Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wees blij

Ze weet het al zo gespeeld dat ik er nog intrap ook...arme muis, ten dode opgeschreven. Maar niet iedereen is gecharmeerd van de kattenblues of als ik mijn hart vast houdt, ze zal toch niet...en tot mijn grote verdriet, is dat hier niet aan de orde. Dus wees maar blij. Want dat kattengejammer is niet om aan te horen.

Terwijl de regering het moet hebben van snoepreisjes, op de vlucht voor binnenlandse zaken, staat opgeruimd U netjes. Dus ik gewapend met een lach, of ik schiet meteen in het verkeerde keelgat. Eerst doen ze nog of je langskomt op de koffie, sanctie erbij mevrouw? Dan gaan we rap over naar het overweldigende vooruitzicht op alweer een project en als dat niet helpt aan werk binnen afzienbare tijd, maakt de gemeente Hilversum 100% gebruik van de paradox die participatie heet: fulltime werken voor een uitkering. En wees blij, U hebt altijd de avonden en het weekend nog om Uzelf minimaal in de nesten te werken, met je sollicitatieplicht.

Zeker weer links laten liggen en baggah, dat zijn wel érg veel foto's. Dat heeft U goed gezien. En nu we het toch erover hebben: wees blij. Nee, echt. Want er zijn geen nare dingen bij. Wel wat we lusten, maar niet de lasten? Maar wees blij, met je laatbloeier van een hernia. Kan het nog erger...kijk je weer tegen die deadline aan. Amper over vorige week heen, wel zo teleurgesteld in iedereen en z'n moeder...dat ik bijna zou vergeten dat er meer is in het leven?

Wel, dan mag ik zeker blij zijn. Van boze tongen tot een piswoeste stiefmoeder, een vader die als de dood voor me is en mijn Catzilla pissed. Alles krijg ik over mij heen, maar wees blij. Je hebt alles in huis en een knop om te draaien, dus schrijf ik nog één keer lieve kippige liplezer, het wás me toch een uitdaging.

Schrijver: Monique Methorst, 1 april 2015


Geplaatst in de categorie: afscheid

3.5 met 8 stemmen 1.675Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
8 april 2015
Prima uitleg, je beweegredenen goed onder woorden gebracht.
Nu een nieuwe weg inslaan, komt goed (denk ik).
Succes!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
6 april 2015
Email:
moi636yahoo.com
Dank voor alle reacties! Ja, het is definitief, dit was geen 1 april grap. Omdat ik steeds meer moeite kreeg met de deadline en ik zat volkomen vast met het schrijven op zich. Er kwam de afgelopen tijd zoveel andere dingen op mij af dat ik het beter vond om met de dagcolumns te stoppen, natuurlijk blijf ik schrijven. Ik kan nu afstand en de tijd nemen om al die woordgrapjes en woordspelingen eruit te halen, die gebruik ik gewoon té vaak en dan is het niet meer te lezen bijna. Daar ik zeer langzaam schrijf, was het al die tijd een uitdaging, iedere week weer opnieuw. Ik weet niet hoe, maar zal ook iets moeten doen aan die onzekerheid. Voor nu voelt het als een opluchting; schrijven zonder deadline. Wat meer poëzie en wat minder akelig nieuws.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
3 april 2015
Begrijp inmiddels, dat je stopt met de dagcolumns. Helaas en waarom? Nu ja, uiteraard respecteren wij lezers dit besluit. Maar jouw positie te midden van de heertjes was een originele. Niet alleen vanwege je geslacht, maar zeker ook door een kleurrijke en persoonlijke schrijfstijl.

Mijn kanttekening daarbij was soms, dat de boodschap en de lijn wat lastiger zoeken was. Soms is een evangelie immers gebaat bij trefzekere en heldere bewoordingen. Misverstanden ontstaan sowieso wel. De kunst is om dit vooraf zo veel mogelijk uit te sluiten.

Hoe dan ook, kan ik je vertrek niet goed duiden. Zou het teleurstelling zijn om de al te serene rust op deze site? Het gecijfer, waardoor jaloezie, rancune en bozigheid soms de kans krijgen bij beoordelaars? Of persoonlijke redenen?

Jammer in ieder geval. Neem anders pauze, bezin je grondig, schaf een teflon huid aan om tegenspel of gezeur gemakkelijker van je af te laten glijden. Dank voor al je bijdragen op deze site.

Hartelijke groet van ex-dagcolumnist Len.
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
3 april 2015
Wat kunnen we nog verwachten als die knop echt omgaat? Dat kon wel eens meevallen.
Naam:
nita
Datum:
2 april 2015
Het liplezen lukt me nog steeds niet, maar jouw kippige columns waren telkens wel een uitdaging om te lezen. Zoek je knop en draaien maar in die mallemolen van het leven.
Naam:
J.de Groot
Datum:
1 april 2015
Het gaa je goed,
dank voor je inzet, knop om en verder gaan.
Naam:
carlo
Datum:
1 april 2015
Heerlijk onderwerp!
Naam:
Mobar
Datum:
1 april 2015
Genoten van jouw frisse schrijfstijl en ook nog wat woorden erbij geleerd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)