Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Veel geluk in het nieuwe jaar

Sommige mensen zijn erg gelukkig geworden, vorig jaar. Jawel, u misschien niet en ik zeker niet, maar sommige mensen zijn blij dat er het Oekraïne-referendum is afgestemd, Trump tot president is gekozen en Hillary Clinton niet, sommige mensen zijn blij dat in Turkije de staatsgreep tegen Erdogan is mislukt en dat Putin er in is geslaagd het Syrische leger Aleppo te laten veroveren. En ook, dat spreekt, zijn er mensen blij dat het aantal vluchtelingen dat met succes Europa binnen komt is gedaald.

Dus voor sommige mensen, niet voor mij, geldt dat vorig jaar een vrolijk jaar was. Ik denk zelfs dat er mensen zijn die blij zijn dat het referendum door het nee-kamp is gewonnen en dat Rutte vervolgens het verdrag toch gaat tekenen. Althans, zegt te gaan tekenen – want nu kunnen degenen die het referendum tegen Europa gebruiken het nog langer gebruiken om aandacht te krijgen voor hun standpunt. Er zijn diverse politieke partijen die die aandacht hard nodig hebben, als ze nog een zetel in de Tweede Kamer willen veroveren.

Maar toch hoop ik dat het komend jaar een saaier jaar wordt. Geen economische crisis meer, geen Grieks drama meer, en een president van de Verenigde Staten die minder dwaasheid twittert dan de huidige president elect. Ik hoop het.

En wens u een ook een saai nieuw jaar. En veel geluk.

Ik ben bang, maar sommige mensen denken daar anders over, ik ben bang dat we veel geluk nodig zullen hebben.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 5 januari 2017


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.7 met 11 stemmen 366Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
5 januari 2017
Ik hoop met je op een oersaai jaar. Soms wordt het eerst minder voordat het beter wordt. Ik wens jou - en mezelf - zoveel geluk dat het keerpunt naar een beter jaar snel arriveren mag. Heel erg veel geluk dus.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)