Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

foppe als aap en pinguin

APEKOOI

foppe de aap dat ben ik. Soms blij soms verdrietig dan weer sociaal en dan weer alleen en een beetje speels op het naïeve af en niet erg werklustig en een liefhebber van bananen elke dag een. Bij de chinese dierenriem ben ik ook een aap. Vindingrijk behulpzaam en grappig en niet zo trouw of betrouwbaar. In het echt woon ik ook in een kooi want veel groter is mijn kamer niet en hij zit vaak op slot tegen pimeisjes die elk moment kunnen binnenstappen want verder komt er hooguit bezoek op afspraak die ik in de verte al aan zie komen. Ik heb ook een oppasser want in het wild overleven kan ik niet. Meerdere oppassers die mij proberen positief te laten denken en over leuke dingen praten want alleen is alles zwart. Ze voeren me om zes uur 's avonds met een hele groep apen die allemaal druk door elkaar praten. Ik heb ook veel haar ook op de borst en kan ook goed een gorilla na doen. Meer kan ik er niet van maken ik ben een aapje en soms is dat leuk en soms wat onhandig maar ik doe het er maar mee.


FOPPE DE PINGUÏN )VOOR INA)

Foppe de baby pinguïn had de hele tijd honger. Zijn moeder paste goed op hem maar kon maar niet genoeg voedsel vinden en daarom bleef hij klein maar at wel elke dag zijn buikje rond. Toen hij volgroeid was moest hij het nest uit maar hij wilde liever blijven hoor. Hongerig zwierf hij rond en kon geen vrouwtje vinden en was bang voor ijsberen die hem op wilde eten. Toen kwam hij de dierenoppasser ina tegen. Die gaf hem eten en aandacht en foppe de pinguïn begon weer op een volwassen pinguïn te lijken en ging zwemmen en maakte grappen maar bleef dicht bij het nest want de ijsbeer bleef op de loer liggen. Toen werd het zomer en zo warm dat hij zich geen raad wist. Ina zei zwem maar naar de noordpool daar is het kouder en daar zijn dus wel ijsberen foppe!

Hij zwom er heen een jaar of zes lang deed hij er over en vertelde toen hij aankwam het verhaal aan de ijsbeer die zijn winterslaap hield en eenzaam was en hem gelukkig niet op at. En wat was het er heerlijk koel. Maar hij was hier de enige pinguïn helaas dus hij moest weer terug naar ina op de zuidpool en vertelde weer zijn verhaal en toen kreeg hij zijn eigen plekje met vis op bestelling uit een blikje en ging weer vrolijk verder.

Schrijver: foppe oostenbrug, 23 november 2012


Geplaatst in de categorie: dieren

5.0 met 3 stemmen 194Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)