Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Alleen nog een vogel......

Ik was op die voorjaarsdag gekwetst als nooit voorheen en mijn hart was nog meer beschadigd als gewoonlijk door een onafzienbare reeks van kwetsuren die zich opgestapeld hadden als betrof her een blokkentoren, een alternatief soort Toren van Babel of een onzalig en vermaledijd, verfoeilijk bouwwerk dat in de loop van mijn 58-jarige leven opgericht was door mijn haatdragende medemensen om mij te pesten, te kwellen en te gronde te richten.

Vooral de woorden van de mensen die op me zijn afgevuurd als ongeleide projectielen, als gifdragende pijlen, in een woordenstroom zonder einde gedurende de lange, lange dagen, maanden en jaren, hebben mijn aanvankelijk nog argeloze, nog naïeve hart verbitterd en verbrijzeld.

De kleine, citroengele vogel is mij gebleven als enige kameraad. Hij schudt zijn veren op met een zacht, ritselend geluidje of pikt driftig en geagiteerd in zijn verenpak. Hij beweegt zijn nietige lijfje uitbundig heen en weer in een voorjaarsdans en zingt opgetogen een voorjaarslied. Hij scherpt de snavel aan het meerschuim. Niet in staat wonden toe te brengen, leed toe te brengen, te kwetsen, leeft hij zijn onbeduidende, maar voor mij zo betekenisvolle leventje ten einde.

Schrijver: I.Broeckx, 30 januari 2017


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 1 stemmen 2.713Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 januari 2017
Weergaloos schoon verwoord, Ineke, jouw liefde voor jouw kanarie. Zelf heb ik een pruimekopparkiet, die mij al jarenlang bij de les houdt, d.w.z. de positiviteit van het leven blijft onderstrepen met zijn vreugdevolle gezang. Ik zeg zelfs de meest intiemste dingen tegen mijn vogeltje en zij weet mij altijd te troosten, al is het maar door een komische blik van haar ogen en kopje. Dieren zijn vaak veel meer onbevooroordelend trouw dan de meestal kritische, kortzichtige, wrede mensen. Maar however, Ineke, ik schenk je hierbij een stevige hug!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)