Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Tour de France

TOUR DE FRANCE DOOR DE OGEN VAN FOPPE

Om met Mart Smeets te spreken: laten we twee dingen voorop stellen de tour de france van dit jaar was niet spannend en ook niet zwaar maar wel mooi en schoon en er waren leuke winnaars.

Drie weken lang heb ik naar de tour gekeken
week 1 was leuk maar valpartijen en cancelara in het geel vond ik leuk
week twee was bergen en normandie en de tijdrit van wiggins was erg sterk en bergop stelde het allemaal niet veel voor.
Week drie was saai, ik verloor mijn belangstelling maar de afsluitende rit in parijs was wel mooi van plaatjes van parijs.
De winnaar leek terecht al vind ik twee minuten tijdsverschil in de tijdrit wel erg veel maar van doping lijkt toch echt geen sprake. Wiggins is een aardige sportman, ik vind het best.
Jammer was het wel dat de nederlanders allemaal vielen en moesten stoppen helaas.
Dat ook froome erg hard bergop reed en cavendish de sprints won en allen in een team zaten maakt het nog extremer. Evans viel tegen maar die heeft al veel gewonnen. Ik vond de solorit van voeckler leuk. En sagan was een leuke nieuweling en sterk in de sprint.


Al met al geen grootse tour maar ook niet erg veel bergen en een tijdrit is ook leuk maar dan moet er ook een klimtijdrit in zitten. Toch heb ik alle dagen gekeken maar zonder geluid. Ook heb ik een programma gezien met nederlandse muziek over wielrennen dat was ook leuk.

Als je ouder wordt zie je het anders dan dat je jong bent en de winnaar maakt ook niet meer uit en de tour en het wielrennen is ook niet meer zoals vroeger. Toch is het mijn vakantie en heb ik verder gerust en mooi beelden van het franse landschap gezien en al met al vond ik het toch leuk.

Met een begeleidster heb ik over de tour gehad en zij heeft het in het echt gezien. Ik vroeger ook een keer met indurain. De tour is iets speciaals en de zwaarste sport die er is. En het landschap doet de rest. Het is een kwestie van volhouden en er kan er maar een echt de sterkste zijn.

Vive le tour en vive la france, uw verslaggever in drachten

foppe

Schrijver: foppe oostenbrug, 23 juli 2012


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 1 stemmen 87Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
26 juli 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Wat ik ook mis Foppe, de ploegentijdrit,
al die kanjers bij elkaar.
Geweldig onderdeel, EENS.
Maar nu niet meer opgenomen in de Toer...
misschien maar beter ook, NU.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)