Inloggen

Alle inzendingen over lot

539 resultaten.

Sorteren op:

Lot

verhaal
3.5 met 4 stemmen 1.118
...zich uit mijn ooghoeken, wanneer ik fluister tegen mezelf: ‘Welkom in onze wereld, lieve Lot. Ik hou van je. Wij houden van je!’

Lot

hartenkreet
4.0 met 6 stemmen 169
Ik heb een kraslootje gekocht, anderhalve euro waarschijnlijk weggegooid geld. Als krasse knar heb ik besloten dit lot niet te tarten, de bovenlaag blijft intact, de winst ligt in de verwachting. Ik gok op een gelijkspel.
Fred17 februari 2011Lees meer…

Lotte

verhaal
3.0 met 2 stemmen 2.921
...zetten. Ze wisten hoe hij was en had al vaker stennis veroorzaakt als hij drank ophad. Mien was totaal van de kaart en moest bij Lotte thuis weer helemaal bijkomen. Wouter hield zich maar rustig tegenover haar, anders was het zo weer hommeles.
kees niesse16 september 2011Lees meer…

Lot

dagcolumn
4.2 met 10 stemmen 371
...behoor, als ik aan het onderzoek mee doe. Over 10 jaar weet ik wat de beste keus zou zijn geweest. Maar ik mag nú kiezen. Of niet en het lot laten bepalen wat er met me gebeurt. Ik beloof u: wordt vervolgd. Een betere cliffhanger kan ik op het moment niet bedenken.

Het lot.

hartenkreet
4.7 met 3 stemmen 166
...kon blijven schijnen en ik nooit verminkt de levenszee zou worden ingegooid. Mijn lot. Waarom? G’d.

De Wisselwachter

verhaal
2.6 met 55 stemmen 3.446
...zwijgend groen en het stilstaande water in de sloten. De dijk begint te trillen, zijn rondgang eindigt met zijn rug naar de naderende trein. Tussen de wijkende dijklichamen voor hem, steekt nog net een stukje dak met de schoorsteen van zijn huisje boven het spoor uit. Een iel kringeltje rook...

Het lot als ganzenbord

verhaal
2.9 met 11 stemmen 760
...win ik morgen een ‘lot’ uit de loterij of misschien krijg ik volgende week een nood’lot’tig ongeval. De tijd zal het leren.
wendy7721 november 2005Lees meer…

The making of Liesje

verhaal
3.7 met 3 stemmen 1.527
...en tikte weer. Neen. Ontvanger weigert stond er plotseling. Zou ik onverhoeds dan toch zijn ontslagen? Ik ben een bijgelovig mens en alle storing zie ik als een vingerwijzing Satans. Ik wachtte een half uurtje want Internet heeft kuren. Nee dus. Ten einde raad greep ik naar vanouds meer...
hendrik14 februari 2010Lees meer…

kunstenaar van het leven

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 367
...scheppen wij telkens weer ons eigen kunstenaarsleven en bezingen ons eigen lot

bewering
2.6 met 5 stemmen 85
Niet de dood noch bloedoffers zullen mij bekoren. Er is mij een veel dieper en langer lot beschoren. Ik zal met ziel en zaligheid tot het leed van de wereld met haar mensen behoren.

bewering
4.0 met 1 stemmen 123
LOT EN TOEVAL Ons lot is dat we aan het toeval zijn overgeleverd.

WANT IK ZIE HET GETAL 100

verhaal
2.3 met 3 stemmen 311
...Toen ik hem vertelde dat er een ton op mijn lot is gevallen begon hij ineens iets over druppels in zijn ogen te schreeuwen. Hij verbrak de verbinding voordat ik hem kon bedanken. Gek hè?’ ‘Paco….?’ ‘Ben je er nog Paco? Had Ab het toch bijna bij het rechte eind hè toen hij het...
paco26 augustus 2008Lees meer…

bewering
4.0 met 1 stemmen 3.972
Wie in het lot gelooft, zou wellicht iets kunnen winnen in de loterij.

bewering
4.0 met 5 stemmen 202
...miljoen vind ik alle opzichten veel beter dan 1 prijs van 25 miljoen. Maar kennelijk denkt de lotenkopende Nederlander daar anders over.
O.U. Deis11 augustus 2009Lees meer…

Een ongeluk is gauw gebeurd

verhaal
0.3 met 6 stemmen 1.077
...op en begon zich af te zetten. Tante Lotte sprong vanaf de schommel op de trampoline – “Zie je wel Jen, niet moei…” De schommel trof haar achterhoofd met een ziekmakende dreun. Tante Paula krijste. “Zeg me na, Jennie,” klonk Rubberientje bevelend – “Nu u hier tóch...
Femmy9 maart 2005Lees meer…

Het lot van de weduwe.

dagcolumn
4.0 met 16 stemmen 1.882
...geen steen door een (denk)raam opgewassen. Passend vind ik meewarige verbazing. En een zeer zware zwarte afdeksteen op haar graf die haar lot definitief bezegelt: het zijn van een uiterst curieus miniscuul voetnootje in de gruwelijke geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Toeval en lot

verhaal
4.3 met 7 stemmen 1.242
Sandra en Jan trouwen en krijgen twee kinderen. Na vijf jaar komen er butsen in hun relatie, langzaam maar zeker dooft de liefde en belanden ze in een crisis. In de sleur van moeder en huisvrouw is ze niet gelukkig. Het gezin begint steeds meer om hem te draaien, zijn carrière en zijn...
Custor28 oktober 2009Lees meer…

Vreselijk lot

bewering
4.0 met 2 stemmen 75
...de Amsterdamse Hermandad. Hopelijk voor de daders worden zij niet bekend anders ataat hun ook een vreselijk lot te wachten. Mijn gedachten gaan uit naar Inchomars kind en vriendin.

bewering
2.9 met 10 stemmen 296
Het is niet de liefde maar het lot, dat mij doet verlangen naar hereniging met jou en God.

Af zonder lijk

verhaal
1.0 met 4 stemmen 521
...ren terug naar de plek waar ik haar achterliet. Lotte zit op de stenen trappen, de zon gaat onder. Haar hoofd tussen haar ellebogen geklemd, ze rusten op haar knieen. De toeschouwers zijn verdwenen. Ze is alleen, net als ik. Ik ga naast haar zitten en rommel wat in mijn tas op zoek naar een...

bewering
1.0 met 1 stemmen 104
Het veelvuldig verzet bewijst juist het tegendeel. De erkenning, de acceptatie laten het lot in alle rust en stilte gelden. Het is in de liefde dat men mij enkel zal kunnen erkennen.

Moge Elizabeth rusten in vrede

bewering
4.2 met 6 stemmen 40
Vandaag wordt Elizabeth II begraven. Haar lot heeft zij op bewonderenswaardige wijze ingevuld. Met waardigheid en humor. Het zal haar opvolger met zijn verleden bijna onmogelijk zijn haar wijze van 'boven de partijen te staan' te evenaren.
O.U. Deis19 september 2022Lees meer…

Lichtpuntjes, een recensie door Laurine Vandepitte

beschouwing
3.0 met 4 stemmen 665
...ogen lezen, zo treffend is de beeldspraak. Lotte Eijlders verdient ons aller respect, gewoon om wie zij is: een waardevol Lichtpuntje! Lopend door het bos Ik loop door het bos en zie de zorgen van anderen in de wind of gesneden in de bomen Ik loop door het bos en zie de zon, die...

bewering
3.2 met 12 stemmen 283
Mijn achterwaartse pad, bezaaid met tegenslagen, kapot gebeukt door Lot en stormen menselijk falen, baant zich wegen langs blokkades, die vast mijn toekomst ook bepalen, denk ik bij de Koffie Verkeerd.

bewering
3.5 met 6 stemmen 85
Degene die een ander mens onbaatzuchtig vergeven kan, verdraait en draait daarmee het lot en heft schuld en genade op. Degene die onvoorwaardelijk de ander mens aan de zijde vergeeft, door het leven heen, vergeeft daarmee ook zichzelf. De cirkel wordt opgeheven.

bewering
2.5 met 10 stemmen 343
...bieden. Dit vaste gegeven zal alleen maar vele donkere en duistere machten verbieden tegenover mijn sterke...

bewering
2.4 met 5 stemmen 170
Afgunst is des dichters lot De appel kwam te dicht bij de stam Hoon is des dichters loon Hij bracht hem gewoon aan de man Spot is des dichters lof Ze hapten er helemaal niets van (Wie hier een passende titel bij kan bedenken, heeft een poEtisch brein.)
Varifocus8 november 2009Lees meer…

Pesten

hartenkreet
3.8 met 4 stemmen 1.551
Dat kan ik, als een van de besten. Met woorden pleeg ik moorden omdat ik u soms niet mag, sluier mezelf in de nacht maar soms pleeg ik de daad bij de dag. Als de mensen even niet kijken ga ik over lijken. Binnenkort kunt u een bombrief verwachten, ongefrankeerd. Ons lot is toch wel bezegeld.
Fred15 augustus 2016Lees meer…

bewering
2.0 met 5 stemmen 118
...gelijk jou; eender jou. Er bestaat geen overwicht maar evenwicht in mijn ziel, die met het lot van elk levend wezen samenviel.

Verdwaald in het leven

hartenkreet
3.0 met 22 stemmen 1.523
...weer dat zwaktepunt te geven ik zie het wel het lot brengt goed of slecht voorlopig overleef ik het wel de goede weg die vind ik wel verdwalen wil ik niet meer ik heb hier wel van geleerd ik ben weer terug in het leven om me zelf een goede toekomst te geven tijd om voor me zelf te leven en even...
Meer laden...