Inloggen

Alle inzendingen over voorbeeld

1039 resultaten.
Sorteren op:

bewering
3,0 met 4 stemmen 99
Een voorbeeld zijn, vraagt ook, dat ik dit loslaten kan. Een navolger of volgeling zal enkel terugkijken. Ik kijk vooruit. Er is geen andere weg voor mij, als deze weg me leidt. Het is het luisteren in en naar de stilte, wat zo gewoon is geworden. Iedere angst verdwijnt in vertrouwen en geloven....

Een voorbeeld van een liefdesbrief

verhaal
0,7 met 46 stemmen 8.588
...poging wagen tot het schrijven van een simpel voorbeeld hoe het anders kan: Mijn liefste Lydia, Ik las tot mijn genoegen dat jij niet wilt betalen. En tot mijn leedwezen dat jij niet kunt betalen. Hoe levendig kan ik me dat alles voorstellen, het smart me dat ik jou zo vaak van je...
Femmy 7 jul. 2006Lees meer…

Voorbeeld van liefde

verhaal
4,0 met 2 stemmen 84
Dichtbij een groot bos heb ik het volgende schouwspel gezien. Vlak bij de ingang van het bos is een tuincentrum. De mij bekende eigenaar woont daar in een villa. Ik zag hem daar wandelen met een aangelijnde herdershond. Toen hij zijn tuinpad opliep liet hij de hond los. Ik begroette de man en...

Het goede voorbeeld

dagcolumn
4,0 met 1 stemmen 86
...en Polen een lesje willen leren over democratie – maar dan moet het zelf toch altijd het goede voorbeeld geven. En dat is nu niet het geval.

Naar goed voorbeeld

hartenkreet
4,0 met 2 stemmen 533
...de oudjes gedaan. Zo werd obesitas, naar goed voorbeeld, al eerder door Amerika gedaan. Als de wereld stikt van de mensen, dan wordt de grote boze uitstoot door de veestapel gedaan. Poep op de stoep? Dat ligt aan de eigenaar en de hond heeft het gedaan. Vastgeroest in het verkeer en maar...

bewering
3,9 met 14 stemmen 246
Doorsnee schrijvers zijn soms jaloers op goede bijdragen van anderen, terwijl schrijvers met talent voor deze emotie meestal geen tijd hebben, omdat zij al hun energie besteden aan eigen teksten, en in de resterende tijd geliefde schrijvers lezen, die hun tot inspiratie en voorbeeld dienen.

bewering
3,8 met 5 stemmen 61
Niet alleen aanvoerder Graziano Pellè maar misschien nog wel meer trainer Ronald Koeman ontbrak het aan zelfbeheersing en respect na het voor hun zo teleurstellende gelijke spel tegen Twente. Geen goed voorbeeld voor de jeugd dit wangedrag in gebaar en woorden van beide heren.....

Contactvol communiceren

hartenkreet
1,2 met 6 stemmen 124
...te maken met die ander. Wat zeker niet altijd makkelijk is in de dagelijkse praktijk, vooral niet als er zoveel voorbeelden zijn van mensen die juist de kunst van het communiceren zo matig beheersen.

Humor en politiek

bewering
3,4 met 5 stemmen 158
Als je een politicus op de hak wilt nemen, dan kan dat ook zonder zuur te doen. Zie voorbeeld in onderstaande link.

Melania?

bewering
5,0 met 1 stemmen 72
Ik weet nu alles over Donald (een held die het goede voorbeeld moest geven door het covid-proces te ondergaan) maar hoe is het nu met zijn Melania?

Treinen in Pakistan

bewering
3,7 met 3 stemmen 182
Het is een goede zaak dat gasfornuizen uit treinen in Pakistan worden geweerd. Zou een voorbeeld van een maatregel kunnen zijn die wereldwijd wordt ingevoerd en gehandhaafd.

EETBARE DIEREN

hartenkreet
2,5 met 8 stemmen 514
...het dier zich níét in uw woning, of brengt het daar níét het grootste deel van de tijd door, dan kunt u er van uit gaan dat consumptie tot de mogelijkheden behoort. Voorbeelden: koe, varken, kip, haring. Een twijfelgeval blijft het gordeldier, omdat dit voortdurend in en uit loopt....

bewering
4,0 met 2 stemmen 77
Bibiana Steinhaus is vanaf volgend seizoen de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Bundesliga. Daar kan de KNVB een voorbeeld aan nemen!

Voorbeeldland Amerika

dagcolumn
3,5 met 2 stemmen 168
...Want een land waar je tegen opkijkt als Grote Voorbeeld, moet haast wel groter zijn dan je eigen land. Dus: Rusland, of China? Of, iets kleiner dan toch maar: Frankrijk? Griekenland? Spanje? Noord-Korea? Canada? Australië? Het zal nog wel even duren voordat de resultaten van de...

bewering
4,5 met 2 stemmen 136
Domino Day krijgt geen editie 2010 wegens geldgebrek bij Endemol. Een gelukkiger voorbeeld van de geldcrisis lijkt mij niet mogelijk.

bewering
4,0 met 3 stemmen 159
Uit sportieve overwegingen zou de KNVB er veel beter aan doen clubs te straffen voor slechte velden (NEC bij voorbeeld) dan voor het een paar dagen te laat inleveren van de cijfers (Veendam).

bewering
3,1 met 7 stemmen 119
Als Nederland bereid is het Duitse economische voorbeeld van de christendemocratische Frau Merkel te volgen, dan is de kans groot dat Nederland spoedig de recessie achter zich zal laten.

bewering
5,0 met 7 stemmen 130
Een tabblad "aforismen" waar bijdragen die geen echte aforismen zijn worden geweigerd, zou mogelijk door velen worden verwelkomd. Zie Wikipedia voor verdere informatie en de site "maximen" voor voorbeelden.

bewering
3,7 met 9 stemmen 1.678
Schrijvers die veel succes oogsten met hun boeken lopen het reële risico dat ze een ego ontwikkelen dat zo groot is als een volwassen melkwegstelsel. Harry Mulisch en Jan Wolkers zijn daar krasse voorbeelden van.

bewering
2,0 met 4 stemmen 110
Het verdedigen van onze mooie Nederlandse taal blijft altijd noodzakelijk. Fouten sluipen soms ongemerkt naarbinnen. Een voorbeeld: Misdaden tegen de menselijkheid. Er kunnen geen misdaden tegen een hoedanigheid gepleegd worden. Het moet zijn: MISDADEN TEGEN DE MENSHEID.

bewering
4,0 met 5 stemmen 97
De Overheid (waaronder de Belastingdienst) is voor vele mensen die het in de samenleving toch al beroerd hebben vaak de grootste lastpost met boetes, boetes op boetes, incassokosten etc. Een schrijnend voorbeeld leveren de boetes op voor migranten die het inburgeringsexamen niet haalden.

bewering
3,3 met 6 stemmen 117
Nu weer een voorbeeld van verkeerd woordgebruik in onze mooie Nederlandse taal. Zinloos geweld. Heeft geweld ooit enige zin. Het juiste woordgebruik is REDELOOS GEWELD. Ik hoop nooit meer zinloos geweld te lezen.

bewering
4,7 met 7 stemmen 63
De Duitse Bondskanselier Merkel verdient de internationale Four Freedoms Award (die 21 april in Middelburg uitgereikt zal worden aan haar) ten volle voor het morele leiderschap dat zij uitstraalt. Dat geldt wat mij betreft met name voor haar voorbeeldige rol in de vluchtelingencrisis.

HET FENOMEEN SMIT

hartenkreet
2,2 met 5 stemmen 2.422
...meer op een voetstuk wordt gezet, is het beste voorbeeld van wansmaak dat je je kan voorstellen. Het zegt tegen kinderen: wees maar niks bijzonders, span je vooral niet in, want je ziet, je hoeft helemaal niks te kunnen om rijk te worden en in de belangstelling te staan. Kijk maar naar mij. Ik...

Wifiwijs met Disney

column
3,0 met 4 stemmen 264
...voorbeeld veel effectiever is en tot betere resultaten leidt. Effectief menselijk Wifiwijs is een prachtig voorbeeld van het bewust en effectief campagne voeren om tot mooie menselijke doelen te komen.

Reclame

dagcolumn
2,7 met 3 stemmen 181
...verwijdert nu 25% beter tandplak dan koffie' Voorbeeld twee. 'Een heldere kippensoep.' Dit is de meest gebruikte marketingtruc. Want minder is meer, in deze slogan. De soep is helder, omdat er minder in zit. U krijgt gewoon kippensoep met weinig ingrediënten. Goedkoop voor de fabrikant,...

bewering
2,8 met 11 stemmen 1.003
...doen als een ongeneeslijke schizofreen, dat het effect van de ziekte schizofrenie louter destructief is, bestrijd ik, want er zijn talloze voorbeelden van kunstenaars, die met diezelfde aandoening, heel veel kunstzinnig goeds hebben geleverd en dat verdommen ze te noemen!

Beweging bevorderen

bewering
3,6 met 11 stemmen 75
Het dient serieuze overweging voor het kabinet maatregelen te nemen die het sporten op anderhalve meter afstand toestaan. Het dient deze vorm van beweging zelfs te bevorderen bij bij voorbeeld fitnessinstituten, tennisbanen, golfterreinen etc. Goed voor geest en lichaam!

Rusland

dagcolumn
5,0 met 1 stemmen 146
...was pro-westers en een voorstander van bijvoorbeeld marktwerking. Een woordvoerder van het Kremlin vertelde dat Poetin de aanslag zou hebben veroordeeld. Daar beginnen de twijfels al te ontstaan. De President zou toch zelf voor de camera’s kunnen verschijnen om dit te...
Meer laden...