Inloggen

Alle inzendingen over van personen

4253 resultaten.

Sorteren op:

bewering
3.8 met 5 stemmen 162
Deze bewering heeft niets met U persoonlijk te maken.
Jacob8 november 2011Lees meer…

Bij de afbraak van de Kermis/Na het grote evenement

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 139
...heeft beheerst; tevens het gedrag van personen in het taxivervoer. De man keerde zich op kennelijk instinctieve, wonderlijke wijze van me af en accepteerde mijn bijdrage aan de conversatie, mijn inmenging in het gesprek niet, om mij onbekende redenen. Ze waren de Kermis aan het...

column
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 585
...ervaringen in het algemeen en elke vorm van expressie of gedrag is het feit dat ze bestaan. Daarbinnen bestaan geen gradaties, slechts voorkeuren. Deze definitie is onverenigbaar met het geloof in de persoonlijkheid als zetel voor de mens. Het (non)-isme daagt de persoon(lijkheid)...

Op het podium van haar persoonlijkheid.

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 99
...mevrouw is gevlucht in acht verschillende persoonlijkheden die afwisselend het toneel van haar persoonlijkheid betreden.....
I.Broeckx27 oktober 2020Lees meer…

hartenkreet
1.0 met 2 stemmen 228
...Spiertz, gewoon hoogleraar in de Geschiedenis van het Nederlands Katholicisme aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, erkende destijds plotsklaps heel direct als eerste mijn sterke persoonlijkheid, die groots zou uitgroeien! Ik ben hem nog altijd zéér dankbaar voor zijn rol in mijn gehele...

bewering
2.0 met 2 stemmen 448
Schopenhauer heeft gezegd dat katten geen persoonlijkheid hebben. De echte kattenliefhebber kan weinig anders dan deze uitspraak op hoongelach onthalen.
Jacob16 februari 2010Lees meer…

bewering
2.6 met 12 stemmen 142
Gemengde gevoelens hebben voor een persoon is niet hetzelfde als gespleten gevoelens van een persoon. Maar als jezelf een verticale splijting hebt is het natuurlijk heel aantrekkelijk om een ander één of andere splijting in de maag te projecteren. Ik niet oké, jij ook niet oké.

bewering
1.5 met 6 stemmen 119
Mijn persoonlijkheid kun je niet kopiëren noch imiteren. Je kunt haar niet claimen of dwingen, enigszins proberen te manipuleren. Mijn persoonlijkheid is zó schoon, zodat zij alléén haar waarde kan laten stralen in het doen schijnen van hoogstaande waarden.

Denken als een opgeruimd persoon

dagcolumn
1.0 met 8 stemmen 519
...op te ruimen, ik wil het zelf en ik heb niet het gevoel dat het van iemand buiten mij moet. Willen in plaats van moeten, dat is in elk geval wat helpt om te denken als een opgeruimd persoon.

Poppenkast

hartenkreet
3.7 met 3 stemmen 65
...kiest men een persoon die populair is bij de meeste partijen, ongeacht haar kunde en kennis. Als je de (ongekozen) heerser van Marokko behaagt, dan mag je vuurwerk verwachten in het parlement. Ik hoop dat het er knalhard aan toe gaat.
Fred14 januari 2016Lees meer…
autobiografie
4.2 met 4 stemmen 104
...verscheen er een gezicht in de gang. Ik herkende onmiddellijk het open goedlachse gezicht van Peter, de succesvolle kunstenaar.
Bjarne Gosse25 september 2016Lees meer…

bewering
3.5 met 2 stemmen 77
...dat al jouw inspanningen en liefde als parels voor de zwijnen worden gegooid. Dan ga je hiervan uiteindelijk de zinloosheid voelen.

Brekebeen

column
2.9 met 21 stemmen 480
...en discriminerende commentaren, het best geoorloofd is om met scherpte te reageren. Uiteraard afhankelijk van inhoud en stijl van de gewraakte inzending. Met deze (persoonlijke) relativering kan zelfs de schrijver 'in waarde worden gelaten'.
Len Cornelis11 november 2015Lees meer…

Miscommunicatie

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 47
...moeilijkheden en wederwaardigheden van ons geestelijk leven te peilen en te doorgronden. En zo staarden wij elkaar aan en speelden wij stommetje en zo raasden onze persoonlijkheden rakelings langs elkaar heen, als intercities op afzonderlijke sporen, in radicaal tegengestelde...
I.Broeckx24 februari 2021Lees meer…

Gestikt

column
3.0 met 2 stemmen 94
...was enkele uren later opgelopen naar VIJFTIG personen, dus van VIJFTIG moeders die ooit de komst van dat kind opwachtten en ik kan me er niks van voorstellen. Intussen is het aantal compleet, meer dan ZEVENTIG mensen die gestikt zijn in een koelvrachtwagen. Dus ZEVENTIG moeders die...
An Terlouw30 augustus 2015Lees meer…

IDENTITEIT EN EGO

dagcolumn
2.8 met 4 stemmen 927
...het bestaan van een in de jeugd gevormd platform van natuurlijke vanzelfsprekendheden, ten faveure van een geadopteerd, het zelfbeeld bevestigend, modieus ego..

Hoofdzaken IV b

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 144
...gaat. tja, dit is toch het meest geavanceerde systeem dat de mens heeft, dus de moeite van een nadere beschouwing waard!

bewering
3.5 met 14 stemmen 258
De score die u op uw stukjes behaalt wordt vooral door de sympathie voor uw persoon bepaald.

GODSBEELDEN (5)

beschouwing
0.8 met 4 stemmen 204
...overstijgende Kracht. Laten we beseffen dat de aard, het wezen, de complexiteit, de reikwijdte, de dimensies etc. van die Kracht voor ons absoluut transcendent, dus ten enenmale onvoorstelbaar zijn.

Jaren 60

verhaal
2.7 met 3 stemmen 978
...men mijn vriendin zo onder druk gezet dat ze iedere naam die ze kende op had gegeven: in totaal dertig personen werden beschuldigd voor iets, wat ze niet hadden gedaan.

bewering
3.3 met 3 stemmen 141
Er is alleen liefde... er zal enkel liefde zijn, via mijn persoon: doorgebracht naar de boodschap!

bewering
3.7 met 3 stemmen 106
Amida is een sekte waarin enge mensen anderen beroven van hun persoonlijkheid.
Kareltje13 januari 2014Lees meer…

bewering
3.0 met 8 stemmen 265
...syndroom van Capgras lijden maken ongewild hun medemens tot mikpunt van hun onvermogen om personen te herkennen als de juiste.

bewering
3.4 met 12 stemmen 294
De waarde van de kus daalt naarmate hij vaker achtereen wordt uitgedeeld aan dezelfde persoon.

Mooie woorden

beschouwing
4.1 met 10 stemmen 895
...persoon af en zeg dat je hem om die of die reden uniek en geweldig vindt. Het zal die persoon goed doen het van je te horen. En wie weet verleng je zijn of haar leven er wel mee.

bewering
2.5 met 2 stemmen 161
Iemand wegzetten als 'domrechts', daar lusten de zwijnen geen paarlen van. Zo'n persoon is gespeend van realiteitszin en zonder meer regentesk.
T. Gendraats11 september 2010Lees meer…

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 123
Wie een kamermeisje in het hotel heeft besteld, kan een persoonlijke zondeval vermijden door even te bedenken dat hij in wezen een ongelovige hond is.
Meer laden...