Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wandelen met mijn zuster

Gisteren heb ik erwtensoep gemaakt, een grote pan vol. Wulpse Alie zou vandaag bij me komen eten en het zal mij benieuwen of ze mijn soep lekker vindt. Buiten was het koud en het stormde en ik was bang, dat de populieren achter mijn huis zouden omwaaien. Echt weer voor erwtensoep. Tegen vier uur had ik op het tafeltje voor het raam een fles rode wijn en glazen neergezet. Ook mijn pijp en tabak. Alie vindt het niet erg als ik rook, want ze rookt zelf grote sigaren. Dat vind ik zo gezellig als vrouwen sigaren roken.

In de verte zag ik de lichten van twee koplampen naderen. het was de auto van Alie. Ze wuifde al naar me toen ze de auto parkeerde. Met een bos bloemen in haar hand kwam ze uit de Daf, een leuke witte auto met een zwart dak. Gelukkig was de pijn in mijn heupen flink gezakt en kon ik zonder de rollator de deur voor haar openen. Ik moet gewoon tegen haar opkijken zo lang is ze. Haar begroeting was heel hartelijk. Ze zei:
''Hier Kees, een bosje bloemen voor jou, omdat je zo aardig voor me bent.

Bij een glaasje wijn vertelde ze:
''Gisteren is mijn zuster Caroline op visite geweest. Ze had haar hond, een Duitse herder, meegenomen. Haar man is vorig jaar met zijn motor op de Afsluitdijk verongelukt. Hij was pas dertig jaar. We zijn toen met de hond een eindje gaan wandelen toen we opeens op een zijweggetje een man op de grond zagen liggen. Laten we maar effen gaan kijken, misschien heeft hij hulp nodig of hij is dronken. Verderop is een café.

Toen we bij hem genaderd waren herkende ik hem. Hij woonde in het dorp en ik heb wel eens met hem gesproken. Hij is al behoorlijk op leeftijd en vertelde mij, dat zijn vrouw pas was overleden. Hij zag het niet meer zitten en kreeg hartklachten. Hij lag in de modder en ik hoorde dat hij zwaar ademde en zag, dat zijn gezicht en lippen erg blauw waren. Ik vermoedde een hartaanval. Gelukkig had ik mijn mobieltje bij me en belde een ambulance. Die was er spoedig en de man werd aangesloten op apparatuur en naar het ziekenhuis gebracht. Mijn zuster werd er naar van.

Caroline vertelde, dat zij onlangs een contactadvertentie had geplaatst in het dagblad. Ze schrok zich een ongeluk toen de volgende dag hard op de buitendeur werd geklopt. Waarom wordt de huisbel niet gebruikt, dacht ze nog. Toen ze de deur opende zag ze buiten een man met krukken staan. Hij kwam op de advertentie af, zei hij. Sorry had ze tegen hem gezegd, dat ze een gezonde vitale man zocht. Toen zei die vent, waarmee dacht u dan dat ik op de deur klopte. Ze zag zijn gulp nog open staan. Wat een schoft, hé?''

''Is de erwtensoep gelukt, Kees? Ik rook al de heerlijke lucht in de gang. Zal ik nog een wijntje in schenken, dan dek ik straks de tafel voor je.'''
''Dat is lief van je'', zei ik.
Ik zag dat ze hoogrode wangen kreeg en mij bijna verliefd aankeek. Ik was er verlegen mee. Ze had de luxaflex dicht gedaan en zei toen:
''Kom eens bij me zitten, lieverd.''

Jezus, dacht ik, wat gaat er nu gebeuren. Ik moest op haar schoot gaan zitten en ze had haar zwarte rok omhoog geschoven. Ik zag haar enorme roomkleurige dijen. Ze pakte mijn hand en ik moest erover strelen. Ik ben 83 en ik heb jaren geen seks meer gehad en nu dit. Wel was het zo, dat ik de pijn in mijn rug niet meer voelde. Ik zat er als een verlegen ventje bij en ze had het wel in de gaten, want ze zei:
''En nu wil ik erwtensoep.''
Blíj dat ik was en we hebben heerlijk gegeten.

Schrijver: kees niesse, 16 okt. 2014


Geplaatst in de categorie: overig

3,5 met 2 stemmen 101Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 okt. 2014
Zie je wel, je hebt op het juiste moment opgehaald en de vette vis Alie is je ter wille geweest. Man, wat ben ik blij voor je, dat het er van gekomen is! Heerlijk toch, zo'n jonge deerne op jouw leeftijd! Koning David smulde in zijn oude jaren ook nog volop van jonge, wellustige dames! Dat doet een oude man weer opveren en nieuwe energie aanboren! Erwtensoep na een flinke beurt smaakt dubbel zo lekker, wat jij?!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)