Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Poezenverhalen van foppe

HET RAADSEL VAN DE POES

Ik ben een boek aan het lezen van midas dekkers geheten poes. Hij schrijft op een luchtige manier alle geheimen van de poes op en is een grote kattenliefhebber en heeft er zelf ook een paar. Het raadsel van de poes ontrafelt en het wordt ook duidelijk dat de mens, in deze midas van nature bioloog, van de poes houdt en dat de poes graag bij de mens is. Het is echter een raadsel waarom dat zo is maar dat heeft de schepper zo gemaakt net als er mensen zijn die van honden houden en zij van hen. De poes is vooral mooi en je kunt hem aaien en voeren en verder kun je er niks mee maar je hebt iets om je heen dat leeft en niet zo moeilijk is als een mens. Klein geluk in een klein diertje en de poes heeft het altijd erg naar zijn zin en de mens is er blij mee. Poezen zijn op hun eigen manier een speciaal dier maar je moet er alleen geen menselijke eigenschappen aan toevoegen want praten kan hij niet en daarom is het wel een gezelschapsdier maar geen vervanging voor een ander mens helaas, was het maar zo, denk ik maar als ik midas lees weet ik dat hij gelukkig is met zijn poezen en hij kan er leuk over schrijven. Dag poezepoes. De fop


ALS DE POES KON PRATEN

De poes kan eigenlijk al praten door je aan te kijken en te miauwen. Maar als ie echt kon praten hoe zou dat zijn. Baasje, vrouwtje ik wil graag nog wat lekkers eten en dat tien maal per dag, nee hij kan evengoed even voor de koelkast gaan staan en met zijn staart zwiepen.
Baasje kijk ik heb een vogel gevangen voor jou, knap van mij he ga je hem nu voor me koken dan eet ik hem lekker op.
Baasje ik wil even geaaid worden op mijn rug en op mijn buik en op mijn kopje want daar kan ik niet bij, nee niet zo hard ja lekker zachtjes.
Baasje het regent ik wil naar binnen, baasje doe het deurtje open ik wil naar buiten de zon schijnt.
Het heeft er alle schijn van dat de poes al zijn behoeften gaat vragen maar dat wist je al.
Daarom een filosofisch gesprekje. Baasje hoe voel je je kan ik iets voor je doen voel je een beetje alleen nou dan kruip ik bij je op schoot en ik wil ook wel in bed bij je slapen hoor als je je alleen voelt kom maar lekker bij poes.
En
wat is de zin van werken als je de hele dag lekker kunt slapen en liggen en uit het raam kijken doe toch eens als ik en rust lekker uit. Ja dan heeft i je echt te pakken als moet werken of het huis gepoetst moet worden en je hebt geen zin.
Het lijkt er op dat de poes weinig nieuws zegt wat de mens ook al zegt en op een manier van een kind. Nee met praten wordt de poes niet leuker maar je zou toch graag een antwoord op de vraag hebben hou je van mij poes ik pas goed op jou en als afscheid dag baasje je was een goed baasje nu ga ik door het kattenluikje naar de poezenhemel.
Als de kat kon praten, ja dan had je er een goede vriend bij!

Schrijver: foppe oostenbrug, 7 april 2012


Geplaatst in de categorie: dieren

2.7 met 7 stemmen 364Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Marcy
Datum:
17 april 2012
Er is ook een onbekende fan van jou die jou altijd een tien geeft, en nu voor die heerlijke poezenhistorie tweemaal een tien :)
Naam:
Wee
Datum:
13 april 2012
Als kattenfreakje heb ik genoten van je stukje.
Wij hebben zelf een poes en zij praat, bedelt en verleidt met haar grote groene ogen, haar 'sprekende' staart en haar (vaak aanstellerige) miauwen.
Heb de reacties van Günter en jou gelezen en ben het met Günter eens. Schrijf vanuit jezelf, dat maakt jou juist wie je bent.
Je fan Wee :)
Naam:
Günter Schulz
Datum:
9 april 2012
Email:
ag.schulztiscali.nl
Geen dank, Foppe, al maak je me er wel een beetje verlegen mee ;)
Een leuk onderwerp aanreiken, waarover je zou kunnen schrijven zou afbreuk doen aan jouw unieke invallen en onderwerpen. Jij schrijft spontaan, vanuit jouw hart en zonder enige remming, en dat maakt jouw 'Foppe' zoals we je kennen en dat moeten we ook zo houden, toch?
Ik wens je veel inspiratie toe en ik zal je graag blijven lezen.
Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
8 april 2012
bedankt voor uw reactie gunter
leuk dat je ook poezen hebt gehad
helaas heb ik er geen
maar ik vind ze wel heel leuk
ze zijn gezellig he
dag heer schulz mijn enige fan van nederlands.nl
met wee er bij
weet je nog een leuk onderwerp waarover ik kan schrijven ik hoor het graag
foppe
Naam:
Günter Schulz
Datum:
8 april 2012
Email:
ag.schulztiscali.nl
Foppe als poezenvriend, het doet me goed dat te lezen. We hebben er in het verleden vier gehad, twee poezen en twee katers. De oudste heeft een leeftijd van bijna 18 jaar bereikt. Ik mis ze nog dagelijks, maar we nemen geen nieuwe meer. Ze kunnen ons, als we pech hebben, ruim overleven en dat is ook niet goed voor een kat, die zich toch ook aan mensen hecht. - Graag gelezen, Foppe.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)