Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Alsnog gearrresteerd, man uit de struiken

De angst voor de duitsers zat er goed in bij Herman. Sinds hij was ondergedoken en de oorlog voorbij was bleef hij angstig. Angst voor opgepakt te worden door de duitsers en vermoord te worden. Maar vol goede moed pakte hij zijn leven als timmerman op en kreeg zelfs een hondje. Eenzaam zat hij savonds bij de centrale verwarming met een bord aardappelen met een worstje. De radio blaatte en hij viel in slaap met een sigaret in de mondhoek. Maar er overkwam hem nooit iets en hij bleef uit handen van iedereen. Schichtige herman was nu vijfenzestig en zat alleen thuis en kreeg geen bezoek. Zijn familie bestond niet meer en hij sleet zijn dagen met lange afstandswandelingen. Maar steeds keerde in zijn dromen de tijd terug dat hij ondergedoken was en hij besloot de boer op te zoeken maar dat was in friesland en dat was ver van huis van amsterdam. Maar hij ging op weg deze man te bedanken.

Het was bij drachten dat hij moest plassen en dook de struiken in. Maar ja daar had je ze al de duitsers! Een politie wagen stond stil en hij moest wel de struiken uit. Hij begon in het duits te praten maar ze verstonden hem niet. Doodsangst maakte zich van hem meester en hij wilde zijn paspoort vroeger ausweis zeigen niet laten zien en werd meegenomen naar het bureau. Daar ontfermde zich een sociaal verpleegkundige over de nu verwarde man en kreeg hij een kopje koffie en ze lieten hem weer vrij maar kreeg begeleiding voor zijn angst en zijn hondje bleef waakzaam op hem passen en zo kreeg hij toch nog een aardige oude dag en kon hij eindelijk vertellen over de tijd dat hij was ondergedoken en de friese boer was blij hem na zoveel jaren te zien.ALSNOG GEARRESTEERD, MAN IN DE STRUIKEN VERSIE 2.0

Voormalig kunstschilder Feike was nu vijfenzestig en kreeg problemen met het plassen en vond dat heel vervelend en hij hield er van te wandelen. Hij was groot en sterk en af en toe dook hij even de struiken in voor zijn behoefte. Het was bij drachten dat een politieauto hem uit de struiken zag komen en die vonden dat verdacht. Dat wordt betalen dacht feike maar dat doe ik mooi niet want ik ben geen dronkenlap maar kan er niks aan doen. Hij dacht ik houd ze voor de gek en zei in het duits ich kann es nicht helfen ich bin ein berliner bol! De agenten dachten die is gestoord en vroegen hem om zijn idkaart maar die had hij niet bij zich en nog een boete er bij dacht hij. Ze namen hem mee maar de politieambtenaar kreeg de waarheid boven water en zei dat hij in het vervolg maar beter de waarheid kon zeggen en niet bang hoefde te zijn voor een boete en zo kon feike in het vervolg rustig te wandelen en was het kleine berichtje op de radio alweer opgelost van een vreemde man in de struiken.

Schrijver: foppe oostenbrug, 29 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: overig

3.0 met 2 stemmen 133Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)