Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een leuke meid.

Ik moet altijd opletten dat ik mijn vijanden niet vriendelijk groet. Dus mijn gezicht lichtte vrolijk op bij het zien van de man die mij zijn huis uit had gezet, omdat ik naar zijn mening áltijd over G‘d praatte. We ontmoetten elkaar in de supermarkt en hij stootte me vriendschappelijk aan: “Je moet het niet altijd weer over G’d hebben hoor.”
Ik zei: “Ik wilde praten over schrijven en over onze kater die dood is, dombo!”
Na een korte aarzeling herzag hij zijn strategie, stootte me nog eens gemoedelijk aan en fluisterde schouder aan schouder: “Als je niet over G’d praat ben je van harte welkom.”
Wat een genáde zeg, maar dan wil ik eerst de ge- en verboden in zijn wetboek lezen.

In een andere situatie wilde een jongeman mij vertellen over zijn geloof in engelen. Dat vond ik interessant, want ze hielpen hem met zijn prachtige muziek. Dus ik luisterde met belangstelling naar wat er in zijn spirituele keuken stond. Maar toen ik iets wilde zeggen over G’d, zei hij: “Hou je mond!”
En toen ik vond dat ik ook best iets mocht zeggen, zei hij: “Houd je mond!”
En toen ik dit niet eerlijk vond, zei hij: “Hou je mond!”
Een atheïst die in de buurt de afwas stond te doen, had dit gehoord, stuurde hem weg en zei: “Dus niet alleen christenen dringen zich op.”

Eens had deze engelenman mij begeleid op het keyboard, bij het voordragen van mijn verhalen in een kunstenaarskroeg. Toen hij me moest aankondigen, was hij mijn achternaam vergeten.
“Qieneke …..euh…..van G’d.“
Dat was me een eer, totdat het bestuur van de kroeg meldde: “Jij hebt leuke ideeën, jij mag blijven, maar G’d niet.”
Ik zei: “Als G’d hier niet mag komen, kom ik ook niet.”

In mijn arrogantie meende ik dat mensen wel belangstelling zouden tonen voor G’d als ze zagen dat je er geen grijze kerkmuis van hoeft te worden. Maar ze zeiden: “Jammer dat zo’n leuke meid gelooft in G’d.”

Indien gij gesmaad wordt om de Naam van de Messias, zijt gij zalig; want de Geest der heerlijkheid, en de Geest van G’d rust op u.
1 Petrus 4: 14.

Maar ik ben een leuke meid.
Petrus had gelijk.

Schrijver: Qieneke Elzenhout, 20 april 2011


Geplaatst in de categorie: religie

5.0 met 4 stemmen 108Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)