Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Bruintje de Beer

Omdat het onderwerp van de boekenweek dieren is, schrijf ik nu een stukje over mijn favoriete dier, de Beer.

De Beer nu is een groot en sterk dier met een mooie bruine of soms zwarte vacht en twee kleine ogen en een goed reukorgaan. Langzaam scharrelt hij zijn kostje bij elkaar, een lekkere zalm en besjes in de zomer zijn zijn favoriet, maar eigenlijk eet hij alles tot de honing van de bijen waarbij hij dan gestoken wordt.

De Berin is een zeer goede moeder, beschermend waakt zij over de twee ondeugende speelse jongen totdat ze alles zelf kunnen, dat twee jaren duurt.

Een beer is nooit bang en doet je niets maar ze kunnen schrikken en vluchten dan een boom in want ze kunnen ook al in een boom klimmen. Hij kan je echter als je hem uitdaagt in een klap doden en dan peuzelt hij je niet eens op. Grizzly beren in Canada zijn daar berucht om.

De beer is een machtig mooi dier die mij beschermt, alleen toen ik drie was kreeg ik een knuffelbeer die groter dan ik zelf was en toen was ik bang voor hem. Zoals ik ook bang voor nog een psychose soms, maar dat was de beer op mijn pad, verder kom ik niets tegen dat ik niet aankan en het gaf me ook het leventje dat ik leid, rustig schrijvend en in de natuur en met een muziekje. Ook houd ik een winterslaap. Net als de beer gaat het licht uit als het donker wordt en dan voel ik me niet lekker en rust uit en doe weinig meer.

Beren als Winnie de Poeh en beertje Paddington en beertje Colorgol en Bruintje de beer, doen het goed bij het publiek. De teddyberen liggen nog immer in de winkelschappen.

Een andere beer is de IJsbeer en die vind ik ook geweldig maar die eten nu eenmaal zeehondjes en dat vind ik niet zo leuk, maar zij zijn eigenlijk nog sterker maar staan op het punt in aantal te minderen door de opwarming van de Noordpool zodat er minder ijs komt.

Als kind was ik zeer afhankelijk van mijn moeder en zij is als een berin voor mij, bij haar voel ik me nog steeds het veiligst maar tegenwoordig red ik het ook alleen hoor, een beer is vaak ook alleen op pad.

Kortom de beer is mijn dier en daarom. Stoor mij niet zegt hij en ik ook. Dag beer, wat ben je Leuk!

Schrijver: foppe oostenbrug, 16 maart 2009


Geplaatst in de categorie: dieren

2.8 met 6 stemmen 216Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)