Inloggen

Alle inzendingen over De linkse is de droe

2494 resultaten.

Sorteren op:

Lies van Gasse: De linkse is de droefste.

beschouwing
2.4 met 7 stemmen 237
De linkse is de droefste. Ze vertelt over liefde die eens door wolken en bladeren scheurde maar op een dag voor een minuut of tien vergeten werd. Tranen alom, de derde gedachte kent dat gevoel, bij haar is het soms alsof er een rivier ontspringt in haar buikholte. De ogen half gesloten laat...

Links

dagcolumn
2.8 met 8 stemmen 446
...dat we elkaar zouden raken. Ik gaf een ruk aan het stuur en reed aan de rechterkant verder. De botsing was vermeden. Ik keek naar mijn tegenligger. Die sloeg met zijn hand tegen zijn voorhoofd.

Het debat

dagcolumn
3.3 met 6 stemmen 341
...een nieuwkomer als Samsom. Die kan dan de oppositie gaan leiden tegen het volgende PVV-CDA-kabinet.

bewering
3.0 met 2 stemmen 169
De parlementaire democratie is onlangs in haar eigen dolk gelopen en het staatshoofd is, ondersteboven, met haar betonnen kapsel in de slotgracht gepleurd. Hare koninlijke klysma heeft de linkse keutel niet genoeg kunnen kneden en nu schijt men bagger. Links is uit en rechts af.
Fred3 augustus 2010Lees meer…

bewering
2.0 met 1 stemmen 161
Rechts verstoten, de hele linkse kerk op de kast gekregen, van eenmansfractie naar medezeggenschap in de kabinets(in)formatie. Daar mag je niet lichtzinnig over doen.
Fred6 augustus 2010Lees meer…

Kerk van de linkse bavianen

beschouwing
2.6 met 23 stemmen 594
...bewoners van het digitale sprookjesbos kunnen dan weer in alle vrijheid ademhalen.
Regatta30 augustus 2010Lees meer…

bewering
2.0 met 2 stemmen 1.605
De gevestigde garde heeft verloren van de staafmixer, linksdraaiend is zo 2009.....

Toenadering

dagcolumn
2.0 met 5 stemmen 674
...respect, maar ik stem PVV”. Er is enige toenadering tussen de SP en de PvdA. Ja, sterker, later hoorde ik een PvdA-er zeggen: “ze stemmen SP, dat is tenminste links”.

bewering
2.8 met 5 stemmen 78
Groen Links zal kleur moeten bekennen als de partij zich weer op de politieke kaart wil zetten. Liever getuigenispolitiek die aanschopt tegen het geweten van machthebbende partijen in Den Haag dan heulen met de rechtse krachten zoals onder Sap is gebeurd.
O.U. Deis9 oktober 2012Lees meer…

bewering
3.0 met 5 stemmen 109
Het is een feit, ik ben rechts want ik heb iemand, die ik graag mag, voorgoed links laten liggen. Tsja, je moet er iets voor over hebben.
Fred12 november 2013Lees meer…

Versoepelen?

verhaal
2.0 met 1 stemmen 77
...zijn, maar blijkbaar ben ik de enige die er zo over denkt! Ik zeg: versoepelen, NEE! Doe de horeca open maar hou het daarbij.

Annemarie Estor: Droesemig genoeg

beschouwing
3.3 met 3 stemmen 131
...legt me op zijn bast. Jij vond de nacht al droesemig genoeg, maar het bloesemt aan je pen. Annemarie Estor is geboren in 1973. Ze groeide op in Limburg. Ze studeerde Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit van Maastricht. Ze studeerde ook aan de Universiteit van Santiago...

Links, rechts

hartenkreet
3.8 met 5 stemmen 141
...Het doet mij denken aan een lied van Rammstein, met z'n vieren door het midden.
Fred15 november 2012Lees meer…

VROLIJK RECHTS

column
4.0 met 3 stemmen 113
...we daarom doen waar we het beste in zijn en dat is ook hierin vrolijk polderen.

Den Heerenfiets

dagcolumn
3.5 met 8 stemmen 107
...zijn been achter de fietsbel haken en huppelt op zijn rechterbeen om zijn evenwicht te bewaren. Oma was al naar binnen gegaan. Ik laat mijn hark vallen en help mijn buurman in het zadel. Buurman dankt mij, zwetend gelijk een otter en rijdt weg. ‘Succes straks met afstappen, buurman!‘,...

Russel Brand links laten liggen!

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 443
...ben benieuwd wat de gever mij straks te zeggen heeft. Maar u kan en zal ik alleen maar aanraden om dit boek links te laten liggen.

Nederland is rechts

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 232
...We moeten oppassen voor al te harde en koude bezuinigingen. Het is weer tijd om op de grootste linkse partij te stemmen.

Links wordt steeds groter

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 113
...Rechts stelt, is namelijk links. En lid van Gülen. Want dat is hetzelfde.

Links of rechts?

column
3.9 met 8 stemmen 227
...nog eens de woorden die hij eerder de NBC-camera in spuugde, toen hem na zijn winst op de vijf kilometer werd gevraagd of hij even wilde vertellen wat zijn naam en nationaliteit zijn. ‘Are you stupid? Hell, no! I’m not gonna do that!’ Ik ben fan van Sven!

Linke soep?

hartenkreet
3.6 met 9 stemmen 271
...in geen enkel kookboek beschreven handeling, zou afkijken. Het geeft mij enerzijds gewoon een rustgevend gevoel alleen en ongestoord bezig te zijn en anderzijds zit vanaf mijn jeugd een eigenschap in mijn karakter verankerd: ik houd nu eenmaal niet van pottenkijkers. Voor straks alvast...

Wat blijft er over?

column
2.8 met 5 stemmen 98
...en Freek de Jonge. Verder nog wat quasi intellectueel gezwam over “multiculturele samenleving accepteren.” Rechts nu: de gewone man, populisme, Wilders en nog wat gejank over teveel asielzoekers. Je zou kunnen zeggen Links en Rechts zijn opgeheven. Opgeteld en afgetrokken kom je...

VAN VOETBALLEN HEB IK MEER VERSTAND

verhaal
4.0 met 1 stemmen 55
...nu een ruk naar links maken, wilt U weten? Het antwoord op die vraag laat ik in het midden. Van voetballen heb ik meer verstand!
Jac Babin5 oktober 2017Lees meer…

Groeit links van meer zorg?

dagcolumn
3.0 met 6 stemmen 238
...kickboksers extra link blijven. Alles bij elkaar valt er nog steeds weinig steekhoudend over links-rechts te zeggen.

Jatwerk

hartenkreet
4.5 met 4 stemmen 246
...een seintje had gegeven, was dit gedichtje gewoon beschikbaar gebleven. Eventueel onder de naam die ik tegenwoordig gebruik.

Groots (s)topper Femke Halsema

column
3.3 met 11 stemmen 567
...achter zich latend, kiezend voor haar eigen volgende levensstap. Die van hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg is voor haar een wezenlijke. De Leonardoleerstoel voor mij persoonlijk heel voornaam. Femke, bedankt; het gaat je goed, neem je tijd je bent een respectwaardige (s)topper!

Lapje

hartenkreet
2.7 met 3 stemmen 102
...als rechts. We worden voor het lapje gehouden met een doekje voor het bloeden.
Fred7 december 2011Lees meer…

bewering
2.8 met 5 stemmen 172
...op te houden met het bekritiseren van de PVV speelt hem daarom alleen maar in de kaart.
Regatta15 januari 2012Lees meer…

Pravda

hartenkreet
2.2 met 9 stemmen 378
...mij en jou, voorbijgaand aan wat werkelijk leeft, links en rechts denderen over ons heen, de zakken vullen zich rijk.....
Fred22 december 2007Lees meer…

Geluiden die soms klinken als….

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 301
...een gewone lach hoor! Ik kijk eega aan en zeg: verroest dat is Eucalypta, hij schiet in de lach en zegt beamend: je hebt gelijk!

Vrouw en paard

hartenkreet
3.2 met 5 stemmen 527
...haar in de steek. Voetbalvrouw Barends begrijpt het nog een beetje, sport integreert, van links of rechts, zet voor die lederen knikker en knal die bal hoog in het net. Buiten spel en vrouwen, het zal nooit samen gaan.
gluupje7 november 2009Lees meer…
Meer laden...