Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

sterker dan de dood

Ik ben veertig en gelukkig, zelfs met schizofrenie. Mijn moeder gaat eindelijk op vakantie naar Amerika en ik ben voor het eerst niet bang meer voor de dood hoewel mijn vader stierf toen ik drie was en ik op mijn vijfentwintigste met een psychose in een inrichting belandde overmand door angst.
Dat ik met hulp, kracht en de moeder nu eindelijk het geluk heb bemachtigd is een hele prestatie. Zo zie je maar weer dat het leven sterker is dan de dood en ziekte en angst en als ik het kon kan iedereen het ook, daar hoef je heus geen bijzonder mens voor te zijn maar je wordt het dan wel en dan is het geluk in je hart en je geest je deel en ben je volwassen.

Tegenslag maakt je sterk en uiteindelijk komt alles goed. Je kunt alles winnen en verliezen in het leven en de meeste mensen overkomt dat ook, zo is het leven nu eenmaal. Ik zou het ook liever anders zien. Gelukkige tijden heb ik zeker ook gekend maar ook diepe dalen. En als je dood komt ga je naar de hemel en dan kom je gewoon weer terug, dat weet ik zeker en dat alles voorbij gaat ook, blijkbaar moet je dat leren en voor jezelf zorgen en als dat niet gaat hulp vragen en die krijg je genoeg.

Lachen helpt mij ook vaak en muziek om de tijd te verdrijven en het Hollandse weer in het voorjaar geeft de kracht de winter door te komen. Zekerheid kent het leven niet, al geeft iedereen weer iets anders zekerheid. Hoop en vertrouwen tegenover het lijden zetten en doorgaan en vooral vergeten. Hersens kunnen meer dan je denkt en uiteindelijk blijft het mooie je bij maar ook het verdriet en berust je in je levensloop. Dit is wat ik geleerd heb maar ook ik kan het wel eens niet zien zitten hoor. Geduld moet je hebben maar ook energie en sommige dingen zijn gewoon ellendig maar er komt ook weer een nieuw begin in je leven totdat het op is. Gewoon gelukkig zijn is niet vanzelfsprekend als je niet gezond bent en dat is niet eerlijk. Des te blijer ben ik dat ik nu wel gelukkig ben en daarmee weer een stuk gezonder.

Het leven is lang. Lang genoeg vind ik. Niet gemakkelijk wel mooi. Met gewoon niets aan mijn hoofd ben ik het gelukkigst en tevreden en dat wilde ik graag even kwijt aan al de mensen die op nederlands.nl mijn teksten lezen.

Schrijver: foppe oostenbrug, 17 mei 2009


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.0 met 3 stemmen 7.751Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
brenda
Datum:
17 mei 2009
Email:
floddertjeshome.nl
En zo is het!
Naam:
Günter Schulz
Datum:
17 mei 2009
Email:
ag.schulztiscali.nl
Wederom graag en met lichte verbazing gelezen. Dat je goed kon schrijven wist ik al, maar dat tevens met een schijnbaar gemak in de berustende, tevreden en overtuigende vorm... fantastisch.

Een lezer die, met respect, ook jouw teksten graag leest.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)