Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Meneer Foppe in het bejaardentehuis

FOPPE ZIJN RONDLEIDING IN BERGHIEM

Foppe maakt zich druk om zijn oude dag maar dat blijkt geheel onnodig. Hij wil graag naar de aanleunwoning en krijgt een rondleiding van ina beitske en sabine. Het is er heel mooi vind foppe en hij wordt helemaal gelukkig ! Hij is vlakbij de brug en het parkje en de zusters zijn heel aardig en zijn kamer is groot en rustig maar hij kan niet over de vensterbank kijken want dan zou hij er af springen. Kijk zegt ina je scootmobiel staat al klaar om naar de patat zaak te rijden en de takko want fietsen zit er niet meer in. We komen nog eens langs en je krijgt een aai over de bol voor het pi gebeuren en je blijft hier nu we nemen je niet weer mee. Je moet je zelf onder de douche zetten en je krijgt koffie genoeg en je mag roken voor het gebouw. We willen je wel een prijsje geven omdat je de bingo kaart niet kunt invullen en je moeder zit om de hoek en je hebt bloemen in de vaas een oude radio en een kanarie die terugpraat en we hoeven nooit meer te poetsen! Nog blijder wordt foppe en hij zag er zo tegen op maar hij waant zich al in de hemel en krijgt een welkomst apppelgebakje en ze zeggen allemaal wat ziet u er nog jong uit en u hebt nog haar ook en maakt grappen! Veel geluk in uw nieuwe huis en welkom in burgum terug waarom bent u eigenlijk ooit weggegaan hier is it beste plak fan ierde! Dag foppe zwaaien de begeleidsters en foppe valt in slaap na een klein traantje en eet voor het eerst een hapje van zijn taart en slaapt de hele nacht niet van de opwinding. Hij zal er nog jaren met tevredenheid wonen en gelukkig oud zijn!


DIKKE PRET IN DE BEJAARDENFLAT!

FOPPE IN BERGHIEM

Foppe zat al tien jaar in berghiem en wilde zijn vijfenzevenstigste verjaardag groots vieren. Natuurlijk kwam er niemand behalve zijn zus. Dus werd het een feest met de bewoners. Foppe had op tv gezien dat er bejaarden waren die lachten en dat er op tafel werd gedanst nou dat wilde hij ook wel eens zien.

Er traden danseresjes op uit een nachtclub en de oude mannen klapten luid. Er werd ineens jenever en beerenburg geschonken in plaats van koffie en de dames begonnen ook te dansen en te kletsen en het was al twaalf uur ´s nachts en de tv stond nog aan de zusters zaten in het schafthok te roken dus er was geen controle meer.

Meneer foppe zei ik wil op drie wielen op mijn karretje door de bocht! En met een noodgang reed hij de bocht om voorbij het fintsje en kwam daar de nachtzuster tegen en viel in haar armen en lachte zich te barsten. Ik heb niks gedronken ik ben gewoon in een beste bui zuster zei foppe en scheurde weer verder over de gang.

De oudjes begonnen verhalen te vertellen over vroeger toen ze nog jong waren en voelden zich nog net zo in de feeststemming en aten nog wat lekkers en de danseresjes bleven maar door dansen en hossen met de bewoners. Zelfs mevrouw de jong lachte op haar honderdste haar kunstgebit bloot en streek haar witte haren in model en vertelde over haar reis naar america.

We gaan toch dood dus hoeven we niet meer naar bed en of de hemel wel bestond wisten zij ook niet meer die was immers hier al en ze plasten om de beurt in de luier en het maakte allemaal toch niet meer uit en toen was er nog vuurwerk en foppe keek er naar en zei dat ik dit nog mag meemaken en stak een sjekkie op en prees de heer en gaf zijn moeder een zoen en ging toen naar bed maar sliep niet meer want hij moest er eerst een verhaaltje over schrijven en er waren ook nog foto s gemaakt en die moesten als bewijsmateriaal dienen dat de oudjes het nog best deden. Operatie geslaagd! Wat hawwe wie lake!

Schrijver: foppe oostenbrug, 31 mrt. 2013


Geplaatst in de categorie: welzijn

4,2 met 5 stemmen 243Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
5 mei. 2013
Email:
moi636yahoo.com
Is alweer een tijdje geleden, hoopte dat je nog iets zou insturen!
Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
9 apr. 2013
op een gegeven moment was ik ziek en moe van alles en wilde naar het bejaardenhuis
maar daar ben ik nog te jong voor hoor
maar er waren echt feestende bejaarden op tv
en toen leefde ik me weer in mijn fantasie in
maar helaas ga ik tegenwoordig al om negen uur naar
bed en kan geen feest verdragen maar op papier kan het wel en ik heb mijn humor nog he

leuk dat je altijd op mijn verhaaltjes reageert
Naam:
J.de Groot
Datum:
31 mrt. 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Je maakt er weer een mooi verhaal van en een kijkje in je leven en je fantasiewereld Foppe!
Goed gedaan hoor!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)