Inloggen

Alle inzendingen over niet altijd blij is

2177 resultaten.
Sorteren op:

bewering
4,2 met 4 stemmen 103
Mijn bijslaap is blij als ik bij haar slaap...
Fred 5 sep. 2012Lees meer…

Blij zijn.

hartenkreet
4,5 met 2 stemmen 93
...waarvoor zij gemaakt is en ervoor gestraft zal worden, is dat ook rechtvaardig. In dat licht zijn misdadigers betreurenswaardig. Waarom kan ik dan niet blij zijn?

bewering
3,6 met 12 stemmen 161
Iemand schreef me ooit eens, Joke beroemd hoef je niet meer te worden, berucht ben je al... ik vond het een rare opmerking, toen! Nu ben ik er zo blij mee!

Ontnuchterende reprimande

hartenkreet
4,7 met 3 stemmen 502
...plotseling is verbroken. De vraag van mijn vrouw, of ze al koffie kan zetten dringt vaag tot mij door. “Ik kijk even in de brievenbus” is mijn antwoord. Met een verbluft en onzeker kijkend gezicht draait zij zich hoofdschuddend om. Even later pruttelt het koffiezetapparaat.

Wees blij

dagcolumn
3,5 met 8 stemmen 1.661
...een vader die als de dood voor me is en mijn Catzilla pissed. Alles krijg ik over mij heen, maar wees blij. Je hebt alles in huis en een knop om te draaien, dus schrijf ik nog één keer lieve kippige liplezer, het wás me toch een uitdaging.

HELP

hartenkreet
1,2 met 4 stemmen 516
...nodig! Ik zal blij zijn als ik weer thuis ben en ik ben nog niet eens vertrokken. En dan komen de moppers. Ik zou blij moeten zijn dat mijn kinderen nog niet op school zitten en ik niks in het hoogseizoen hoef te doen, ik moet sowieso blij zijn in deze tijd op vakantie te kunnen....

Blij in de zorg

hartenkreet
4,3 met 7 stemmen 229
...huis. Resultaat: wat al geen vetpot was werd basismerk halvarine en de top streek toch een bonus op. De klant: blij als ik kom en nog blijer als ik weer weg ga, maar men wil wel dat ik terug kom. Het reglement vermeldt dat ik niets mag aannemen van de klant. Neem echter van mij aan dat niemand...
Fred12 sep. 2010Lees meer…

bewering
3,3 met 7 stemmen 89
Toptien hartenkreten, ik ben blij dat ik er niet meer in sta.
Fred 2 jun. 2013Lees meer…

Schrijvers en dichters gezocht voor landelijk kunstproject

dagcolumn
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 453
...in het boek ‘Het Spoor Blijster’. (Boek is niet het doel). VOOR WIE? Iedereen die er niet omheen kan. DOOR WIE? Lidwientje en Landgangers zijn op zoek naar nog meer: - Schrijvers, Dichters, Woordkunstenaars, Creativelingen met taalgevoel. - Schilders (met een platte kwast en...

Veel geluk in het nieuwe jaar

dagcolumn
4,7 met 11 stemmen 360
...jaar een saaier jaar wordt. Geen economische crisis meer, geen Grieks drama meer, en een president van de Verenigde Staten die minder dwaasheid twittert dan de huidige president elect. Ik hoop het. En wens u een ook een saai nieuw jaar. En veel geluk. Ik ben bang, maar sommige mensen denken...

bewering
0,3 met 3 stemmen 1.047
Wees blij dat het leven zinloos is, anders was je een mier.
Joop11 apr. 2010Lees meer…

Wees blij

beschouwing
4,6 met 9 stemmen 1.203
...in de toiletpot valt die u nog niet had doorgetrokken, wees dan niet boos of verbitterd, maar denk aan iemand die er slechter aan toe is dan u. En wees blij. Wees blij dat u die ander niet bent. Wees blij dat u bijvoorbeeld Jaap de neger niet bent.

bewering
1,7 met 3 stemmen 71
Mijn neef gaat Batman tekenen, ben zo blij dat hij niet is gaan schrijven.
Fred12 jul. 2012Lees meer…

bewering
2,4 met 8 stemmen 147
Ik ben blij dat ik geen pruimtabak ben. Dan word ik tenminste niet uitgespuugd, als je klaar... met míj bent!

bewering
5,0 met 2 stemmen 271
Tegenwoordig zijn vliegtuigmaatschappijen bij elke vliegramp al lang blij dat Benno Baksteen met pensioen is.
autobiografie
3,0 met 5 stemmen 1.036
...uitzicht. Net als het prachtige uitzicht wat we gisteravond hadden, staande op het balkon. In de verte bliksemflitsen net boven een wolkenpartij. De lucht kleurde oranje, gerommel in de verte, nee het kwam niet dichterbij, maar het uitzicht was fenomenaal. Net als de natuur van vandaag, een...

bewering
2,3 met 3 stemmen 93
Ik ben blij met een korte groet, of iemand die even naar mij lacht. Die kleine dingen doen me goed, het maakt mijn hart weer zacht.

bewering
3,6 met 7 stemmen 68
15 van de 20 door Franciscus benoemde kardinalen zijn onder de 80, meldt het nieuws (en daardoor papabiles). Moeten we daar blij van worden?

bewering
5,0 met 2 stemmen 92
Minimaal één persoon zal blij zijn dat Halbe Zijlstra als Minister van Buitenlandse Zaken niet meer zo vaak in Nederland zal verkeren: Ybeltje!

Koninklijke democratie

dagcolumn
3,5 met 16 stemmen 549
...voor het debat? Misschien snoert het koningshuis mijn wel indirect mijn mond. Ik mag haar bejubelen en van haar houden, maar kritiek vind geen vaste aarde in huize het Loo. Zwaai maar met je scepter beste prins. Betreed met rasse schreden de poorten van je eigen luchtkasteel. Glimlach breed,...
Vlek26 sep. 2008Lees meer…

De Magie van het Bos

hartenkreet
4,0 met 2 stemmen 76
...bladeren. Verwonderd en bijzonder is het gefluister van de bladeren, ze geven rust in het verwarde hoofd. Het verdriet wordt vervangen door een blij zacht gevoel in het gemoed. Het donker vervaagt door een prachtige kleurengloed. Langzaam vervangt helderheid de verwarring. En brengt een...

Jerry is stervende

hartenkreet
1,6 met 17 stemmen 2.368
...de kast, zelf gekozen, met uitzicht op de stoel waar ik deze woorden tik, tot op het eind is hij er bij, maakt mij verdrietig blij.
Fred27 sep. 2007Lees meer…

bewering
3,7 met 3 stemmen 170
Persoonlijk ben ik overtuigd van een geestelijk voortbestaan na de dood. Maar ik kan niet zeggen dat ik daar nu zo blij mee ben. In zekere zin is het wel een geruststellende gedachte als met de dood alles afgelopen zou zijn.

bewering
3,7 met 6 stemmen 114
Minister-president Jan Peter Balkenende spreekt tegen dat hij in de race is voor een hoge post in Europa. Wat zal Europa blij zijn als het tóch blijkt door te gaan. (En Nederland ook!)

8.5 ton zware Tiangong-1

bewering
3,4 met 5 stemmen 75
Ik ben blij en dankbaar dat de 8.5 ton zware Tiangong-1 niet op mijn dak c.q hoofd is terechtgekomen - wat op zich had gekund - maar ergens in de Stille Oceaan is neergestort.

Zonder Toestemming - deel 1

verhaal
3,6 met 7 stemmen 3.405
...heb jij er niks over te zeggen.'' ''Je vergist je, en je zult er helaas op een harde manier achter moeten komen. Ik sta niet achter dit huwelijk. En ik zal al het mogelijke doen om het tegen te houden. Ik hoop dat je me daarom niet zal verachten.'' ''Ik veracht je nu al.'' En zo...
Mina 2 jan. 2003Lees meer…
Meer laden...