Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

HOE DE DUIVEL ZICH BEKEERDE EN VEGETARIER WERD

De duivel bestaat. En hoe! Overal is hij te vinden met zijn gemene grijns, onheil verspreidend over mens en dier. Met zijn sikje en staf, galopperend op zijn zwarte nachtmerrie, verspreidt hij een stinkende geur en doet iedereen kwaad die goed is. Hij tart je tot het uiterste totdat je opgeeft en wilt sterven en in de hemel komen. Maar dan juist wacht hij je op en je bent tot eeuwig gedoemd rond te dolen in zijn hel. Maar daaraan is nu een einde gekomen, de hemel zij dank. Hoe dat komt is niet eenvoudig uit te leggen, maar als u man bent zult u het begrijpen.

De duivel liep rond op de aardbol en grijnsde. Alles ging zijn gangetje. De Israëliërs moordden de mohammedanen uit, net zoals hij wilde en de dieren vraten elkaar nog steeds op. De varkens werden vetgemest en iedereen was in de heetste zomer aan het barbecuen, hoeveel dierenleed daarmee ook was gemoeid.

De duivel had zelfs het varken in zijn macht. Een duivels plan had hij bedacht voor het Franse varken Jackeline. Hij liet haar leven en zij mocht in de modder rond baggeren maar geen truffels eten alleen zoeken en de geur opsnuiven. Jackeline kwijlde bij truffels maar kreeg er geen, geen enkele zelfs! Jackeline was zeer depressief en wilde sterven voor een enkele truffel. De duivel kwam bij haar staan en stelde haar voor de keuze, een truffel en de hel of geen truffel en de barbecue. Jackelien huilde en huilde en vrat de truffel in een keer op en belandde in de barbecue in de hel.
Zich in de handen wrijvend liep de Duivel verder totdat hij op de zeedijk stond van het Groninger Landschap. Hier hield de aarde op, een gevreesd stukje aarde met veel kerken en kroegen. De duivel had het hier moeilijk maar wilde ook hier zijn invloed uitoefenen. Hij liep langs de mensen op de dijk en hield stil bij een vrouw met een prachtig achterwerk. Likkebaardend sprak hij haar aan. Hij zag er nu uit als een Italiaanse gigolo met puntschoenen en een prachtig pak.
Daar kwam Thomas aan, vermomd als de heilige Thomas die met de dieren sprak. Hij zei: ”Daar mag u niet aankomen of u moet alles weer ongedaan maken wat u heeft bedorven. U moet vegetariër worden en van de heilige kont afblijven of het zal slecht met u aflopen.”
Het vrouwtje op de dijk wist niet wat zij hoorde, een echte held! De duivel sidderde en beloofde gauw beterschap. Zo’n achterwerk daar had hij alles voor over, hij was tenslotte een kerel. Hij dacht aan de truffel en kwijlde en had enorme spijt. Hij maakte dat hij weg kwam en zou zijn leven lang aan het kontje denken. Na eeuwen en eeuwen werk was alles nu verloren. Er kwamen vegetarische barbecues en alleen de leeuw at op zondag nog eens een kippetje. Zo kwam het dat de Duivel zich bekeerde en vegetariër werd en de mensen en dieren ook, met dank aan het goddelijke achterwerk van een vrouw.

Einde alternatief Thomas Evangelie

Schrijver: foppe oostenbrug, 30 jul. 2006


Geplaatst in de categorie: dieren

1,0 met 2 stemmen 609Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)