Inloggen

Alle inzendingen over me

46 resultaten.
Sorteren op:

Hij & Zij

verhaal
2,3 met 14 stemmen 2.271
...damn voor dit moment, wat zij hier hadden en wat niemand ze meer afpakken kan, voor zo’n moment, ja voor zo’n speciaal intiem moment, om zo’n blik overvol van liefde toegeworpen te krijgen, daar heb ik die 10.000 euro’s toch echt voor over!

KONGOS - Come with Me Now

beschouwing
4,0 met 3 stemmen 67
...hun derde album 'Egomaniac' bij Epic Records, met o.a. 'Take It from Me', 'Look At Me', 'Repeat After Me', 'I Don't Mind', 'Birds Do It' en 'I Want It Free'.

Mea culpa

verhaal
2,9 met 19 stemmen 1.119
...haar missen, dat is dan mijn schuld, hoewel ik mij niet schuldig voel. Blij ben ik ook niet, ze liet me geen andere keuze. Dag Trijntje, het ga je goed.
Fred 1 aug. 2006Lees meer…

de klaagbank die de weg naar school heet

hartenkreet
4,6 met 8 stemmen 633
...in een andere coupé met muziek in. Nog even wat slaap voor ik de trein weer uit kan en een paar mensen met lichtelijke doch herkenbare zenuwtics achter ze aan zie struikelen…

bewering
3,7 met 7 stemmen 125
...de Amerikaanse gevangenis Guantanamo illegaal en onmenselijk en mensonterend is. De Amerikaanse regering van Bush in het algemeen en Bush zelf in het bijzonder dienen daarover verantwoording af te leggen en veroordeeld te worden.

Het geloof tussen zoektocht en zeker weten

beschouwing
3,6 met 11 stemmen 495
...zoek. Niet om het antwoord aan anderen op te dringen, maar om er met anderen over van gedachten te wisselen. Ook voor geloofsvragen geldt immers: "Wie zoekt, zal vinden" en "Onderzoek alles en behoud het goede". Wat dat aangaat is er in tweeduizend jaar niets veranderd.

Excuse me!

hartenkreet
3,0 met 3 stemmen 526
...komt, dat wel. Maar niet op aarde. Excuseer mij, het zal elders zijn! Dat maakt toch niet uit, als we maar samen in het Nieuwe Paradijs zijn, waar dat ook zal zijn. Liefde delen!

Geloof me

verhaal
3,7 met 6 stemmen 545
...Ze liep met me mee naar de afdeling als een ware Jeanne D'Arc, het ontroert me nu nog. Geloof me, ik strijd voor de Liefde van de Liefdesgodin!

Niemand wil me meer

hartenkreet
4,3 met 12 stemmen 767
...mee praatte. Misschien gooi ik de deur van mijn flat wel definitief achter me dicht en lift ik naar ecodorp Damenhur in Italië om daar in plaats van Mirjam de rest van mijn leven te slijten.

bewering
0,2 met 4 stemmen 119
Onbenul. Verwoordt het ene deel van de mensheid. Profiteur. Ik kan niet anders.

bewering
3,3 met 329 stemmen 1.223
Het is bijna onmogelijk om na Auschwitz nog met volle overtuiging te zeggen: “Ik geloof in mensen”.

De nacht van het ruimteschip (1)

verhaal
3,3 met 11 stemmen 379
...stoppen als ik ervoor stond? Toen ik het ruimteschip tot op een paar passen genaderd was, wachtte me echter een verrassing. - wordt vervolgd -

Tromgeroffel, trombones en trompetten

hartenkreet
3,0 met 3 stemmen 68
...later ben ik plotseling weer in die menigte, aan de hand van Vader, als het kleurige lint van deelnemers aan de Avondvierdaagse aan mijn ogen voorbijtrekt.

bewering
4,0 met 3 stemmen 81
De hippiemeisjes van vroeger zijn de zweefteven van nu, destijds dansten schaars geklede deernen rond de meiboom en nu breien ze op leeftijd gekomen lantaarnpalen in bonte kleuren. Een en ander mede mogelijk gemaakt door pinterest.
Fred21 aug. 2013Lees meer…

Wat was dat meisje lief

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 117
...we naast elkaar zitten. Wat was ik verlegen, ik durfde niks, maar ik had wel zin haar te zoenen. Het einde van de vakantie naderde ras en ik moest afscheid van haar nemen. Tot mijn grote blijdschap gaf ze mij een zoentje. Wat was ik blij. Helaas is het bij deze ontmoeting gebleven. Als ze nog...

bewering
3,0 met 4 stemmen 702
Er is geen verzet mogelijk of nodig. Er zal enkel meedeinen met golven en stromen zijn. Verzet is zinloos, totdat de les is geleerd. Bevrijding zal komen wanneer dromen tot lessen zijn geworden.

Computers lijken soms net mensen

column
3,3 met 3 stemmen 87
...hem snel weer geïnstalleerd en in dienst genomen. Hij werkt zich al heel de dag uit de naad voor mij en geeft geen kik. Dat laatste komt omdat ik, in al mijn ontroering, wellicht iets verkeerd ingeplugd heb. Kwestie van ‘geen drank, geen klank’, maar dan op z’n computers gezegd! Morgen...

bewering
4,0 met 4 stemmen 707
De opwarming van de aarde is voornamelijk toe te schrijven aan de oververhitting van het mensdom.
NN 2 dec. 2015Lees meer…

Paviljoen de Leyen

hartenkreet
3,0 met 1 stemmen 65
... machtig, drassig rietland, rondom het meer de Leyen, dat een gezegende bescherming geniet. Over dit domein heersen verborgen krioelend gedierte en allerlei vogels.

Het jongetje

verhaal
4,0 met 2 stemmen 947
...minuten stilte van het merendeel van het Nederlandse volk, ook een beetje voor haar kan claimen – zij was bijzonder, ze verdient het.
c. ale 7 mei. 2018Lees meer…

Gelijkheid

hartenkreet
1,7 met 12 stemmen 1.176
...de strijdende partijen, overwoekerend verstikte men elkaar, verstilde de wereld. Vergeet-me-niet haalde opgelucht adem........
Fred26 mei. 2007Lees meer…

KNOFLOOK

beschouwing
4,2 met 5 stemmen 429
...pilletjes van een bekende landelijke drogist. De duurdere zijn waarschijnlijk helemaal niet beter, behalve dan voor de handel. Men kan trouwens ook puur natuur knoflook gebruiken. Het heeft wat een kwalijke reuk maar het helpt wel tegen de jeuk.

WAUH! WAT EEN VROUW!

hartenkreet
1,8 met 6 stemmen 104
...en denk nog even terug aan dat vluchtige moment, na de huldiging, dat Marianne wat verdwaasd om zich heen kijkt en even heel snel naar haar tastbare medaille kijkt en er stevig in knijpt. En ze blijft maar over de finish gaan, die Russin voorbij en te snel voor die Engelse. Mijn God, wat...

Prostitutieverbod

beschouwing
4,5 met 2 stemmen 937
...doen. En dat geldt ook voor het imago van de uitgebuite prostituees, die nodig hun vrouwelijke waardigheid moeten terug pakken. Ze hoeven zich nergens voor te schamen, want Maria Magdalena was ook een prostituee en zij werd nota bene de vrouw van Christus Jezus en de moeder van hun dochter...

Theezakje

verhaal
4,5 met 2 stemmen 112
...van de theezakjes, daar kan ik veel beter mee leven. En lukt dat niet, dan ga je gewoon geen Pickwick maar een ander merk thee kopen en het probleem is opgelost. De smaak blijft hetzelfde en een bijsmaak is er niet.
c. ale20 apr. 2018Lees meer…

Met engelenvleugel geschilderd

beschouwing
3,5 met 2 stemmen 170
...kon kijken om zo de ziekenkamer te aanschouwen, wat je dan later wilde schilderen. Het is wrang om je te vertellen, maar in de tweede wereldoorlog hebben de Duitse bommenwerpers Bath verwoest en daarbij is het grootste deel van jouw schilderwerk verloren gegaan. Maar ondanks die...

De duistere weerslag van een affectieloze kindertijd

beschouwing
4,0 met 2 stemmen 123
...lange liefdesrelatie met Madeline en je hield nog steeds van haar, maar je was in wezen homoseksueel en in 2004 kreeg je een liefdesrelatie met de acteur Ton Meijer. Ton en jij zijn in 2008 getrouwd. 3 augustus 2014 heb je in Amsterdam zelfdoding gepleegd. Je werd vierenvijftig jaar. Je zag...

Gavin Clark - God Song

beschouwing
4,0 met 3 stemmen 40
...je album 'Evangelist' voltooid werd. Je oudste zoon zingt mee op het album. Met o.a. 'The World That I Created', 'Same Hands', 'Know One Will Ever Know', 'God Song', 'I Wanna Lift You Up' en 'Holy Holy'.

Je stem gaat door merg en been

beschouwing
2,0 met 4 stemmen 243
...waar je wezen meer tot haar recht komt. In 2012 ben je gescheiden van Daniel, na acht jaar samenzijn... Tja, de geschiedenis herhaalt zichzelf.

Blacklisted Me - Freak Like Me

hartenkreet
3,5 met 4 stemmen 1.658
...Een lied als 'Save Me From Myself' getuigt daar van, maar zeker ook het verstilde, huiveringwekkende en goudeerlijke 'Freak Like Me'. Ze zingt dat ze een vreemde gek als zichzelf niet de rug toe keert, een psychologische diepgang van jewelste!...
Meer laden...