Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

sinterklaas op de boerderij

boer harms was een aardige maar wat zwijgzame man die keihard werkte op de kleine boerderij want hij wilde geen grote lening van de bank. Met zijn kleine rode trekkertje reed hij over het land en verzorgde zijn koeien en de haan kraaide hem om vijf uur wakker dan nam hij een pijpje tabak en een kopje koffie en een stuk roggebrood en toog aan het werk. De boerin was lang geleden al weggelopen van al het werk en zijn zoon draaide liever de rolling stones dan hard mee te helpen maar deed toch ook af en toe wat werk en zorgde voor een maaltijd boerenkool.

Toen werd het sinterklaas. Geen gedoe dacht boer harms en kocht een sinterklaasletter en zette hem als ontbijt op tafel en ging naar de stal. Maar de haan had helemaal niet gekraaid en de de dieren sliepen nog. Wat nu dacht boer harms.
Toen stond daar in eens een wit paard. Maar wat doe je hier dacht boer harms. En toen dacht hij aan sinterklaas wie was die man eigenlijk o ja een oude man en er lag ook een mijter naast de kuilbult. Sinterklaas was hier dus geweest! Dat maakte hem blij want hij had een hart voor dieren en gaf het paardje een lekkere wortel en een bakje haver en een bakje water. Waar sinterklaas was interesseerde hem niet, het dier vond hij veel mooier zo eentje had hij het liefst hij was ook heel lief en keek geïnteresseerd naar de boer die de ogen neersloeg bij zoveel moois.

Toen kwam de zoon van bed en zei dit is het paard van sinterklaas boer harms speciaal voor jou en ik zal deze keer de dieren verzorgen dan heb jij een dagje vrij en kan je er op rijden in de wei!
En dat deed de boer en 's avonds zwegen zij weer bij de maaltijd want sinterklaas had het dier alweer opgehaald natuurlijk want die had hem 's avonds nodig en zo gingen zij weer naar bed maar het was een sinterklaas om nooit te vergeten door het paard van sinterklaas: zo'n mooie witte schimmmel en boer harms had er op gereden en zou het nooit weer vergeten

het was geweldig geweest maar een oud rood trekkertje is ook mooi en gaat lang mee en daar deed boer harms het dan maar weer mee en de zoon draaide die avond eens de beatles en dacht er over na en schreef het verhaaltje op in zijn dagboek.

Schrijver: foppe oostenbrug, 4 december 2013


Geplaatst in de categorie: sinterklaas

4.0 met 3 stemmen 246Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)