Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Een verzoenende speech?

Het gaat slecht met de wereld. Volgens het journaal hield Donald Trump, de slechtste president ooit, en dat is een hele prestatie na Nixon, volgens het journaal zondag een verzoenende speech voor een verzameling hotemetoten uit Arabische landen.

Wat je verzoenend noemt.

“Drive them out of your places of worship”, zei hij over IS en verwante terroristen. “Drive them out of your communities. Drive them out of your holy land. Drive them out of the earth.”

Dit is niet verzoenend in de richting van IS, dat spreekt, maar erger nog, het is zeer aanmatigend. Het is een opdracht aan de regeringen van islamitische staten om islamieten te vermoorden. Ze moeten uit de moskees, ze moeten uit de samenleving, ze moeten uit het heilige land en ze moeten van de aarde af. Ik neem aan dat Trump weet dat de Arabische landen over onvoldoende ruimteschepen beschikt om ze naar de maan te sturen, dus deze verzoenende toon was een opdracht tot moord.

Dit komt natuurlijk niet prettig over bij deze Arabische leiders. Dat zijn toch mensen die zichzelf belangrijk en deskundig vinden. Dat zijn mensen die vinden dat ze zelf weten wat goed is voor hun land. Het zal voor hen niet prettig zijn geweest om dit mannetje zo hautain over hun landen te horen spreken. Ze zijn al jaren bezig terroristen te bestrijden en krijgen nu te horen dat ze het niet goed genoeg doen: ze hebben de terroristen op aarde toegelaten, in hun heilige land, in hun samenleving en in hun moskees toegelaten. Ze hebben verzaakt en moeten nu eens echt aan de slag.

Trump maakt geen vrienden. Zelfs niet in zijn verzoenende speeches. Trump bluft alsof hij macht heeft en wie dat gelooft, geeft hem de bij elkaar geblufte macht.

Brrr.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 25 mei 2017


Geplaatst in de categorie: religie

4.4 met 5 stemmen 105Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 mei 2017
Hij maakte die megawapendeal met Saudi-Arabië, zodat ze de zogenaamde kwaden kunnen uitschakelen, maar zo zwart-wit liggen die zaken niet.
Natuurlijk is het bij IS-ers overduidelijk, maar daarna kom je in een schemergebied, waar zogenaamd goeden ook toe behoren.
IJzervreter Trump heeft zelfs die duidelijk geestesgestoorde, Filipijnse president Duterte gefeliciteerd met zijn harde aanpak jegens drugshandelaren/drugsgebruikers en anderen, die hij niet mag.
Zeg mij uw vrienden en ik zal zeggen wie u bent. Het wordt steeds duidelijker met wat voor een oppervlakkige en onberekenbare bullebak we te doen hebben. Maar ik krijg ook de kriebels van al die enge kerels, die braaf met hem mee heulen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)