Inloggen

Alle inzendingen over rutte

384 resultaten.
Sorteren op:

Mirjam

dagcolumn
4,7 met 3 stemmen 1.129
Kijk, wij willen ze niet terug hebben, die Nederlanders zijn vertrokken om te vechten voor een nieuw ideaal, een perfecte staat, een wereld van vrije en gelijke broeders en zusters, voor een utopie dus, die er nooit zou komen en nooit is gekomen. Die Nederlanders willen we niet terug. Maar wie...

Een stille crisis

column
4,0 met 3 stemmen 98
...rijkdom en ons feitelijke welzijn is onder Rutte te groot geworden. En overal is er de hoorbare en toch anderzijds ontkende crises. Morele crises bij onze beleidsbepalers – een stille crises, die we niet willen zien en niet willen horen? Het begin van het einde? Ach laat me maar niet te...

bewering
3,0 met 4 stemmen 107
De uitspraak van de heer Rouvoet dat vooral het gedrag Rutte en Pechtold bij de Algemene Beschouwingen 'onverantwoord' is, vind ik onverantwoord.

Vredesverklaring

dagcolumn
4,0 met 2 stemmen 104
...mee willen vechten. Daarom, alleen al daarom, is het verklaren van de oorlog een domme actie. Rutte verklaart de oorlog. Ik verklaar de vrede.

Een Vandaag

dagcolumn
4,2 met 5 stemmen 128
...wat ik u net gevraagd heb - Wat vroeg u dan? - &%$#$!! - Alles goed, meneer Trip? - Meneer Rutte de tijd is om, fijn weekend - Insgelijks!

bewering
1,8 met 5 stemmen 1.090
Het beoogde kabinet Rutte-Asscher roept op voorhand weinig enthousiasme op bij de VVD-stemmers, de PvdA-stemmers en de Telegraaflezers.

bewering
4,0 met 2 stemmen 123
Met zijn pleidooi dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij wil - zolang er niet aangezet wordt tot geweld tegen personen of hun bezittingen - betoont Mark Rutte (VVD) zich een oprechte liberaal.

bewering
3,5 met 4 stemmen 116
Het kabinet Rutte is geïnstalleerd. Oude jongens, krentenbrood. Splijtzwam Geert W. gedoogt dit kabinet van de Rommelzolder van Rechts. Tot hoelang?

bewering
3,5 met 6 stemmen 96
De nieuwe topman van Reaal (staatsbedrijf!) zou niet meer dan de Balkenende-norm mogen verdienen. Rutte verdient hoon nu hij Van Olphen veel ruimer wil belonen.

Muil dicht!

bewering
4,0 met 4 stemmen 174
Het is bijzonder ongepast dat onze premier Rutte woorden als 'bek' en 'muil' gebruikt als hij verbaal wangedrag van onnadenkende burgers afkeurt.

Rutte 4

column
4,5 met 2 stemmen 27
...op de pedalen stapt. Zwaaiend naar de eerste vroege voorbijganger. He..hallo! Rutte 4 is een feit.

Mark Rutte

dagcolumn
3,3 met 13 stemmen 735
...van privacy en andere democratische zekerheden is een liberaal geluid wezenlijk voor Nederland. En in Mark Rutte zal de vernieuwde VVD een voortreffelijk politiek leider houden.

Rutte onwaardig

bewering
4,3 met 6 stemmen 125
De wijze waarop Mark Rutte (VVD) in het radiodebat van de lijsttrekkers Job Cohen (PvdA) aanpakte over zijn werk als burgemeester van Amsterdam was (een virtuele premier) onwaardig.

Het Rutte-syndroom

dagcolumn
4,3 met 3 stemmen 246
...maar voor degenen die het niet kennen: het Rutte syndroom bestaat daaruit, dat je wenst dat Balkenende weer premier wordt. Ik werd vanochtend wakker met die nachtmerrie. Nu zijn er wellicht tal van CDA-ers die dat syndroom ook hebben en er eigenlijk best gelukkig mee zijn, maar voor...

Rutte als staatsman

bewering
2,6 met 7 stemmen 74
Heel Nederland kijkt uit naar de rede die Premier Rutte om 19 uur vandaag uitspreekt voor alle radio- en tv-zenders. Hopelijk wordt het net zo'n indrukwekkend betoog als Den Uyl afstak in 1973. Met een paar éénlijners die je je leven lang bijblijven ("het wordt nooit meer zoals het...

Oplawaai

bewering
4,0 met 1 stemmen 109
Het gedrag van de grensrechter die in Hoofddorp een doelman neersloeg is volstrekt onacceptabel. Ik ben ervan overtuigd dat Mark Rutte hem wel een oplawaai zou willen verkopen, zo onacceptabel is dit.

Rutte: de Messi van de Nederlands politiek

dagcolumn
4,6 met 7 stemmen 105
...verdeeld is. De armoedzaaier om de hoek die nauwelijks rondkomt en Messi die per uur € 18.200 beurt. Mark Rutte kan je qua gepeilde stemmen de Messi van de Nederlands politiek noemen.

bewering
2,9 met 13 stemmen 115
Het zou voor Nederland eervoller en effectiever zijn geweest als de liberale premier Mark Rutte zeer ruim afstand had genomen van het discriminatoire meldpunt van Oost-Europeanen dat door zijn gedoogpartner is ingesteld.

Fopspeen voor Groningen

bewering
4,5 met 8 stemmen 118
Rutte & Samsom blijven evenveel gas uit de Groningse bodem halen als van te voren al gepland was. Ze proberen het Noorden met een fopspeen onder de Haagse partijpolitieke duim te houden.

bewering
2,7 met 7 stemmen 76
Premier Mark Rutte praat zeer overtuigend over "vrede en veiligheid", maar zodra hij of een opvolger over "vrede en zekerheid" praat zijn de veiligheid en de zekerheid in deze wereld zoek.

bewering
3,3 met 3 stemmen 63
Willem Kloos vond zichzelf een God in het diepst van zijn gedachten, dat is begrijpelijk in zijn geval, maar Mark Rutte vindt zichzelf niet eens een aasgier in het diepst van zijn gedachten, wat totaal onbegrijpelijk is!

bewering
1,0 met 21 stemmen 157
Onder Fred Rutten zou PSV in de eredivisie niet minder punten hebben behaald dan onder Philip Cocu en mogelijk zou het nog in de Europa-League hebben meegedaan. Conclusie: een grote inschattingsfout van Tiny Sanders.

Allemaal leugenaars

dagcolumn
2,6 met 5 stemmen 56
...“deus ex machina” out of the blue om met Rutte te spreken. Is de man werkelijk zo slecht. Natuurlijk heeft hij maniertjes en een bijzondere gave om problemen rond zijn persoon op wonderbaarlijke wijze in het niets te laten oplossen. Zijn de anderen zoveel beter? ”Wie zonder zonde is...

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1.246
Pim Fortuyn had de eerste, homofiele premier kunnen worden, maar er is hoogst geheime informatie uitgelekt, waaruit blijkt dat Beau van Erven Dorens geregeld in het Torentje bij Mark Rutte langskomt en niet om te kletsen. Toch nog gerechtigheid!...

Premier Rutte feliciteert de Griekse bevolking

bewering
5,0 met 3 stemmen 67
Attent van Mark Rutte dat hij - ondanks de drukke periode waarin hij verkeert - tijd vond om onze Griekse bondgenoten te feliciteren met het 200-jarig jubileum van het begin van de vrijheidsstrijd tegen de Turkse overheersing.

bewering
0,0 met 7 stemmen 8.538
Willem-Alexander Koning en een beul van Pinochet stamgast in het Torentje. Met militaire steun van Rutte zal dat zeker lukken. Cohen als de Nederlandse Karzai. Met de muts van een generaal pardon voor misdaden jegens de menselijkheid. Israel verbleekt erbij.
Joop 9 jun. 2010Lees meer…

Arm volk

bewering
5,0 met 4 stemmen 767
Het kiezersvolk heeft gesproken. Het verwacht van nog meer mark(t) een grote villa die honderd procent aftrekbaar is. En ondertussen lachen de managers die al zoveel onterechte bonussen opstreken in hun vuistje. Ook de speculanten en bankmagnaten die de crisis veroorzaakten, zijn blij. Op naar de...

Geerts gelijk

dagcolumn
4,0 met 40 stemmen 513
...verkiezingsbelofte maakte Rutte wel waar: hij zou de PVV vernietigen. Wel dat is op 12-9-12 aardig gelukt. Wilders op zijn beurt hield een verrassend beschaafde rede op de avond na die tik. Sindsdien blijft hij zich onverminderd inzetten voor Henk en Ingrid. Zoals Roemer...

bewering
4,0 met 4 stemmen 109
Wil Mark Rutte zijn mooie plaats in de polls op 9 juni waarmaken, dan zal de VVD de komende weken aannemelijk proberen te maken dat de mensen die het het nu heel moeilijk hebben er niet verder op achteruit gaan door de VVD-voorstellen. Een hele klus dus.

Nek aan nek race

hartenkreet
1,5 met 8 stemmen 168
...woensdag zal overkomen. Ik wens hem vele flessen Rutte & Zoon toe, een zeer chic merk jenever, om zijn politieke verlies op stand weg te spoelen. Met zijn spaargeld kan hij gemakkelijk een baronachtig optrekje kopen en er zullen genoeg topbanen voor hem in het verschiet zijn. Voor hem wel! We...
Meer laden...