Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

dag lieve oma

De telefoon... nee ik wil niet opnemen, dit is niet goed er is wat mis ik voel het...
Het is zover na al die maanden is nu de tijd gekomen om afscheid te nemen van degene die me zo lief was...
De laatste maanden ging je al erg hard achteruit, je werd van binnen opgevreten, alles in jouw lichaam werd kapot gemaakt.. verwoest en er bleef niets van je over, alles moet kapot.
Wat was dat vreselijk, om jou zoveel te zien lijden, pijn te zien hebben en te zien aftakelen.
Je herkende ons niet meer, het interesseerde je niet meer, niets maakte nog uit.. niets was nog iets waard voor jou, je vond het genoeg geweest, je leven was over, je had een mooi leven gehad.
Ik was het met je eens, kon begrijpen dat je levensmoe was en het nu wel had gezien hier, je wilde je rust, je verdiende rust, moest die laatste fase van jouw leven dan nog zo moeilijk gaan?
Moest je eerst verwoest worden van binnen? Was dat nodig al dat lijden en die pijn?
Blijkbaar wel, het moest zo zijn, maar toch... het had voorkomen kunnen worden, achteraf is dat altijd en daar heb je nu niks meer aan.
Nu lig je daar, je bent niet meer zo goed te herkennen, je bent van binnen opgevreten en verwoest. Je ligt met een verbeten mond, mensje wat moet je veel pijn hebben gehad, schiet er door mijn hoofd.
Ik kijk naar je, tranen lopen over mijn wangen, al was je dan moe en wilde je rust, wij willen je niet kwijt... maar het is beter zo: je hebt die rust verdiend, al is dat nu even moeilijk te bevatten.
De kist wordt gesloten en je wordt in de auto gedragen, je laatste autoritje, wij stappen in de volgauto's. In een stille tocht rijden we achter jou aan naar jouw laatste plekje, eerst word je nog herdacht, er wordt wat over je verteld en er wordt op een waardige manier afscheid van je genomen.
Nu is het over, tijden van verdriet zullen nog wel komen, het is moeilijk dat je nu echt weg bent... maar je hebt je rust verdiend.
Lieve oma, rust zacht!
Ik hou van je...

Schrijver: bloempje, 20 mei 2003


Geplaatst in de categorie: afscheid

2.0 met 71 stemmen 5.681Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
ciska
Datum:
31 augustus 2003
Email:
ciska_deboer1991hotmail.com
Ik vind het een heel mooi gedicht. Het deed me meteen denken ook aan mijn oma.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)