoon de brief en dan laat ik hem uit de schoorsteen waaien. Net als bij Mary Poppins.
Heb je die film wel eens gezien? Michel en Jane verscheurden de brief en Mary Poppins plakte hem weer aan elkaar. Want die kon vliegen hè, Mary Poppins. Mary Poppins kon vliegen. Oja, dat wilde ik nog vragen!
Kan jij eigenlijk vliegen? Heb jij vleugels? Heb jij van die mooie vleugels als in een film? Dan ben je vast nog veel mooier. Oh, ik wou dat ik je kon zien! Als ik later ook een engeltje ben, dan wil ik net zulke mooie vleugels als jij. Van die grote witte met van die glittertjes erop. En dan gaan we samen vliegen hè, jij en ik? Hand in hand. Dan moet je maar laten zien waar alles is, want dat weet ik dan natuurlijk nog niet.
Is God lief voor je? En de andere engeltjes?
Mogen jullie veel spelen? En liedjes zingen?
Sorry dat ik zoveel vraag hoor, maar ik wil het zo graag weten! Weet je, soms vertel ik je een verhaaltje. Omdat ik niet weet of God dat wel doet en ik bang ben dat je anders niet kan slapen. Dan ga ik bij jouw foto zitten met een kaarsje en dan fluister ik zachtjes. Niet te hard natuurlijk, want dan is het al heel laat en dan mag ik niet meer fluisteren. Ook niet zachtjes. Maar soms dan vertel ik je over elfen en kabouters en over ridders en draken. Want dat vond je altijd zo leuk aan mij. Dat ik dat deed. Verhaaltjes vertellen dan hè. Over die elfen. Moet je wel goed luisteren hoor, want ik mag dus niet zo hard praten. Zal ik je ook eens vertellen over engeltjes? Wat ik denk dat ze zijn? Dan lach je me vast uit, want jij weet dat natuurlijk veel beter.
Vergeet je ook niet van toen we vroeger stiekem ijsjes gingen eten? Oei, ik moet stoppen, want mijn blaadje is bijna vol. Hè, wat jammer nou, ik vind het heerlijk om met je te praten. Je moet niet vergeten de brief weer aan elkaar te plakken hè? Ik zal je nooit vergeten hoor!
Ik mis je. Tot snel, Ik.

Schrijver: Lisanne, 21 mei 2005


Geplaatst in de categorie: afscheid

4.1 met 28 stemmen 2.088Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ilja
Datum:
31 augustus 2005
Email:
Mooi hoor, krijg er echt een beeld bij.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)