Inloggen

Alle inzendingen over Te snelle maatschapp

806 resultaten.
Sorteren op:

Ik hou het niet meer bij

hartenkreet
0,7 met 6 stemmen 120
...bedienen en alles wel met gemak schijnen bij te houden. Een sterker ras of zo. Ik schud er verbijsterd mijn hoofd over, want ik hou het niet meer bij! Misschien is dat wel niet eens zo erg?

Een snelle keuze

verhaal
3,2 met 13 stemmen 1.766
...man aan waarvan ik dacht dat hij Hein moest heten. Ik keek naar Babette’s krullebol naast me en drukte haar arm tegen me aan. Ze keek me met een knipoog aan, alsof ze wist wat ik gezien had.

ONDER WIJS

verhaal
2,3 met 29 stemmen 2.006
...gescheurd. (Terzijde: wie naar een klassenloze maatschappij zegt te streven wordt uitgelachen en gehoond, ‘want dat kan niet’… Wie is er nu gek!?) Maar de dageraad gloort - en gek genoeg altijd rood. (Wie net als ik vroeg opstaat om naar zijn werk te gaan kan dit met eigen ogen zien.)...

Irritaties

verhaal
4,6 met 5 stemmen 403
...het wordt pas écht ondraaglijk als jij het bent, met die stomme druktemakerij van je. Maar vertel eens, heb je eigenlijk gisteren wel een cadeautje gekregen wegens dierendag? Dat lijkt me wel gepast, met die paardenbek van je…”

Dat dekselse mobieltje

verhaal
3,7 met 3 stemmen 1.332
Soms heb je zo’n moment dat je bepaalde maatschappelijke ontwikkelingen eens de revue laat passeren. Ik kreeg net een berichtje binnen op m’n mobieltje. En zoals dat soms gaat, overdenk je dan even het berichtje en terwijl ik dat deed dacht ik, hoe is het toch mogelijk. Ik lig hier lekker te...

Te mooi, te lief, te breekbaar

beschouwing
2,0 met 6 stemmen 60
...de film 'Gia' van Michael Cristofer (1945, Trenton), met Angelina Jolie, die jou speelt. Zoë Tamarlis Lund (1962 - 1999) schreef een scenario over jou, maar dat werd uiteindelijk de documentaire 'De zelfvernietiging van Gia'. Zoë was ook verslaafd aan heroïne en cocaïne, wat tot haar...

bewering
3,0 met 4 stemmen 104
Het verlies van onze ontvankelijkheid voor het goddelijke vormt de diepste basis voor de morele, maatschappelijke en financiële crisis van deze tijd.

bewering
4,0 met 6 stemmen 120
Bij de Lidl noemen ze Snelle Jelle Vlugge Japie. Marketing branding bij uitstek. Moest er om glimlachen.
Fred23 mei. 2015Lees meer…

bewering
3,2 met 8 stemmen 100
Juist deze crisistijd stemt tot mild nadenken over de sociale klassen en diversiteiten. Hopelijk zullen alle mensen inzien dat iedereen gelijkwaardig is, evenveel waard, ondanks de maatschappelijke verschillen en de afwijkende denkbeelden.

Subtiel

hartenkreet
4,2 met 4 stemmen 514
...WimLex en de vader van Maxima hadden beiden iets met vliegtuigen. Of vindt u dat te ver gaan ?
Fred14 jul. 2011Lees meer…

De dagen

beschouwing
2,0 met 3 stemmen 92
...middel of met behulp van ervaringen worden getest op punten die uiteraard van belang zijn, maar tegelijkertijd zo irrelevant als ooit de pest!

bewering
3,4 met 9 stemmen 209
Liefde kan per definitie niet te groot zijn. Te groot wil zeggen dat iemand er het slachtoffer van wordt en dat is in strijd met de essentie van liefde.

Valse getuigenis

beschouwing
5,0 met 1 stemmen 775
...op wie dit van toepassing is, kan het zich aantrekken. Altijd te bereiken...!

Schijnveiligheid

bewering
5,0 met 2 stemmen 101
...een schijnveiligheid gecreëerd die zal resulteren in verwarring, onzekerheid en maatschappelijke onrust.

Te laat

dagcolumn
4,2 met 13 stemmen 532
...noch van de assistente voor de verspilde tijd. Ik moet dan ook vaak denken aan een Marokkaanse vriend, die ooit tegen mij zei: ‘Ach, jullie Nederlanders hebben een horloge, maar wij hebben de tijd”!

Te laat.

verhaal
2,0 met 8 stemmen 485
...en welsprekendheid. ‘Ik heb me verslapen meneer' ‘En dat moet ik geloven?’ stottert de man en verdwijnt in zijn kamer.
Custor30 aug. 2009Lees meer…

"Wat zegt Jezus..."

hartenkreet
3,0 met 7 stemmen 168
...is, dan is het niet zo moeilijk om die maatschappelijke waarheid als waarheid aan te nemen. Daarmee word jij gesterkt in jouw waarheidsbeleving van de werkelijkheid. Maar wil je echt de ontstaansgrond weten van jouw beleving van de leugen als waarheid,dan zou je kunnen onderzoeken of...

Onmacht

hartenkreet
3,0 met 2 stemmen 66
...in de armen gevallen..... Overrompeld door het maatschappelijk "gebeuren" en weerloos voel ik me niet in staat op grote schaal aan de kerstgedachte gestalte te geven; is het lafheid, is het autisme? Is Christus ooit werkelijk begrepen of alleen door heiligen of helden? Zeer bescheiden ga...

Beschamende beschaving

beschouwing
1,6 met 22 stemmen 2.278
...niet netjes om goud, maar ging veelal voor de snelle oplossing. Met een lachend gezicht boorde hij zijn glanzende sabel in een mals en gewillig Incalijfje. Hollandse piraten, op hun beurt, pakte brutaal het goud en zilver van de Spanjaarden af. Daarbij waren ze niet te beroerd tijdens het...

Het gelijk van Folkert van der G. ?

beschouwing
1,5 met 61 stemmen 2.911
... In dat geval is het idee van Raskolnikov’s ‘ongewone mens’ ruim een eeuw later in Nederland vleesgeworden.

bewering
1,0 met 1 stemmen 182
...spiegel van de 'Beweringzee' waar inmiddels ruim 4800 fluctuerende golven van al dan niet maatschappelijk relevante meningen ronddobberen.
Max21 jul. 2019Lees meer…

bewering
1,0 met 3 stemmen 248
...iedereen heeft wel een broer of zus die meer artistiek en wereldvreemd dan financieel en maatschappelijk is aangelegd.

bewering
3,2 met 8 stemmen 111
...zou in EU-verband veel ruimhartiger moeten zijn bij het opvangen van deze mensen, bv. door te zorgen voor snelle humanitaire hulp aan de Libiërs die naar Tunesië en Egypte zijn gevlucht.

bewering
2,0 met 2 stemmen 222
...grote economische, religieuze en politieke problemen de druk van een door de overheid opgelegd maatschappelijk magma uiteindelijk leidt.
Joop28 nov. 2010Lees meer…

Zij zag het niet

hartenkreet
1,7 met 6 stemmen 947
...ze wat ze nooit had willen zien Dat hij haar grote liefde was Iets wat ze te laat had gezien.

Kan een alcoholist geholpen worden?

hartenkreet
3,0 met 5 stemmen 162
...eten koken enz. Totdat de dag aanbrak dat hij stervende was, vermagerd, geen familie die op bezoek kwam. Ik heb zijn hand vastgehouden en hij zei dat hij me zéér dankbaar was voor mijn aanwezigheid. "Je hebt me liefde gegeven, die ik nooit gehad heb". Gewoon, omdat ik er voor hem was. Hij...

Zeuren

hartenkreet
3,6 met 17 stemmen 334
Ik beweer dat (of zit ik nu dan toch weer verkeerd)? Ga ik nu maar gewoon door, want mijn hart heeft een kreet of liever gezegd een vraag: kan al dat zeuren wat minder a.u.b.? Ik dacht het toch wel...

bewering
3,0 met 1 stemmen 123
...door het geïnternaliseerde psychologische mechanisme van de interne censuur en het maatschappelijk taboe..
Meer laden...