Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Links wordt steeds groter

Sinds Wim Kok het politieke strijdperk verliet is links steeds groter geworden. Elke verkiezing opnieuw.

Eigenlijk begon het al bij Bolkestein, de conservatieve fractievoorzitter van de VVD-er die er maar geen genoeg van kon krijgen om te vertellen aan de kiezer, dat het PvdA-beleid van de jaren zestig, het beleid van Den Uyl, moest worden teruggedraaid. Maar Bolkestein vocht nog tegen een PvdA uit het verleden. Dat het tweede kabinet Den Uyl er nooit is gekomen en dat de meeste maatregelen die Bolkestein wilde terugdraaien dus wel uit de koker van het CDA en de VVD moesten komen, interesseerde de beste man niet. Het ging om de retoriek, niet om de werkelijkheid.

Maar Bolkestein vocht tegen een PvdA die historisch groot was. Dat nog wel. Fortuyn vocht tegen een PvdA dat een stuk kleiner was en zijn opvolgers vochten tegen links dat versplinterd werd tussen SP, GroenLinks en de PvdA – een links dat stemmen verloor aan de Partij voor de Dieren, 50Plus, DENK en zelfs de PVV. Maar links werd wel groter.

Al gauw werd, bij gebrek aan linkse parlementariërs Hilversum bij links gezet. Het subsidiecircus van de publieke omroep moest maar eens afgelopen zijn. BNN/VARA, dat was veel te links, maar ook AVRO/TROS, KRO/NCRV, Omroep Max, EO en de VPRO – die nodigden alleen linkse politici uit. Het ware geluid van de LPF en later Wilders kwam maar niet aan bod. Dat de LPF dit steeds via diezelfde omroepen kon zeggen en dat Geert nooit op een uitnodiging inging, deed nooit iets van de beschuldiging af.

Maar na de Hilversumse omroepen werd ook de geschreven pers bij links opgeteld. We hebben het dan niet alleen over de linkse Volkskrant, maar ook over het linkse NRC-Handelsblad, Trouw en het zou mij niet verbazen als binnenkort het AD en zelfs de Telegraaf ook links zouden worden. Want links groeit als kool. Rechts wordt steeds de mond gesnoerd door al deze mediakanalen en het is dan ook een wonder, of een enorme prestatie, dat al die media er niet in geslaagd zijn om de stem van het volk te smoren.

Die stem van het hele volk (20%) die eerst op de LPF stemde, daarna teleurgesteld koos voor de PVV en nu vertwijfeld kiest voor de nieuwe ster die nooit ene seconde media-aandacht krijgt. Behalve dan de hele tijd. Want links valt hen steeds aan. Zij zijn steeds het slachtoffer. Ze willen niet persoonlijk worden, maar allemaal zijn het slippendragers van Diederik Asscher en Liliane Klaver – of hoe heten die oppermachtige oikofoben ook al weer die elkaar via het kartel steeds de banen toeschuiven.

Links wordt steeds groter. Iedereen die een kritische vraag aan de Grote Leider van Rechts stelt, is namelijk links. En lid van Gülen.

Want dat is hetzelfde.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 28 maart 2019


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 1 stemmen 115Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)