Inloggen

Alle inzendingen over individu en markt

1011 resultaten.

Sorteren op:

Weer op de zaterdagse markt

hartenkreet
4.0 met 3 stemmen 47
...zaterdagse rondgang over de Tilburgse markt aan het Koningsplein besloot ik bij een klein kraampje, een klein keukentje waar geadverteerd werd met Indonesische lekkernijen, twee loempia's te bestellen. Deze werden verwarmd op een comfoortje door een uitheemse dame met glanzend zwart...
I.Broeckx25 oktober 2022Lees meer…

Weer los van elkaar!

dagcolumn
3.6 met 18 stemmen 311
...uit 'Ook wij waren winnaars'. Sportgedichten verzameld door Pascal Delheye en Willie Verhegghe.

bewering
3.4 met 5 stemmen 78
Men kan van alle markten thuis zijn en toch lokaal zijn waren vinden!

Meer markt

bewering
4.8 met 6 stemmen 125
...moet hij een rechts-liberaal beleid voeren. Meer markt krijgen we. Afbraak van publieke voorzieningen: OV wordt duurder, voor goede zorg ga je meer betalen. Arme chronisch zieke. En minder vogels in je tuin, meer asfalt voor je deur. Maar de rijke kan juichen: hij kan ongestoord blijven golfen en...

bewering
5.0 met 2 stemmen 122
Verantwoordelijkheid voor vrede ligt niet in anonieme massale verantwoording voor het individu, maar in ieders individuele verantwoording voor het gedrag van de massa.

bewering
2.5 met 2 stemmen 89
Niet wie bevéélt, maar wie díént helpt de mensheid op hoger niveau. Ieder mens is een individu. Een individuele steun voor anderen, wel te verstaan!

Wanhopig was hij

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 269
...bij sommigen. Een politieagent die op de markt surveilleerde kwam snel op de plaats van het delict. Gelukkig kon Wouter de agent het signalement van de jongen geven en een kunstenaar had al snel een hoofd van de dader geschilderd. De agent waarschuwde collega's en de bemanning van de...
kees niesse19 februari 2014Lees meer…

Goeroeboek

dagcolumn
4.0 met 8 stemmen 272
...verloren als gisteren – voor hij het boek las. En is de lezer rijp voor het volgende goeroeboek.

In het nieuwe Winkelcentrum

hartenkreet
4.0 met 1 stemmen 61
...met mijn vriendin van veertig jaren her en op de markt die als altijd al de grootstedelijke gevel flankeert kopen we ieder een tas en een portemonnee bij een kraam waar een vriendelijke dame ons uitgebreid en geduldig haar collectie, uitgestald op het stalletje demonstreert en de diverse artikelen...

Opnieuw op de Tilburgse markt

hartenkreet
3.0 met 3 stemmen 184
...karretje koffie rondbracht op de Tilburgse markt. En nogmaals schreeuwde hij: "Opa, wilde gij koffie?" in de richting van een man, die portemonnees verkocht in een stalletje, even verderop op het Stadhuisplein. "Dè hoeft toch nie iederèèn te weten!" schreeuwde de verkoper terug. En...
I. Broeckx30 augustus 2020Lees meer…

Op de markt en overige Tilburgse gebeurtenissen

hartenkreet
4.0 met 2 stemmen 467
...vogeltjes gaan bekijken op de Tilburgse markt. Een koppeltje bontgekleurde papegaaien hechtte zich met de pootjes aan het gaas en de beestjes kwetterden zachtjes.... "Kijk er het mooi niet van af" adviseert de man... "Ook van mij niet" repliceer ik en vervolgens antwoord ik: "Het...

Idee 100

verhaal
2.7 met 7 stemmen 894
Waar ge een individu hoort spreken over principes... wees voorzichtig. Waar ge een staatsman hoort spreken over systemen... wees voorzichtig. Waar ge een godgeleerde hoort spreken over dogmen... wees voorzichtig.
Multatuli20 februari 2004Lees meer…

bewering
3.0 met 3 stemmen 177
...rechter bescherming tegen discriminatie en belediging kunnen afdwingen. Afschaffing van de vaste boekenprijs past in hetzelfde rijtje marktregulaties als bestraffing van doelbewuste geloofsdiscriminatie of niet-toelating van geloofsfanatici als Wilders.

The Passion

hartenkreet
3.0 met 4 stemmen 197
...van Gnosis-auteurs zoals Jacob Slavenburg of boeken over de Essenen en Katharen, diverse esoterische boeken over de Ware Christus Jezus. Diepgang versus vluchtigheid.

mijn gedroomde leven

hartenkreet
4.3 met 3 stemmen 176
...na drie dagen en kom ik in de paradijselijke hemel waar ik eeuwig gelukkig ben.

bewering
3.1 met 8 stemmen 139
Laat het dichten maar aan mij over, voordat er mij van alles wordt toegedicht wat niet bij me hoort.

bewering
3.0 met 7 stemmen 120
Ik vertrouw blindelings op mijn ziel. Mijn ziel stuurt me door het leven heen, zoals bedoeld. Veilig, warm en geborgen zal ik daar thuiskomen, waar ik hoor!

bewering
3.1 met 7 stemmen 212
Maak niet meer van mij, dan wie ik al ben. Het valt niet mee om "Petra Hermans" te zijn. Helemaal niet.

bewering
3.6 met 8 stemmen 102
De nacht zal komen, de nacht zal vallen en nachten zullen voorbij zijn. Enkel helderheid zal schijnen die de donkerte doet verdwijnen. Zéér duidelijke, sterke en scherpe lijnen in de schaduw van de zon.

bewering
3.8 met 6 stemmen 95
Mijn goede inborst laat en doet mij vooral altijd geloven in de goedheid van een ander mens. Het temperament, de geaardheid en karakter houden een geloven vast groter dan mezelf.

bewering
3.4 met 8 stemmen 99
Mijn innerlijke dankbaarheid draagt me door dit leven, als een ruwe diamant die nog mag worden geslepen.

bewering
1.5 met 6 stemmen 119
Mijn persoonlijkheid kun je niet kopiëren noch imiteren. Je kunt haar niet claimen of dwingen, enigszins proberen te manipuleren. Mijn persoonlijkheid is zó schoon, zodat zij alléén haar waarde kan laten stralen in het doen schijnen van hoogstaande waarden.
Meer laden...