Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Allemaal leugenaars

Wat een smerige leugenaars zijn die Ollongren en Jorritsma toch. Gewoon zeggen dat ze zich niets kunnen herinneren over “De Omtzigt Gate”. Nee hoor Mark heeft het er niet met ons over gehad. Dan liegt Mark niet alleen maar deze dames dus ook keihard. Maar de uitverkoren prooi is natuurlijk niet Ollongren of Jorritsma maar Rutte. Die twee dames zijn niet interessant voor het debat. Daar valt weinig eer aan te behalen. Dus alle ballen op Mark. Kruisig hem!

Tja wie moet je eigenlijk geloven. Liegen ze echt die drie? Wat is de waarheid en hoe belangrijk is die waarheid? Is het inderdaad een doodzonde dat Omtzigt in een “vertrouwelijk” gesprek even, wellicht zijdelings, ter sprake komt. Heeft Mark Rutte de woorden “positie Omtzigt: functie elders” opgeschreven? Welnee, het staat in de notities van de verkenners en het is de interpretatie van een ijverige ambtenaar. Dat is het en niet meer dan dat.

Segers kan er plotseling niet meer mee leven. Het wordt hem allemaal te veel. Om met Kaag te spreken: “hier scheiden onze wegen”. Het mag niet om de poppetjes gaan in de formatie maar nu blijkbaar even wel. Nou nou wat een krokodillentranen. Eerst een motie van wantrouwen niet ondersteunen maar de volgende dag op gepaste wijze Rutte toch nog even een dolk in de rug steken. En dan ook nog beweren veel respect voor de man te hebben. Veroordelen en uitsluiten schijnt bij dat respect te horen. Vergevingsgezindheid is opeens ver te zoeken bij de mannenbroeders.
“Ja maar er moet een cultuuromslag komen en dat kan niet onder de leiding van deze premier”, hoor ik Segers zeggen. Om de 4 jaar hetzelfde liedje meneer Segers. Altijd moet Nederland weer gered worden na 4 jaar omdat het er in vele opzichten zo beroerd voorstaat. Geeuw!

Ik vermoed dat Gert-Jan de komende nachten zeer slecht zal slapen. Gekweld door gewetenswroeging schrikt hij geregeld zwetend wakker. Het zou me niet verbazen dat hij, deemoedig, net als Petrus, toch nog op zijn schreden terugkeert.

Waarom niet eerst even een “vertrouwelijk” inhoudelijk gesprek met Rutte gehad in plaats van deze “deus ex machina” out of the blue om met Rutte te spreken. Is de man werkelijk zo slecht. Natuurlijk heeft hij maniertjes en een bijzondere gave om problemen rond zijn persoon op wonderbaarlijke wijze in het niets te laten oplossen. Zijn de anderen zoveel beter? ”Wie zonder zonde is werpe de eerste steen”, zei Jezus tegen de farizeeërs m.b.t een overspelige vrouw.

Ik ben geen VVD’er maar de wijze waarop de man 10 jaar, met ups en downs, het land vol inzet op een redelijke wijze heeft geleid zo dodelijk af te serveren vind ik beschamend.

Bedankt Gert-Jan. Op naar nieuwe verkiezingen. Andere probleempjes kunnen wel even wachten.
Heb je nou je zin!

Schrijver: Ben Noorderling
4 april 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.6 met 5 stemmen 110Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 april 2021
Die Gert-Jan zal nooit premier kunnen worden, dát zit hem werkelijk dwars en daarom schopt hij Mark nu zo verrot. Het is niet alleen de leugen, maar ook de afgunst die regeert. Een stelletje kinderachtige bekvechters, die inderdaad zeer beschamend zijn richting Mark en daarbij richting al hun kiezers. 'Dat belooft nog wat!' om met Pim Fortuyn te spreken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)