Inloggen

Alle inzendingen over land

3168 resultaten.
Sorteren op:

Zet hem op, Wopke!

bewering
5,0 met 2 stemmen 51
...steun krijgen met inachtneming van strenge maar volstrekt redelijke voorwaarden, waardoor ons land niet de kosten gaat ophoesten voor financieel wanbeheer.

schuld I I

verhaal
3,8 met 6 stemmen 831
...weerstaan. De jonge man. Krachtig. Uit een ver land. Een vrouw versieren is voor hem een kleine kunst. De aanblik van een vrouwenlichaam doet hem niks. In zijn dromen droomt hij van zijn vrienden. Een man slaat zijn vrouw. De vrouw een moeder, zoekt hulp bij haar kind. De eerstgeborene de...

Het goede voorbeeld

dagcolumn
4,0 met 1 stemmen 86
...de Grieken stemden tegen Europees beleid dat ze binnen een maand toch moesten accepteren – zonder dat er een publiek debat was geweest. Zonder dat kiezers uit andere Europese landen zich hadden uitgesproken. Europa kan natuurlijk de Hongaren en Polen een lesje willen leren over democratie –...

bewering
3,5 met 12 stemmen 268
...meer dan 600.000 vluchtelingen opgevangen. Het grootste deel daarvan woont in dorpen en steden. Ik vind veel Nederlanders, vergeleken bij de inwoners van landen als Jordanië, dan ook erg egoïstisch en zelfzuchtig. Het gesteggel tussen de provincies over de opvang van vluchtelingen is daarvan...

RIP Mohsen Fakhrizadeh

bewering
4,4 met 7 stemmen 99
...van de VN zal moeten worden ingesteld om de schuldigen op te sporen en te bestraffen. Dit ook om te voorkomen dat ieder land voor eigen rechter gaat spelen en er een reeks ontluisterende moordpartijen gaat plaats vinden.

Blatter et alii

dagcolumn
4,0 met 3 stemmen 861
...beschikt over een groot, internationaal opererend opsporingsbureau. Dat is het land van de FBI!

Een verzoenende speech?

dagcolumn
4,4 met 5 stemmen 100
...terroristen op aarde toegelaten, in hun heilige land, in hun samenleving en in hun moskees toegelaten. Ze hebben verzaakt en moeten nu eens echt aan de slag. Trump maakt geen vrienden. Zelfs niet in zijn verzoenende speeches. Trump bluft alsof hij macht heeft en wie dat gelooft, geeft hem de...

bewering
0,3 met 3 stemmen 75
Voor de invoering van de euro was devaluatie van de landelijke munteenheid de mogelijkheid voor zwakke landen om uit de problemen te komen. Nu worden diezelfde landen opgezadeld met steeds meer werkloosheid. De euro is derhalve een mislukking.

bewering
3,4 met 8 stemmen 80
Westerse landen beseffen onvoldoende dat IS een door deze landen (met name door de VS) gecreëerd probleem is, waarbij bombarderen in Syrië - zoals nu weer door Cameron voorgesteld - geen soelaas zal bieden.

Gaan we voor een vrouw?

dagcolumn
3,9 met 7 stemmen 866
...de bestuurbaarheid van het land verheft. Geloofwaardiger dan Wouter. Is zij ons alternatief dat als rustpunt veel in dit land weer samen kan brengen? Houdt zij zich staande in de harde machtsstrijd die nu aanstaande is?

Kil

hartenkreet
2,6 met 14 stemmen 924
...ijskoud om winst. Dit land gaat neder, ten onder, dit land is laag. Verloren land, ik kijk op je neer......
Fred25 feb. 2007Lees meer…

bewering
4,0 met 3 stemmen 277
Wat een democratisch land zijn we toch! Elders was die kaalkop weggeschopt. Na zo'n duidelijk signaal van de kiezer. Hier mag hij samen met zijn vriend gewoon verder gaan met het land naar de afgrond voeren.
Eelt 3 apr. 2014Lees meer…

bewering
4,0 met 9 stemmen 1.390
...landen. Geen agentje spelen in diezelfde landen. Gas, licht en water, ziekenfonds, postbezorging en openbaar vervoer terug in vertrouwde handen. Weg met overkoepeling, bestuurslagen, commissies, betutteling en Europa. De EEG voldeed. Oh ja, vergeet ik bijna, zet het de vrijwilligers nu...
Fred28 dec. 2011Lees meer…

bewering
3,5 met 6 stemmen 590
Mensen ontvluchten een land vanwege opgelegde wetten. Eenmaal onthaald proberen ze diezelfde wetten elders te introduceren. Vervolgens gaan ze op vakantie naar het land dat die wetten hanteerde. Op zoek naar een partner en/of gezinshereniging. Iets klopt hier niet.
Fred15 feb. 2011Lees meer…

Iran.

dagcolumn
4,5 met 12 stemmen 701
... Het Iranese regime wacht niet op buitenlandse inmenging. De vrijheidswil van het volk rolt als een sneeuwbal door de straten van Teheran. Misschien dat 2010 het einde betekent van de religieuze dictatuur en plaats kan maken voor een democratie met vrije verkiezingen. Religie in vrijheid....

Zonder vrijhandel heeft ontwikkelingshulp geen zin

column
5,0 met 4 stemmen 205
...concurrentie beslecht kunnen worden, zodat arme landen hun eigen geld kunnen verdienen en niet meer afhankelijk zijn van ontwikkelingshulp. Econoom Jan Tinbergen zei ooit dat handel het hoofdgerecht is en ontwikkelingshulp het bijgerecht. Om te onthouden voor politici en parlementariërs. ...

Niet welkom in Griekenland.

dagcolumn
4,2 met 5 stemmen 211
...Griekse welkomstgroeten (kalóos írthate!) missen omdat ik me houd aan het advies van Buitenlandse Zaken: reis alleen naar Griekenland als het noodzakelijk is. En omdat ik me moet neerleggen bij de heel on-Griekse Griekse niet-welkom-verklaring.

De eerste ramp van de jaren 10

beschouwing
1,0 met 2 stemmen 327
...installeren. Ooit was het een welvarend land ten tijde van de Franse overheersing. Kan Frankrijk het initiatief niet nemen om eens wat terug te geven aan Haïti? Of Amerika? Haïti is in de achtertuin van de VS dus waarom niet interessant? Geld geven is mijns inziens niet genoeg; een...

bewering
2,8 met 4 stemmen 296
Hoe ferm de taal van Premier May ook is over de bereidheid Gibraltar te behouden: ik zie geen steekhoudende redenen waarom landen koloniale gebieden als Gibraltar en de Falkland eilanden niet aan de topografisch gezien meest voor de hand liggende landen zouden teruggeven.

Gestrand

hartenkreet
3,8 met 4 stemmen 96
Aan het eind van de oceaan weifelt de zee, de twijfel hoe ze aan land zal komen. Kabbelend in romige golfjes of toornig razend in schuimende koppen. Steeds weer terug naar de kust veroorzaakt deining, maakt haar ongerust. De onbesliste strijd, water en land.
Fred27 apr. 2017Lees meer…

Nemtsov in februari 2015 vermoord

bewering
5,0 met 2 stemmen 55
Oppositieleider Boris Nemtsov - vermoord 27 februari 2015 - is in Moskou herdacht door 9000 mensen. Het zou goed zijn als in alle vrije landen structureel aandacht wordt besteed aan politici die letterlijk of figuurlijk monddood zijn gemaakt in landen als Rusland en China.

bewering
2,8 met 5 stemmen 694
...zou goed zijn als de rijke landen in de muntunie die de EG is enige solidariteit zouden opbrengen met een arm land als Griekenland, waar de miljoenen aan steun niet naar de onderlaag van de bevolking toestromen maar naar uitgekiende kapitalisten.

Noord-Korea

dagcolumn
3,0 met 1 stemmen 366
...te handhaven is. Reken er maar op dat de binnenlandse arme bevolking van Korea ook zwaar te lijden heeft onder Kim en de ramp eigenlijk nog veel groter is dan alleen het machtsvertoon. Zuid-Korea heeft meegedaan aan een grootscheepse militaire oefening met de Amerikanen als reactie op de...

bewering
1,3 met 3 stemmen 103
...dus hoe christelijk zijn wij? Of gaat economische welvarendheid voor? Ik bedoel,...

Het burka verbod

hartenkreet
4,0 met 2 stemmen 802
...zin, ik vind dat ze gewoon mee moeten doen met ons, inwoners van dit mooie kleine land, dus burka thuislaten!

bewering
2,6 met 5 stemmen 213
...maar tegen ZKH dat ik graag zie dat hij vertrekt. Argentinië is een mooi land.

Stemmingen

dagcolumn
4,2 met 11 stemmen 760
...en daarmee een richting bepaald. Wij hopen dat alsnog iemand op zal staan en dat hij/zij ons land naar een betere toekomst zal leiden.

Het meetpunt

dagcolumn
3,4 met 7 stemmen 363
...punt, maar nu in het water. Die stapel, net als de nieuwe, meet de opkomst van de vloed. Het land wordt kleiner. Het fjord blijft groots.

Het laatste kaartje naar je verre land

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 115
...het kaartje verstuurd waarop ik al zo lang geleden je Afrikaanse adres had genoteerd. Het kaartje toont een welige weide met tevreden koeien uit je vaderland en mijn woorden: "in verbondenheid". Zo is ons afscheid gekomen dat geen afscheid is omdat de gedachten aan onze vriendschap en...

Vrijwilligers aller landen verenigt u

dagcolumn
4,0 met 3 stemmen 253
...Al maakte Maxwell in 1861 de eerste kleurenfoto. Ik kan hem nu echter inkleuren. Als halve Arabier. Met roomse inborst. Nederlands Zouavenmuseum, Markt 31, 4731 HM Oudenbosch http://www.zouavenmuseum.nl/ 7,5 minuten vanaf station.
Meer laden...