Inloggen

Alle inzendingen over Eerlijkheid

1270 resultaten.
Sorteren op:

Reflectie

hartenkreet
3,2 met 4 stemmen 146
Ben je op zoek naar iemand die, eerlijk, liefdevol, een klankbord en maatje is. Kijk eens in de spiegel. Zie je die?

bewering
3,5 met 2 stemmen 188
Eerlijke mensen blijven achter met beloften, voorbij gegaan door manipulerende schoften.
Fred25 apr. 2010Lees meer…

bewering
2,3 met 3 stemmen 764
Heren, laten we het nu maar eerlijk toegeven: mannen zijn kleinzeriger en grotere aanstellers dan vrouwen.

bewering
4,1 met 7 stemmen 143
Doorgewinterde oplichters en leugenaars krijgen vaak meer vertrouwen dan gewone, eenvoudige, eerlijke mensen.
Jacob19 jul. 2012Lees meer…

Verkiezingen in Amerika op 3 november 2020

bewering
3,3 met 7 stemmen 121
Stelling van Trump: Win ik, dan zijn de verkiezingen eerlijk verlopen. Wint Biden, dan is er fraude geplaagd.

bewering
2,0 met 1 stemmen 102
Hoop doet leven, eerlijk waar. Ik overleef kanker en al klinkt het naar: niet meer kunnen schrijven: zou ik niet overleven.

Vera Lynn overleden

bewering
4,8 met 4 stemmen 98
Bij de dood van de onvergetelijke Engelse zangeres Vera Lynn moet ik eerlijk bekennen dat ik me er niet van bewust was dat ze nog leefde. RIP.

bewering
1,8 met 11 stemmen 95
Wees eerlijk, niemand hield het van tevoren voor mogelijk, maar de PvdA heeft inmiddels zijn toverkracht bewezen, nu de daadwerkelijke zetels nog!

bewering
3,2 met 9 stemmen 2.137
Degene die het meest aan gezichtsverlies zal lijden, zal degene zijn die niet zal erkennen zich eerlijk, oprecht en open van eigen verlies te vergewissen.

bewering
2,5 met 2 stemmen 81
Beweringen zijn volgens mij gerelateerd aan stellingen. Bijvoorbeeld iets wat pakkend is en leuk om aan de muur te hangen. Eerlijk gezegd, kon ik niet veel vinden.

bewering
3,8 met 4 stemmen 85
Als ik zeg dat eerlijk het langst duurt, is dit dan een leugen? Want als ik kijk met welke leugens mensen wegkomen.... Begrijp jij het, begrijp ik het.

bewering
3,0 met 4 stemmen 73
Wientjes en Wellink, Bilderberg en Europa, oud geld en nieuwe graaiers. Het is niet raar dat de eerlijke Nederlander zijn gelijke zoekt op de flanken.
Fred 3 sep. 2012Lees meer…

De scherpe tong is niet altijd messcherp

verhaal
3,4 met 5 stemmen 105
Een messcherpe tong, zou natuurlijk een tong kunnen zijn die veel weg heeft van een scheermesje, zo eentje die je op de reclame wel voorbij ziet komen. Maar vergis je niet, een messcherpe tong heeft natuurlijk helemaal niets met een mes te maken, evenmin met scherp, want dat zijn doorgaans...

bewering
0,8 met 4 stemmen 184
Tsja, Fred is opgerot, dan mag ik weer. Eerlijk gezegd, ik mocht hem niet echt. Een heer in bed, maar een loeder als ik verwacht een beest. En dat is hij nooit geweest.

Wankelmoedigheid van Slob

bewering
4,8 met 4 stemmen 150
Het is niet ondenkbaar dat door de wankelmoedigheid van minister Slob de eerlijke plek die homoseksuelen en lesbiennes zich de afgelopen jaren in dit land hebben verworven in het slop zou kunnen geraken in onderwijsland.

bewering
3,0 met 1 stemmen 109
Bij dieper onderzoek blijkt meestal achteraf dat de beoordeling van personen "op het eerste gezicht" minder gunstig uitvalt dan bij een werkelijk eerlijke beoordeling na langere tijd.

Goodbye Hemelvaar

bewering
2,4 met 17 stemmen 176
Hemelvaart kan uit overwegingen van een eerlijke verdeling van religieuze feestdagen beter worden vervangen door een Islamitisch feest. Graag ook op een donderdag in het voorjaar omdat er dan zo'n leuk lang weekend van gemaakt kan worden.

bewering
1,8 met 6 stemmen 156
Degene die het hardst riep dat ik moest ophouden met schrijven had zeker heel wat te verbergen! De angst tot openheid, eerlijkheid en oprechtheid heeft heel wat mensen het verkeerde pad op doen gaan...

bewering
3,0 met 2 stemmen 54
Het is uit het oogpunt van een eerlijke verdeling der lasten een zeer goede zaak dat de Hoge Raad oordeelt dat het niet bekend maken van de naam van de tipgever onvoldoende aanleiding is om belastingaanslagen te vernietigen.

bewering
5,0 met 6 stemmen 799
Barbie 50 jaar. De ouderen onder ons weten van haar 'geboorte'. Eerlijkheid gebied te zeggen dat, als je kunt spreken over speelgoed dat al50 jaar zo goed wordt verkocht, het op zijn minst een felicitatie waard is.

bewering
2,6 met 5 stemmen 129
Wanneer je voor je mening uitkomt, ben je hard. Wanneer je zwijgt een binnenvetter, wanneer je schrijft eerlijk vanuit jezelf: heeft iedereen wel een mening, Posi- of negatief. Uitkomst: laat een ieder in zijn waarde.

bewering
4,7 met 6 stemmen 129
Michael Jackson is door de jury en de rechtbank onschuldig verklaard van kindermisbruik. Ik heb hem ook nooit verdacht van foute dingen met kinderen. Ik denk dat hij een zeer goed mens was en een eerlijke en oprechte kindervriend die geen vlieg kwaad deed.

Onhandig

dagcolumn
3,5 met 2 stemmen 148
...ik op René heb gestemd. Jij gaat dat oplossen Thijs.. Je belt radio 1 en je vertelt dat dat van die eerlijkheid.. Eh..onhandig was..? Precies, onhandig..!

't Was de schilder maar

hartenkreet
3,0 met 1 stemmen 49
Stunten staan me op 't lijf geschreven, evenals het maken van blunders cq fouten. Ik hoor lezers denken: zo- die is ff eerlijk, maar daar hoef je niet per definitie eerlijk voor te zijn, want de fouten die ik maak zijn doorgaans makkelijk recht te trekken, zijn dus eigenlijk het vernoemen niet...

PRINCE

column
5,0 met 1 stemmen 91
In eerdere verhaaltjes, columns en zelfs een gedicht heb ik zijdelings wel eens verwezen naar Spotify. Echt ik ben er enthousiast over. Ik moet eerlijk toegeven ik maak gebruik van de gratis versie en heb een ellenlange zelf samengestelde lijst die ik altijd aan heb staan, ook terwijl ik...

bewering
4,5 met 2 stemmen 92
Misschien moet eerlijk-humanitair Amerika gewoon rechtsomkeerd maken, tegen alle verwachtingen in, en die hypocriete moordenaars in Syrië en Iran daarmee een gestaalde middelvinger geven! Eens kijken wie er dan op de lange duur werkelijk gezichtsverlies lijdt...

GOEDE VRIJDAG?!?

beschouwing
3,2 met 13 stemmen 571
Een wolk van smart hangt boven de wereld, want het is Goede Vrijdag en weer hebben wij met z’n allen Jezus gekruisigd. Een woord van spijt komt over onze lippen, maar komt het ook uit ons hart? Wij lopen over een pad waar de rozen voor altijd bloeien en toch hangen wij Jezus aan het kruis. Waarom...

Houdingen

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 86
De houding van de mens wordt bepaald door de voorgaande opvoeding en dat heb ik het niet over "rechtop lopen" of "niet zo sloffen" nee, de houding die verschillende nare eventualiteiten met zich meebrengt. Mensen worden wanneer ze ouder worden vaak afgerekend op hun houding en ik moet eerlijk...

bewering
4,0 met 2 stemmen 42
Het middenkabinet van Rutte III verdient een eerlijke kans. Op een rituele dans van rechts (Baudet & Wilders) en van links (Asscher en Roemer) zitten we echt niet te wachten. Een positief kritische houding zal het meeste opleveren voor een gezond (politiek) klimaat in ons land.

stille liefde

hartenkreet
2,4 met 30 stemmen 3.039
Als ik nou eens zeg dat ik van je houd he..wat doe je dan? Als ik nou eens zeg dat al die jaren dat ik je niet heb gezien, leeg voelde. En wat nou als ik zeg dat ik je nu niet meer wil missen, nooit meer. Wat doe jij dan? Ben je eerlijk tegen mij of stem je toe uit luiheid. Heb je geen zin om...
Meer laden...