Inloggen

Alle inzendingen over Rutte

438 resultaten.

Sorteren op:

Rutte waarschuwt Poetin

bewering
5.0 met 2 stemmen 131
President Poetin zal vannacht niet lekker slapen nu Premier Rutte hem heeft gewaarschuwd dat een eventuele inval in Oekraïne serieuze consequenties zal hebben.
O.U. Deis2 februari 2022Lees meer…

bewering
4.0 met 2 stemmen 123
Met zijn pleidooi dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij wil - zolang er niet aangezet wordt tot geweld tegen personen of hun bezittingen - betoont Mark Rutte (VVD) zich een oprechte liberaal.
O.U. Deis26 januari 2009Lees meer…

bewering
3.5 met 4 stemmen 117
Het kabinet Rutte is geïnstalleerd. Oude jongens, krentenbrood. Splijtzwam Geert W. gedoogt dit kabinet van de Rommelzolder van Rechts. Tot hoelang?
O.U. Deis14 oktober 2010Lees meer…

Premier Rutte bedreigd

bewering
1.1 met 13 stemmen 217
Het zou vele mensen behagen en geruststellen in Nederland als de heer Taghi zou mededelen dat Premier Rutte van zijn kant geen enkel gevaar te duchten heeft.
O.U. Deis28 september 2021Lees meer…

bewering
3.5 met 6 stemmen 96
De nieuwe topman van Reaal (staatsbedrijf!) zou niet meer dan de Balkenende-norm mogen verdienen. Rutte verdient hoon nu hij Van Olphen veel ruimer wil belonen.

Muil dicht!

bewering
4.0 met 4 stemmen 187
Het is bijzonder ongepast dat onze premier Rutte woorden als 'bek' en 'muil' gebruikt als hij verbaal wangedrag van onnadenkende burgers afkeurt.

Rutte: de Messi van de Nederlands politiek

dagcolumn
4.6 met 7 stemmen 321
...verdeeld is. De armoedzaaier om de hoek die nauwelijks rondkomt en Messi die per uur € 18.200 beurt. Mark Rutte kan je qua gepeilde stemmen de Messi van de Nederlands politiek noemen.

Meer markt

bewering
4.8 met 6 stemmen 125
De sympathieke Mark Rutte voert de peilingen aan. Pas na 9 juni komen de burgers van Nederland aan de weet wat het betekent als hij premier wordt. Als aanvoerder van de VVD moet hij een rechts-liberaal beleid voeren. Meer markt krijgen we. Afbraak van publieke voorzieningen: OV wordt duurder, voor...

bewering
3.4 met 5 stemmen 119
Op de Rommelzolder van Rechts is Mark Rutte bezig oude getrouwe kopstukken op te poetsen en klaar te maken voor verder gebruik: Donner, Hillen, Kamps, Leers, Opstelten, Rosenthal. Geert W. likt er gedogend zijn vingers bij af.
O.U. Deis10 oktober 2010Lees meer…

Her majesties loyal opposition

dagcolumn
4.5 met 4 stemmen 187
...met het parlement spelen in dit veld af. Rutte wil steeds zo weinig mogelijk steun aan Brussel erkennen en probeert steeds te verhullen dat hij er eigenlijk nauwelijks toe doet, daar in Brussel. De premier van de daadkracht staat natuurlijk niet graag als lulletje van de klas te...

bewering
3.0 met 2 stemmen 83
De trainer van PSV Fred Rutten verdient een zware douw voor zijn buitenproportineel felle uitval naar scheidsrechter Blom, die de rode kaart tegen Strootman niet ten onrechte trok. Dit uiterst onsportieve gedrag van een toptrainer verdient geen enkele navolging op de Nederlandse velden.
L. Vink30 oktober 2011Lees meer…

Tijden veranderen, ik hol er achteraan

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 158
...wie moet de man demonstreren? Tegen Rutte die er niet over gaat? Tegen de gemeente die geen geld heeft? Tegen Europa dat ver weg is en waarvan het parlement geen macht heeft? De man kan alleen nog tegen mij, in mijn kamer, laten merken dat hij boos is. En ik kan alleen maar...

bewering
1.0 met 21 stemmen 158
Onder Fred Rutten zou PSV in de eredivisie niet minder punten hebben behaald dan onder Philip Cocu en mogelijk zou het nog in de Europa-League hebben meegedaan. Conclusie: een grote inschattingsfout van Tiny Sanders.

VERKENNERS

column
2.9 met 17 stemmen 209
...is geen socialist, maar een regeergeil ventje. Rutte is de baas en van een 'liberaal' kun je zulke dingen verwachten. Terwijl de oplossing van dat begrotingstekort heel eenvoudig is; Laat iedereen die meer dan twee miljoen bezit het meerdere afstaan. Als je vier miljoen hebt is het niet erg...
Eelt13 oktober 2012Lees meer…

Imago-prins

dagcolumn
2.9 met 8 stemmen 172
...vorstin. Bourgogne in de ijskast, escargots in de poubelle en als de wiedeweerga terug naar Nederland om...ja wat? Steun te betuigen? De begrafenis te regelen? Nee hoor. Was Rutte op zijn vakantieadres gebleven dan had hij de imagobrekers in de kaart gespeeld. Hij zou zijn neergesabeld. Alles...

Niet goed, maar één in de rouw

dagcolumn
4.4 met 8 stemmen 199
...wie Mandela een terrorist was. Terug naar Rutte. Wat heeft die man. Hem werd de vraag gesteld wat hij dacht van de spanning tussen de Oranjes en Edwin de Roy van Zuydewijn. Na dat debatje. Tot drie maal toe! Hij bleef antwoorden: “Ik weet niet waar u het over heeft”. Daar wordt een...

Donors te weinig

hartenkreet
3.8 met 4 stemmen 122
...Ik moet er niet aan denken dat ik het hart van Rutte of Samsom zou krijgen. Om aan genoeg organen te komen is overigens slechts weinig moeite nodig. Schakel op een zonnige zondag alle verkeerslichten uit en de donors stapelen zich op. Het Openbaar Vervoer hoeft niet mee te doen. Iemand die...
Eelt9 januari 2014Lees meer…

bewering
4.1 met 7 stemmen 142
...land eerst helemaal naar de bliksem? Zij zijn de persoonlijke vijanden van alle weldenkende...
Eelt4 april 2014Lees meer…

Mirjam

dagcolumn
4.7 met 3 stemmen 1.132
Kijk, wij willen ze niet terug hebben, die Nederlanders zijn vertrokken om te vechten voor een nieuw ideaal, een perfecte staat, een wereld van vrije en gelijke broeders en zusters, voor een utopie dus, die er nooit zou komen en nooit is gekomen. Die Nederlanders willen we niet terug. Maar wie...

Een stille crisis

column
4.0 met 3 stemmen 99
...rijkdom en ons feitelijke welzijn is onder Rutte te groot geworden. En overal is er de hoorbare en toch anderzijds ontkende crises. Morele crises bij onze beleidsbepalers – een stille crises, die we niet willen zien en niet willen horen? Het begin van het einde? Ach laat me maar niet te...
catrinus8 november 2019Lees meer…

Oplawaai

bewering
4.0 met 1 stemmen 109
Het gedrag van de grensrechter die in Hoofddorp een doelman neersloeg is volstrekt onacceptabel. Ik ben ervan overtuigd dat Mark Rutte hem wel een oplawaai zou willen verkopen, zo onacceptabel is dit.

Rutte onwaardig

bewering
4.3 met 6 stemmen 126
De wijze waarop Mark Rutte (VVD) in het radiodebat van de lijsttrekkers Job Cohen (PvdA) aanpakte over zijn werk als burgemeester van Amsterdam was (een virtuele premier) onwaardig.

bewering
2.9 met 13 stemmen 116
Het zou voor Nederland eervoller en effectiever zijn geweest als de liberale premier Mark Rutte zeer ruim afstand had genomen van het discriminatoire meldpunt van Oost-Europeanen dat door zijn gedoogpartner is ingesteld.

Fopspeen voor Groningen

bewering
4.5 met 8 stemmen 118
Rutte & Samsom blijven evenveel gas uit de Groningse bodem halen als van te voren al gepland was. Ze proberen het Noorden met een fopspeen onder de Haagse partijpolitieke duim te houden.
Tammo G.18 januari 2014Lees meer…

bewering
2.7 met 7 stemmen 95
Premier Mark Rutte praat zeer overtuigend over "vrede en veiligheid", maar zodra hij of een opvolger over "vrede en zekerheid" praat zijn de veiligheid en de zekerheid in deze wereld zoek.

Mark Rutte

dagcolumn
3.3 met 13 stemmen 744
...van privacy en andere democratische zekerheden is een liberaal geluid wezenlijk voor Nederland. En in Mark Rutte zal de vernieuwde VVD een voortreffelijk politiek leider houden.

Het Rutte-syndroom

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 270
...maar voor degenen die het niet kennen: het Rutte syndroom bestaat daaruit, dat je wenst dat Balkenende weer premier wordt. Ik werd vanochtend wakker met die nachtmerrie. Nu zijn er wellicht tal van CDA-ers die dat syndroom ook hebben en er eigenlijk best gelukkig mee zijn, maar voor...

Rutte 4

column
4.2 met 4 stemmen 228
...op de pedalen stapt. Zwaaiend naar de eerste vroege voorbijganger. He..hallo! Rutte 4 is een feit.

Rutte als staatsman

bewering
2.6 met 7 stemmen 74
Heel Nederland kijkt uit naar de rede die Premier Rutte om 19 uur vandaag uitspreekt voor alle radio- en tv-zenders. Hopelijk wordt het net zo'n indrukwekkend betoog als Den Uyl afstak in 1973. Met een paar éénlijners die je je leven lang bijblijven ("het wordt nooit meer zoals het...

bewering
3.3 met 3 stemmen 63
Willem Kloos vond zichzelf een God in het diepst van zijn gedachten, dat is begrijpelijk in zijn geval, maar Mark Rutte vindt zichzelf niet eens een aasgier in het diepst van zijn gedachten, wat totaal onbegrijpelijk is!
Meer laden...